agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Murat Yıldız / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/37501.htm)

Mücevher Çalısı 16-07-2015 18:26

Sn. murattyildizz bitkileriniz ve onlar için hazırladığınız yaşam ortamları fotoğraflarda profesyonel bir elden çıkmış gibi duruyor.

Kaktüs ve sülalesinden pek hoşlanmıyorum buna rağmen sizin fotoğraflarda onlar bile gözüme şeker görünüyorlar :)

Bitkiler, peyzaj ya da fotoğraf konusunda eğitim aldınız mı yoksa Allah vergisi mi?

murattyildizz 18-07-2015 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1396362)
Sn. murattyildizz bitkileriniz ve onlar için hazırladığınız yaşam ortamları fotoğraflarda profesyonel bir elden çıkmış gibi duruyor.

Kaktüs ve sülalesinden pek hoşlanmıyorum buna rağmen sizin fotoğraflarda onlar bile gözüme şeker görünüyorlar :)

Bitkiler, peyzaj ya da fotoğraf konusunda eğitim aldınız mı yoksa Allah vergisi mi?

Sayın Mücevher Çalısı öncelikle çok teşekkür ederim..:p..Hiç eğitim almadım..herşey doğaçlama,hani derlerya oğlan dayıya kız halaya..işte dayımın kaktüsleriyleyle başladı herşey :p Bana hediye ettiği bir kaç kaktüsle...Herkes bana gülüyor,görenler şasırıyor ::eek:..Ama bu bir sevda....Dahada yolun başındayım..;)Kısacası herşey amatör...

murattyildizz 18-07-2015 20:46

İşte öyle bir şey...Opuntia

2 Eklenti(ler)
Yağmur da yakışıyor...:p

Laleci_03 18-07-2015 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi murattyildizz (Mesaj 1396608)
...Kısacası herşey amatör...

İyi iyi, bunca şey amatör işiyse, uzmanlaştığınızda neler yaparsınız düşünemiyorum bile, Murat Yıldız ağabeyim ;)

Mücevher Çalısı 18-07-2015 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi murattyildizz (Mesaj 1396612)
Yağmur da yakışıyor...:p

Yağmur ve ışık bir kaktüs cinsini güle benzetebiliyor. Bu bir ilizyon. Ellerinize sağlık :)

murattyildizz 19-07-2015 10:48

Giresun..Karaovacık Yaylasından.....

3 Eklenti(ler)
Bayram ziyareti için gittiğim Karaovacık yaylasın da kayaların üstü bu sukulentlerle dolu :p..

Emineyyüp 19-07-2015 10:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi murattyildizz (Mesaj 1396699)
Bayram ziyareti için gittiğim Karaovacık yaylasın da kayaların üstü bu sukulentlerle dolu :p..

Çok güzeller :p Dayanamayıp almışsınızdır kesin:p Çünkü ben de bayram ziyareti için çok sevdiğim bir ablamın evine gittim tabi çiçekleri de var ;)aynı renkten fazla olan menekşesini bana verdi:p Ben çok sevindim ama evin diğer bireyi olan eşim ay yine mi çiçek yok yok kalsın almayalım dedi .Kim dinler ki onu söz konusu çiçek olunca hemen kaptım eve kadar da ona taşıtım:p

murattyildizz 19-07-2015 21:22

Notocactus (parodia) leninghausii....

4 Eklenti(ler)
İsmini forumdan baktım,alt türü yanlış olabilir...İsim konusunda biraz ..nasıl desem zayıfım :rolleyes:..Bayram süprizi :p.Bayramlıklarını giyip saçarını tokalamış gibi geldi bana :rolleyes: Bu arada bu kaktüsün yavrusundan da iki çiçek bekliyorum...:rolleyes:

murattyildizz 20-07-2015 19:43

sempervivum....

