![]() |
Çiçekler çok güzel sevgili Akçabardak muhteşem görünüyor. Tomurcuk oluştuktan bu hale gelmesi ne kadar zaman sürüyor acaba bendekiler mi yavaş gelişiyor anlamadım :)
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili melekv. gerçekten muhteşem bir görsellik. Dışarıdan alıp evin içine getirdim ve tam karşıma koyarak bütün gece onu izledim, gözlerimi üzerinden ayıramadım :) Tomurcuklar oluştuktan sonra fındık büyüklüğüne gelinceye kadar biraz ağırdan alıyor, çiçek sapları oluşup uzamaya başladığında hızla gelişmeye başlıyor, bir hafta 10 gün içinde açacak duruma geliyor. Bu arada bol güneş alması da önemli olduğunu fark ettim, geçen sene benim topuzum çok az akşam saatlerinde güneş alıyordu 6 tane tomurcuk vermişti fakat 2 tanesi açabildi, 4 tanesi öylece fındık büyüklüğünde üzerinde kaldı :( Bu sene yerini değiştirdim bol güneş alacak bir yere aldım sonuç ortada, umarım sizin kisi de en kısa zamanda çiçeklenir. |
Güneş alsın diye cam kenarına koyduğum da büzüşüyorlar biraz daha arka tarafa aldım hepsini inşallah açmamazlık yapmazlar bilgiler için teşekkür ederim
|
3 Eklenti(ler)
Kaynana Topuzumun çiçekleri ilk defa bu yıl uzun bir süre açık kaldı :) Dün gece saat 01.30 a kadar oturdum, çiçek saplarının biraz aşağı doğru eğilme dışında çiçeklerinde en ufak bir kapanma girişimi yoktu. En son dayanamadım çok uykum geldi bırakıp yatmaya gittim.
Çiçeklerinin dayanma süresi tam 30 saat 30 dakika açık kalması çok hoşuma gitti, özellikle gece kokusu çok daha keskindi. En son gece yarısı saat 01.30 a kadar ki süre 30 saat 30 dakikadan sonra bırakıp gittiğimde ne kadar açık kalmaya devam etti bilemiyorum. Saat 23.oo Eklenti 615734 saat 01.30 Eklenti 615735 Sabah kalktığımda Eklenti 615736 |
2 Eklenti(ler)
Havorthia limifolia
Sonunda çiçeğini görebildim :) öyle aman aman bir görselliği yokmuş çiçeğinin ama bitkinin güzelliği yeter. Eklenti 616235 Eklenti 616236 |
2 Eklenti(ler)
Kaynana topuzum sessizce 2 tane tomurcuğunu hızla büyütüp, dün gece sessizce çiçeğini açmış,
bu sabah fark ettim diğer tomurcuğu da bu gece açacak. İlk çiçeklerini açtıktan sonra yeniden kardeşi silvestrii,nin yanında yerini aldı. Arka planda görünen karşı komşunun kayısı ağacı, silvestrii,nin sağında ise bahçemde ki mürdüm eriği ve zakkum çiçekleri onlara eşlik ediyor. Eklenti 617318 Eklenti 617319 |
2 Eklenti(ler)
Graptopetalum paraguayense
Yayıldıkça yayıldı, öyle çok toprak tüketiyor ki... sürekli toprak ilavesi yapmak zorunda kalıyorum. Eklenti 618635 Eklenti 618634 |
3 Eklenti(ler)
Kaynana Topuzum bu sene coştukça coştuk ;)
Bu mesajımda ki çiçeklenmeden sonra, tekrar tekrar açacağı aklımın ucundan bile geçirmemştim. 3. kez çiçeklenmemiz... pek mutlu oldum, tatil için gelen misafirlerime de sürpriz yapmış oldu. Dakika dakika misafirlerimle birlikte izlemeye koyulduk. İlk defa görenler şaşkınlıkla gözlemlediler. Eklenti 626264 Eklenti 626265 Eklenti 626263 |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
5. Kez
Tam artık açmaz deyip yerine kaldırdık ki... belli ki hırsını alamamış, tek bir tane daha açmış, son anda yakalandı. Eklenti 626269 |
Sayın akçabardak,
Kaktüslerden anladığım kadarı ile oldukça eski bir tecrübe ve birikime sahipsiniz, ben yolun başındaki biri olarak tecrübelerinizden ve tavsiyelerinizden faydalanmayı isterim. Sizinkiler gibi kocaman olacakları mı acaba benim kaktüslerim de. Saygılar |
Alıntı:
Sayın metin şayen, Hem sayfama, hem de sitemize hoş geldiniz, yeni üyeliğiniz hayırlı olsun. Her ne kadar yolun başında olsanız da, bir kere bu işe bulaştınız mı asla vazgeçemiyorsunuz, bir de bakmışsınız ki çaktırmadan kaktüs ve sukulentler çeşit çeşit çoğalıvermişler. Zamanla siz de bu konuda en güzel bir şekilde bilgileneceksiniz, tecrübe kazanacaksınız, ve en güzel bir şekilde bakabileceğinize eminim. Elbette bildiğimiz konularda bizim bilgilerimizden de faydalanacaksınız, bilgi paylaştıkça çoğalır seve seve yardımcı olurum. En kısa zamanda sizin kiler de gelişip çiçek açmalarını dilerim, kolay gelsin. |
3 Eklenti(ler)
İlk çiçeklerimizi sonunda açtık:)
Teşekkürler sevgili sakdag Eklenti 626430 Eklenti 626431 Eklenti 626432 |
