![]() |
Bir gecelik gelin
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet donmuş kısımlarını budadım bir tek gövde kaldı öylece bekliyor hiç bir hareket yok şu ana kadar, umutla bekliyorum bende. Bu sene çiçek açmasını beklerken şimdi ne halde, hayırlısı diyelim. |
Sevgili akçabardak; Sn.Zafer inandıklı beyin gönderdiği bir gecelik gelinimde sizinki kadar olmasada soğuklardan oldukça etkilendi, ayrıca evde olmadığımız bir zamanda çıkan fırtınada devrilip bir kaç saksıyıda beraberinde devirmiş, bu aralar biraz düzelip sürgünler vermeye başladı, iki yıllık oldu daha çiçek açmadı bekliyoruz o güzel gelini, tekrar üzüntülerimi bildiririm, kayıp ederseniz üzülmeyin arzu ederseniz gönderebilirim, ****** temennimiz düzelmesi, sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gövdesi şu anda çok sağlıklı gibi duruyor belki dibinden yeni sürgünler verir diye bekliyorum, hala ümidimi kesmedim. Bahçedeki limon ağacım bile donma tehlikesi atlattı ama çok şükür şimdi yeni sürgünler vermeye başladı. Biraz daha bekleyelim bakalım durum ne olacak ona göre hareket edelim olurmu... çok teşekkür ediyorum, inşallah dediğiniz gibi düzelir ve bir mucize olur. Selamlar sevgiler. Garibim köşesinde öylece duruyor, yerini pek sevmişti o yüzden yerinden oynatmak istememiştim, bu sene 3. senesinde olacaktı... :( Şu anki durumu: Eklenti 551107 |
sevgili akçabardak, bir gecelik gelininize en az sizin kadar üzüldüm. inşallah sıcaklar arttıkça gelininiz bir sürpriz yapar. gövdesi sağlıklı görünüyor. tabi siz yakından daha iyi bilirsiniz.hani diyorum ki saksıdaki toprağını biraz üstten boşaltsanız çok az incitmeden ve yeni toprak ilave etseniz,oda size yeni sürgünler vererek ilginize karşılık verir mi? acaba en kısa zamanda filizlenmesini diliyorum sevgiler....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sevgili akçabardak, ne demiş büyüklerimiz ''çıkmadık canda umut vardır'' diye benim yeşereceğine dair ümidim var. sizinde olduğunu biliyorum. tabi önce Allah onun izniyle yeşermesi bekleyeceğiz sevgiler. |
Sevgili akcabardak ahh ahhh ne kadar üzüldüm birgecelik gelininize icim yandi :(
Ama hala hayat var gibi insallah daha güzel sürgünler verip en kisa zamanda ciceklerde sizi yeniden sevindirir... Sevgiler... |
Alıntı:
Sevgili çörekotu atlatırız diye düşündüm ama olmadı :( bu bölgede bu kadar soğuk olabileceğini tahmin bile edemedim, 15 senedir bu bölgedeyim ilk defa böyle bir dondurucu soğukla karşılaştım, bahçede limon mandalin ağaçları bile etkilendi, mandalinlerde çiçek neredeyse yok derecede az görülmekte, limon ağacım üzerinde limonlarıyla dondu, çok şükür şimdi yeniden yeni sürgünler verdi ama birgecelik gelinde henüz hiç bir belirti yok, öylece bekliyorum, hayırlısı deyip ümidimi kesmedim. Sevgiler |
2 Eklenti(ler)
Emektar kaynana topuzum tomurcuklanmaya başladı
Eklenti 554797 Silvestrii - Yılan kaktüsüm çiçeklerini göstermeye başladı. Her bir parçasında tomurcuklar var. Eklenti 554798 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili sagdak bak miniklerin biri hariç hepsi de tuttu, çok mutluyum