5 Eklenti(ler)
İlk kez çiçek açıyor :p..Ben aslında sempervivum'un çiçek açtıktan sonra öldüğüne inanmıyordum :( ..Ama artık inanıyorum...Bitki bir taraftan güzelliğini sergiliyor diğer taraftan çürümeye başladı :( ..demek ki söylenenler doğruymuş.... Bu arada çiçeklerini görmeye değer..nasılsa oldukça bol yavruluyor :p..

karadenizli 21-07-2015 09:32

merhaba, çiçekleriniz çok güzel, çiçekleri severim ancak güzel bir sunumun da çiçekler kadar önemli olduğunu düşünürüm. Benim için çiçekler kadar saksıları ve görsellikte önemli. Görüyorum ki sizde bu ikisi bütünleşmiş. Kabak saksı fikriniz de çok güzel, çalabilirim fikrinizi. Benim de balkonumda ne yapsam diye düşündüğüm kabaklarımın akıbeti belli oldu sanırım:) Bende balkonda iki yaz çiçeklerle mücadele ettikten sonra, bir çoğunu köye gönderip, sukkulentlerde çare buldum. Malum Giresunun havası, özellikle de bu sene bu güne kadar gördüğümüz güneşli gün sayısı düşünülürse sukkulent en güzel çözüm. Bu arada Sinana verdiğiniz senecio için de teşekkürler, balkonomuza renk kattı. Bu arada sukkulentlerinizden de gözüme kestirdiklerim var:) selamlar ve bol çiçekli bol güneşli günler:)

murattyildizz 21-07-2015 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karadenizli (Mesaj 1397071)
merhaba, çiçekleriniz çok güzel, çiçekleri severim ancak güzel bir sunumun da çiçekler kadar önemli olduğunu düşünürüm. Benim için çiçekler kadar saksıları ve görsellikte önemli. Görüyorum ki sizde bu ikisi bütünleşmiş. Kabak saksı fikriniz de çok güzel, çalabilirim fikrinizi. Benim de balkonumda ne yapsam diye düşündüğüm kabaklarımın akıbeti belli oldu sanırım:) Bende balkonda iki yaz çiçeklerle mücadele ettikten sonra, bir çoğunu köye gönderip, sukkulentlerde çare buldum. Malum Giresunun havası, özellikle de bu sene bu güne kadar gördüğümüz güneşli gün sayısı düşünülürse sukkulent en güzel çözüm. Bu arada Sinana verdiğiniz senecio için de teşekkürler, balkonomuza renk kattı. Bu arada sukkulentlerinizden de gözüme kestirdiklerim var:) selamlar ve bol çiçekli bol güneşli günler:)

Öncelikle teşekkür ederim...Bende çiçekleri çok seviyorum ama malesef balkonumun konumu bu hobi için hiç uygun değil :mad: ..Güneş bu yıl uğramasada ..öğleden sonra akşama kadar kavuruyor..Bunuda çiçekler hiç sevmiyor :mad: Kaktüsler içinde güneş bazen geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuruyor..Birde güvercinler var,sukulent düşmanları ..Bu yüzden sukulent ve diğer çiçeklerle köyde ilgileniyorum..Annem yardımcı oluyor :p Kaktüsleri balkonda idare ediyorum..Sukulentler çok çabuk çoğalıyor ..Paylaştıkçada çoğalıyor...:p

murattyildizz 21-07-2015 18:34

opuntia..

3 Eklenti(ler)
Sarının en güzel tonu :p:p

murattyildizz 23-07-2015 17:12

Çiçektekiler..

5 Eklenti(ler)
Gymnocalycium baldiaanum ve mihanovichii :p açsam mı açmasam mı vaziyetindeler.. Şöyle tam olarak acıpta zevkle bir izletmediler ...Halbuki güneş bi kaç gündür istedikleri gibi...Chamaecereus sylvestrii tek tek de olsa açmaya devam ediyor..üzerinde bir kaç tomurcuğu daha var :rolleyes:

murattyildizz 23-07-2015 20:28

Bu fotoğrafları çekeli günler oldu ..

