![]() |
Hem kaktüsleriniz hem sukkulentleriniz çok sağlıklı ve güzeller,sempervivumları ben de çok seviyorum ama, burada olmuyor maalesef, ilkbaharda coşup canlansa da, yaz ortalarına doğru hem formu bozuluyor, hem de sağlığı...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
30 daki Gymnocalycium Calochlorum veya baldanium..
Google aratıp gövde diken yapısını karşılaştırır mısın? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Boşver aslında çok önemli değil alt türü. Çekimleriniz muhteşem, hayranlıkla izliyorum. Bir bitkinin alt türlerinin belirlenmesi için 3 farklı fotoğrafa ihtiyaç var. Bunlar; gövde, dal/yaprak ve çiçek. Kolaylıklar dilerim. Hep çiçekli sağlıklı günler. :-) |
Alıntı:
|
Lobivia silvestrii
1 Eklenti(ler)
Yanlışım varsa lütfen düzeltin isim konusunda ..:confused: Tam açmış halini bu sene bir türlü yakalayamıyorum..
|
Lobivia silvestrii
1 Eklenti(ler)
ve yakaladım :p renk çok güzel aslında ....fotoğrafa yansımıyor,göründüğünden daha güzel..
|
sempervivum....
2 Eklenti(ler)
Yeni yavrular ve tomurcuklar :p ..Bunlar güzel tarafları ....Çiçek açarken ana bitki yerini yavrulara bırakıyor....O kadar çok yavru varki çürüyeni anlayamıyorsunuz..
|
Günün güzelleri..
4 Eklenti(ler)
Sabah bana günaydın diyenler :p...
|
Alıntı:
|
Hadi artık...
3 Eklenti(ler)
Artık güneş açtı..mazaretiniz yok :p
|
Güneşe hasret kakmışlar...Echeveria elegans
5 Eklenti(ler)
Büyük bir ihtimalle Echeveria'nın bir türü...Çok baktım ama alt türünü bulamadım.Echeveria olmayada bilir :confused:..Sanki formu bozulmaya başlamıstı ..yerini değiştirdim...Bugün aslında hepsini daha fazla güneş alan bir yere taşıdım....( Sayın Betül'ün yorumuyla Echeveria elegans olduğunu ögrenip düzeltme yaptım ) :p ..:p
|
Aeonium ..
3 Eklenti(ler)
Alt tür adı yazamıyorum...hepsi birbirine benziyor :confused: ..çok güzel yaprakları var..izlemesi çok güzel...
|
Crassula ovata minor...Crassula Gollum
4 Eklenti(ler)
Yassı yapraklısı ovata uzun yapraklısı gollum :p ...bunların yaprak yapılarıda çok güzel..ikisini aynı saksıya diktim..Hepsi aynı sorunu yaşıyor....Güneş :dilli: Bakalım ..yerleri değiştirildi nasıl tepki verecekler...Kışa kadar artık dokunmam ..
|
sukulent Arajmanlarım...
2 Eklenti(ler)
Böyle toplu şekilde daha güzel görünüyorlar :o..yaşam koşulları hemen hemen aynı,kaktüsler ayrı saksıdalar..:rolleyes:
|
Echeveria pulidonis...
2 Eklenti(ler)
Yanlardan yeni yavrular vererek çoğalıyor,yakında saksıyı doldurur..:p Yaprakları ve çiçeği çok güzel..bütün sukulentler gibi...Kışı kar altında geçirenlerden...yağmur suyu iyi geliyor :p
|
Echeveria Perle von Nürnberg çiçeği...
1 Eklenti(ler)
çok zarif bir çiçeği var...
|
Pachyphytum oviferum...
4 Eklenti(ler)
Uzun süre güneş yerine aydınlık ortamdan hoşlanıyor...Yapraklarının temiz kalması için sularken yapraklarının suyla temas etmemesi gerekiyor :rolleyes:..soğuktan da hoslanmıyor..Beş derecenin altını sevmiyor...Bu bilgileri bende yeni öğrendim :p..Çiçekleri çok güzel..:p
|
çiçeğini beklediğim...
4 Eklenti(ler)
Aslında bugün bekliyordum ama dün gece açmaya başladı..Dün gece ve bu sabah işe gelmeden fotoğraflarını çektim :rolleyes:..Fotoğrafa yansıtamasam da çiçeği çok güzel :p
|
Alıntı:
Sende fotoğrafa yansımadı dersen biz ne yapalım.;) Sevgiler. |
Maşallah çok güzel görünüyorlar ve çok sağlıklılar;);)
|
Alıntı:
|
Hadi artık...naz yapma.....Gymnocalycium mihanovichii...
2 Eklenti(ler)
Bu kadar tomurcuk kaldığın yeter :mad:..Açta rengini görelim :p.....
|
kıpırtılar....
4 Eklenti(ler)
Dört ayrı Gymnocalycium türü kaktüsteki tomurcuk gelişimleri ..:p...Geçenlerde anlamadığım bir nedenle bir kaktüsüm ( Gymnocalycium ) tomurcuklarını döktü..:mad:..Tomurcukları da ayrı bir güzel .:p
|
kaktüs sever bir abimin gönderdiği hediyeler....
2 Eklenti(ler)
Bu yıl tomurcuklarıda vardı ..malesef döküldü ..:mad:
|
Diken Güzeldir...
4 Eklenti(ler)
Türleri konusunda..Gymnocalycium diyebilirim :confused:..alt türleri hakkında ise bir ve ikinci fotoğraf pugionacanthum gibi geldi..:confused:.Diken yapıları çok güzel :p
|
fotoğrafını çekmeye doyamıyorum....
1 Eklenti(ler)
Çok sevimli gözüküyor :o ..Zamanında ve kararında sulandıkça güzelleşiyor :p ...Güzel fotoğraflar veriyorlar...Graptopetalum paraguayense güzel bir sukulent bakımı ve çelikten üretimi çok kolay..toprağa düşen yaprağın çürüme ihtimali yok :p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025