Senecio herreianus, uçlardan vermeye bile başladık. Bu sefer salyangozların tırmanamayacağı bir yere astım :D Eklenti 554799 |
5 Eklenti(ler)
Ve diğer miniklerin sevgili sagdak
Hepsi bir arada Eklenti 554802 Tuttuk ta Eklenti 554803 çiçek bile açtık Eklenti 554804 Bu ikisinin saksısında birer tane mülteci çimlenmiş önce ot diye söküp atacaktım ama sonra nedense 6. hissim bana bırak kalsınlar bakalım neymiş dedi :D bende bıraktım çıka çıka sardunya çıkmaz mı... sanırım hazırladığım toprağa tohum karışmış, oysa dondurucu soğuklarda bütün sardunyalarım donmuştu... bak şu allahın işine... Eklenti 554805 Yavru bile verdik, sevgili sagdak bir kere daha çok teşekkür ediyorum buradan size iyi ki varsınız. Keşke Ceropegia sandersonii de tutturabilseydim, çok değişik bir tür müş, sizin kini görünce kıymetini daha iyi anladım, sağlık olsun. Eklenti 554806 |
2 Eklenti(ler)
Sedum spurium
Eklenti 554823 ve Sedum sarmentosum geldiğinde 2 cm. di büyüdü ve çiçek açtı, çıtı pıtı Eklenti 554824 |
1 Eklenti(ler)
Zakkum çiçekleri eşliğinde, öğle saatinde tam açmış olarak yakalayabaildim
Silvestrii (yılan kaktüsümü), aslında pek yılan gibi bir formu da yok ama... Küçük parmağımın büyüklünde her bir parçası, en küçüğü 2 cm. en büyüğü 5-6 cm. parmak kaktüsü mü demeliyim acabaa... Eklenti 555012 |
Alıntı:
:) sevgili akçabardak, çok güzel açmaya başlamış. yılan kaktüsün. çocukluğumda bir komşumuzun merdiveninde upuzun sarkan çiçek çok hoşuma giderdi. rengine bayılırdım. isminin yılan çiçeği diye söyleyince biraz ürperir uzaktan seyrederdim. çocukluk işte şimdi bulsam başıma taç yaparım herhalde.fakat o kaktüs böyle değildi. daha uzun gerçekten yılan gibi biraz da daha tüylü (dikenli) ve çiçekleri biraz yılbaşını andıran ve çok güzel pembesi vardı.tabi komşum onun kaktüs ailesine ait olduğunu bilmiyordu.senelerce açtı. bende bilmiyordum ta ki kaktüs hastalığına tutulana kadar. bu arada zakkumlar da çok güzel olmuş. sevgiler.. |
Alıntı:
Kim bilir belki o tacın başınıza takma zamanı gelmiştir. kaktüsüme ben de şaşırıyorum bu nasıl bir yılan kaktüsü diye ama olsun ben böylesini de sevdim. Senin dediğin kaktüsten bir yerde gördüm ama şu an hatırlayamadım, senin dediğin gibi pembe ve yılbaşı çiçeği gibiydi, allah allah dedim bu nasıl bir yılan kaktüsüymüş böyle diye. Zakkumlarım yeni yeni açmaya başladılar, tam olarak açtıklarında çok güzel oluyorlar fotoğraflarını çekerim yine, beğendiğin için çok teşekkür ederim. Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Bahsettiğiniz pembe yılbaşı çiçeği gibi çiçekleri olan yılan kaktüs ''aporocactus flagelliformis'' bitkisidir. Şahanedir, muhteşemdir ve benim yetiştirmeyi başaramadığım bitkilerden biridir. Defalarca defalarca denedim ama olmadı olmuyor...
Müsadenizle netten alıntı bir resim ekleyeyim.. Eklenti 555295 İnsan görünce ''keşke benim olsa'' demekten kendini alamıyor değil mi?;) |
1 Eklenti(ler)
Çok güzel bir şeymiş bu ya bayıldım, bayıldım.