2 Eklenti(ler)
Aeonium haworthii ..Echeveria elegans'in çiceği ..sanki bizde sayfanda yerimizi almak istiyoruz der gibilerdi..:p

murattyildizz 25-07-2015 13:22

Gelişmeler var,yavaşta olsa

2 Eklenti(ler)
Güzel çiçekler göreceğiz çok yakında :p...Çok nazlandılar...

murattyildizz 26-07-2015 18:55

Sabah başladı dört,ten sonra kapandı...

3 Eklenti(ler)
Gülü seven dikenine katlanır....Tam açtığı görebilirmiyim...belli değil :confused:

murattyildizz 27-07-2015 16:17

opuntia..

1 Eklenti(ler)
Açmaya devam...tenekenin içindeki güzellik,öylece bir kenarda duruyor..kimsenin yanından geçerken bakmadığı..yapa yanlız opuntia...Ama o kimseyi umursamadan açmaya devam ediyor...Soğuk,yağmur,kar ve ilgisizliğe aldırmadan...Biraz edebimi oldu ..:confused:.:p

murattyildizz 27-07-2015 20:44

sempervivum....

4 Eklenti(ler)
çoştu...:p

sevgihoca 27-07-2015 23:29

sayın MURAT yıldız sayfanızı gezdikten sonra önümüzdeki yıl su kabağı ekmeğe karar verdim.Okadar çok çeşidiniz var ki sizden kocaman bir saksı sukulent rica etsem ayıp olur mu?Yarın sırf toprak ve sukulent almak için Koçtaş'a gideceğim.Güzel bir gün olacak.Şansıma bakalım,neler bulacağım...

murattyildizz 29-07-2015 06:06

1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafı çekmek için saat üç'te eve gelmek zorunda kaldım..İş çıkışı kapanıyor :mad:

sevgihoca 29-07-2015 20:40

Sayın Murat Yıldız,biraz önce bağdan geldim.Dağları,kayaları aradım;tek bir sukulent türü bir şey bulamadım.Koçtaş da da ölmek üzere olan bir sukulent türü vardı,canı çıkmıştı.Tabii alamayıp eve döndüm.Duyurulur.Bu arada KMARAŞ'ın nesi meşhur?:(

murattyildizz 01-08-2015 10:07

1 Eklenti(ler)
Sağlıklı büyümeye devam ediyor..Bu ara yerini değiştirdim güneş yakıcı oluyor..

murattyildizz 01-08-2015 18:28

1 Eklenti(ler)
Gelişmeler...

murattyildizz 01-08-2015 19:14

1 Eklenti(ler)
Gelişmeler...

sakdag 01-08-2015 21:40

Sayfanızı çok beğendim Sayın Muratyıldız; hele son fotoğraftaki mor renkli echeveria türü aranjmana çok yakışmış.

murattyildizz 02-08-2015 07:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1399461)
Sayfanızı çok beğendim Sayın Muratyıldız; hele son fotoğraftaki mor renkli echeveria türü aranjmana çok yakışmış.

Teşekkür ederim sayın Sakdag :rolleyes:

murattyildizz 02-08-2015 12:32

kıpırtılar....

4 Eklenti(ler)
Hava kapalı,Karadeniz delirmiş...rüzgar ıslık çalıyor,bütün planlar alt üst :p....Ama onun kıpırtılarını izlemek zevkli..

murattyildizz 02-08-2015 20:16

Gelişmeler..

1 Eklenti(ler)
35 numaralı mesajdaki Senecio rowleyanus'un sanki boyu uzamış gibi...

murattyildizz 04-08-2015 12:15

3 Eklenti(ler)
Bu yıl tam açmış hallerini göremeyeceğim galiba...:confused:

murattyildizz 04-08-2015 21:27

5 Eklenti(ler)
Yaz kış balkondalar...Sıfırın altına düşerse içeriye merdiven boşluğuna taşıyorum..Çiçek açan kaktüslerimden sonra bunlarda sayfamda yer alsın istedim..İçlerinde çiçeğini gördüğümde var görmediğimde..Çiçekli fotoğraflarınıda paylaşmak umuduyla..:p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025