Alıntı:
Çöpte bulduğum bir kaktüs ile başlamıştım 1 kaç yıl evvel, eskiden de saksı çiçeği yetistirirdim. Favorim begonyalar idi. Şimdilerde hepsinin papucu dama atıldı. Evde ortalama yirmi civarında kaktüs oldu. Bir tek kırmızı yoncam dan vazgecemiyorum. 3 gün evvel de tohum ekmeyi denedim. Kısmet onların filizlendiklerini görürüm. Birkaç şeyi yanlış ve eksik yaptığımı farkettim ama bakalım. Bugün de çok imrendim fotoğraflarını çektim. Yarın paylaşacağım bende. Saygılarımla iyi akşamlar. |
4 Eklenti(ler)
Stapelia grandiflora
Nihayet 2. yılında ilk çiçeğini açabildik. Eklenti 628251 Görünürde 2 tomurcuk daha var ama bakalım besleyip çiçeklerini açabilecek mi. Eklenti 628252 O kötü kokuyu koklayıp almamak için kendimi tuttum :) Eklenti 628253 Kımıl kımıl ufak kurtçukları görünce çok şaşırdım, dün baktığımda daha tomurcuk idi, hangi ara açıldı... sinekler ne ara kokuyu almışlar... bu sabah kalktığımda gördüm:dilli: Eklenti 628254 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili akçabardak "Stapelia grandiflora"ya bayıldım.. Çok güzel, alımlı görünüyor..
Benimkinde de de sanırım bir tomurcuk var.. Acaba tomurcuklandıktan sonra açması ne kadar sürüyor? Sabırsızlanıyorum.. :)) Rengini de bilmiyorum üstelik.. Diğerleri de çok güzeller.. Bir an önce açarlar umarım.. :)) |
Alıntı:
Hoş geldin sevgili Jakin, uzun zaman oldu görüşmeyeli. Evet çiçeği oldukça büyükmüş, rengi de çok hoş, ben de ilk defa görüyorum çiçeğini, beğenmene çok sevindim darısı sana inşallah. Tomurcuklandıktan sonra önce biraz ağırdan aldı, her halde büyütemiyecek diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Fındık büyüklüğüne geldiğinde hızla gelişti, bir iki hafta içinde çiçeğini gösterdi. Dilerim en kısa zamanda senin ki de çiçeklensin, sevgilerimle. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Kaynana Topuzum yaz boyunca aklına estikçe çiçek açtı :)
Bu gün baktım yine tomurcuklanmış Eklenti 628483 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Geçen sene de benim topuzum tembel tenekeydi :) saksı yarı gölgede idi 5-6 tomurcuk vermişti ama sadece 2 tomurcuğu açtı diğerleri kurudu, başka da açmadı. Ben de sizin gibi ona kızdım ve saksıyı gün boyu güneş alan kuruyan bir ağacın tepesine yerleştirdim, yaz kış orada aç ta kalıyor susuz da, eh yağmur yağarsa suyunu doya doya alıyor garip :D O da bana inat her halde yaz boyunca döktürdü durdu sevimsiz dikenli şey :D |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Pembe kalançhom, edindiğimden bu yana sürekli bitleri üzerine çekti durdu,
ben temizlemeye bıktım, o bitlenmeye bıkmadı :mad: ne kalançhoe imiş... Çok güzel çiçekleniyordu fakat bu son bitlenmelere o da dayanamadı, sonunda ben de dayanamadım sökmek zorunda kaldım :( Yine de atmaya kıyamadım tepelerden 2 çelik alıp iyice musluğun altında yıkayıp temizledikten sonra diktim, bu sene her yerde pamuklu bit çok fazla, ağaçların üzerlerinde bile var, gökten pamuklu bit yağmış gibi :( Biraz da yaşlandık sanırım:) Eklenti 628806 Her yeri pamuklu bit kaynıyor. Eklenti 628807 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Stapelia grandiflora
2. tomurcuğumuz da epey uzadı, İlk çiçeğini açtıktan sonra yapraklarda biraz pörsüme oldu ve 2 tomurcuu da sararmıştı, ümidimi kesmiştim ama sonra yapraklar yeniden toparlayınca tomurcuğun birisi de toparlanıp sanırım açmaya hazırlanıyor. 3. tomurcuk ise hala sap sarı duruyor, bakalım akıbeti ne olacak. Eklenti 628809 Gigantea, tembel teneke, hala tık yok nedense :mad: Eklenti 628810 Stapelia gettleffii ise öldüm ölecek, iki senedir bu halde duruyor, bundan önce edindiklerimi hiç yaşatamadım, beni sevemediler nedense :( Eklenti 628811 |
2 Eklenti(ler)
|
Çiçekleriniz çok güzel sevgili akçabardak ablacım hele o kaynana topuzuna bayıldım .Kırkbir kere maşallah ne güzel açmış öyle ellerinize sağlık
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim sevgili sardunya18, beğenmene sevindim. Kaynana topuzu gerçekten bu sene çok coşkuluydu, bazı bitkilerim aşırı sıcaktan ölürken o tam tersine sıcaklar ona çok iyi geldi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025