Sevgili sakdag fotoğrafı görünce gizli hazine nereden çıktıııı diyordum kiiii.... yazınızı okuyunca tüh dedim yanıldığımı gördüm bir an sizin zannettim :) Bence pes etmeyin, azimle devam edin mutlaka bir gün olur diyorum. Sevgili sakdag bende bir çeşit daha var bir seneyi geçti ama ne ölüyor ne de ilerliyor, geldiğinden bu yana hep aynı durumda, ama türünü hiç bilmiyorum. İşte benim Yılan kaktüsüm incecik 5 mm çapnda bir şey ama uzun uzun, eklediğiniz fotoğraftakinden olmasını şimdi daha çok istiyorum. Eklenti 555364 |
Alıntı:
Yanılıyor da olabilirim elbette ama ben bu güzeli Selenicereus grandiflorusa benzettim. O da harika bir tür bence... Her bitkin ayrı güzel, keyfiniz daim olsun... |
Alıntı:
Şansıma ne çıkarsa artık sevgili loveforlife, ama sevgili sakdag'ın fotoğrafındaki gerçekten bir harikaymış, bir yandan da gözüm hep o kaktüsü arar olacak. |
evet arkadaşlar bu kaktüs çocukluğumun aklımda kalan güzelliklerden bir kaçı, gerçekten unutamadığım kadar güzel bir kaktüsmüş. teşekkür ederim sevgili sakdag bu fotoğrafı paylaştığın için.inşallah kısa zamanda bizlerde ediniriz.
|
Tam "Ceropegia sandersonii'yi sakın öldürme" diyecektim ki... :eek:
Mesajını gördüm anne :( Neyse... kalan sağlar bizimdir değil mi, çok istesek de bazen olmuyor işte :o |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Crassula Kapitella
Çok sevdim ben bunu, geçen sene sadece tek dal olan bu sene maşallah 4-5 dal oldular. Eklenti 559016 ve yeni ayrılan yavrularımız, umarım tutarlar kırılan yapraklar da atılmadılar onları da toprağın üzerine yerleştirdim, 2 tanesi minik minik yavru bile vermiş. Eklenti 559017 |
1 Eklenti(ler)
Crassula - Capitela - Thyrsflora
Saksımızı iyice doldurduk artık pek güzelleşti maşallah. Eklenti 559727 |
5 Eklenti(ler)
Kalançhoe
Kırmızı kalançhoem hala çiçekte. Eklenti 559733 Yaprakları toz toprak içinde kalmış gariplerin fırtına, rüzgardan Eklenti 559734 Anneleri soğuklarda dondu, ben de her ihtimale karşı bir tane daha yedekledim. Eklenti 559735 Pembesi katmerli, yavaş yavaş çiçeklerini bitiriyor Eklenti 559736 Eklenti 559737 |
2 Eklenti(ler)
Yılan kaktüsümde bir senedir hiç bir gelişme yok demiştim :o
Beni utandırdı, dibinden hem yavru veriyor hem de başında hareketlilik olmuş. Eklenti 559755 Baksanıza başı sanki yılan başı gibi olmuş. Eklenti 559756 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Kaynana topuzum köşesine çekilmiş bir tanesi acelesi varmış gibi
diğer tomurcukları sollayıp bu gece açmaya karar verdi. Eklenti 559961 var gücünü tek tomurcuğa vermiş ;) Eklenti 559962 Saniye saniye açılmasını seyrettim Eklenti 559963 sonunda tam 21.00 da çiçeğimiz açıldı ne harika bir çiçekmiş bu böyle, keşke güzelliği kadar ömrü de biraz daha uzun olsaydı da doya doya seyretseydik ne güzel olurdu, gece açması da ayrı bir özellik. Eklenti 559964 |
Maşallah sevgili akçabardak'ım ne güzel açmasını izleyebilmişsin. Az önce sayfamda paylaştım tomurcukta idiler, belki de şimdi açmışlardır bile...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025