![]() |
Bunlar yeni ..Arkadaş işi....
4 Eklenti(ler)
Bu aralar leş kaktüsleriyle bozdum...Bakalım baş edebilecekmiyiz...Gruplarda tanıştığım bir arkadaş gönderdi..yedekkemiş olurum dedi..Gözüm gibi bakmam lazım bunlara..
|
Sn. Murat Yıldız saksılar da toprağın üstüne koyduğunuz küçük küçük taşlar nedir acaba?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim:)
|
Saksılarla oynamak
5 Eklenti(ler)
Bugün biraz saksılarla oynadım..yoruldum biraz ama tatlı bir yorgunluk :)
|
sukulentleriniz çok güzel saksılarda çok yakışmış ellerinize sağlık.
|
Bir çırpıda zevkle gezdim bütün sayfaları.Dizayn harika, fotoğraf kalitesi çok güzel, hepsinden güzeli bitkiler, emeğinize sağlık.
|
Sayın ibocandan ve aleydi.. çok teşekkür ederim :)
|
Stapelia (leş kaktüsü)
3 Eklenti(ler)
Giresunda ki bir kaktüs serasından satın aldım..Çiçeği üstündeydi..hiç emeğim yok...
|
Alıntı:
Merhaba, sayfanız çok güzel. Bu saksıda kullandığınız taşların özelliği nedir ve nerden temin ediyorsunuz :confused: |
Alıntı:
Saksıdaki taşın ismi lava taşı..lav taşı'da deniliyor.Bildiğim kadarıyla toprak karışımlarında kullanılıyor..su tutma özelliği var.Ben toprak karışımlarında kullanmıyorum.Sadece toprağın görünmesini istemediğim saksılarda kullanıyorum..internet üzerinden satın alabilirsiniz.. Şeyma Çiçeklikten alabilirsiniz..orda görmüştüm..Kullanırken dikkat etmekte fayda var toprağın nemli kalmasına sebep olabilir.. |
Bilgi için teşekkürler. Anladığım kadarıyla çiçeklerin tamamını lav taşına dikmiyorsunuz sadece toprağın en üstüne lav taşı ekliyorsunuz. Tasarımlarınız ve çiçeklerini harika paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz...
|
Doğal yolla sulama
4 Eklenti(ler)
Son sulama doğal yolla oldu...Gerçi biraz fazla oldu ama olsun..kış boyu artık suya gereksinimleri olmaz..Kaktüs bahçemin yerini değiştirme zamanı geldi sanırım..Artık yağan yağmurlar kaktüslerin çürümedine neden olabilir..
|
Senecio rowleyanus .....
4 Eklenti(ler)
35 Numaralı mesaj'da fotoğrafı olan Senecio rowleyanus kötüleşmeye başlamıştı..Söküp yeniden diktim..Bu saksıda ki güzel oldu :) Bahçıvanımın yanında ki adını bilmediğim sukulentim de geçen kış soğuktan etkilenmişti..durdu durdu kış başlamadan kendine geldi :)Bu kış onun için önlem almak gerekiyor....
|
Sayın murattyildizz, kaktüs ve sukulentleriniz harika. Sunumlarınız çok daha güzel gösteriyor. Özellikle sukulentleriniz su kabaklarına, su kabaklarınız sukulentlere çok yakışmış :rolleyes: Kolay gelsin diyelim;)
|
Alıntı:
|
Senecio rowleyanus ..... çiçek açtı
3 Eklenti(ler)
Fakirin tavuğu tek tek yumurtlarmış..:)
Benim senecio'da tek çiçek açtı..bir iki'de tomurcuk var..kokusu mis gibi...çiçeği fotoğradakilerden çok daha güzel.. |
Yeşilin tonları..
2 Eklenti(ler)
İç içe daha bir güzeller..
|
Süper ötesi bir ortam oluşmuş. Çok güzeller özellikle ismi Tavşan Kaktüs olsa gerek harika gözüküyor. Tavşanlarınız İlerde çoğalırda paylaşmak isterseniz biz burdayız ;)
|
Alıntı:
|
Tek sorunumuz yeterli güneş göremememiz
3 Eklenti(ler)
Crassula ovata güneşe doğru uzayıp gitti..Bu da formunun bozulmasına sebep oluyor.:rolleyes: Abuk subuk bir hal aldı......
Aynı saksıdaki Crassulla gollum daha iyi durumda...Saksının yerini değiştirdim,güneşle daha erken buluşacak..umarım düzelir :rolleyes: |
sn murat yıldız sayfayı 3 kere baştan sona dolaştım uzun uzun seyrettim ... muhtemelen yarın ve gelecek günlerde yine gezerim ...
|
Güneş banyosu...
1 Eklenti(ler)
Yerlerini değiştirdim..hiç olmazsa güneşli günlerde bi kaç saat yararlansınlar..
|
Sukulentlerle oyun...😃😃😃
3 Eklenti(ler)
Saksıının küçük geldiğini düşündüğüm Crassulları daha büyük bir saksıya aldım..Saksı değişimi sırasında biraz da zenginlestirdim..Tomurcuk vermiş Senecio yu hiç oynatmadan Crassulla'lari ve ismini bilmedigim başka bir türü ilave ettim..
Formunu kaybetmiş olduğunu düşündüğüm Crassulla Ovata'nın dallarını balkon demirlerine bağlayarak daha düzgün hale getirmeye çalısacağım..Zaman içerisinde fotoğraflayıp sizinle de paylaşırım....😃 |
Crassulla'rın yaprak yapıları çok güzel..😃
4 Eklenti(ler)
Crassula'ların yaprak yapıları çok güzel..Fakat benimkiler güneşten istedikleri gibi yararlanamadıkları için o guzel formlarında değiller..Senecio zamansız mı tomurcuk verdi..Bilemedim..Ama beni mutlu ettiler ..😃😃😃
|
Çok güzel görüntüler. Bitkilerin güzelliği bir yana, birazda yakıştırmak önemli. (Yeşilin tonları) Özellikle 168 mesajdaki düzenlemelere bayıldım. Emeğinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Birbirlerine yakışıyorlar..Kalabalıktan hoşlanıyorlar 😃😃😃 ...Mutlular,biraz güneş eksikleri var..onuda halledersem daha güzel olacaklar... |
Tebrikler tasarımlarınız çok güzel zevkle izliyorum. Ayrıca bu çiçekler toprak saksıylada bir başka güzel oluyorlar.
Birde Opuntia subulata kaktüs gurubumu suklent gurubunamı giriyor yani Crassullar ile aynı oranda suyu severler mi ? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025