agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   akçabardak / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/34637.htm)

akçabardak 09-01-2015 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 (Mesaj 1346250)
Sayın akçabardak merhaba.

Agaclar.net deryasında başka sayfaların derinliklerine dalarken kaktüs hastalığına kapıldım bende ve sayfanızı yeni keşfettim. Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

Bitkileri severim ama yanıbaşında seninle yaşayacak, seninle yaşlanacak, uzun ömürlü bitkileri ayrı bir severim. Bonsai iyi bir seçenek belki ama kaktüs ve sukulentler bu konuda daha iyi bir karar diye düşünüyorum.

Kaktüsler bizim canlarımız, onları çok seviyoruz ve onların kaybında da üzülüyoruz. Kaktüsleri yetiştirdiğimiz toprağın özelliği ile diğer bitkileri yetiştirdiğimiz toprak farklı olmadığı zaman bu kaybı daha çok yaşıyoruz sanırım.

Daha anlaşılır bir ifade ile kaktüs toprağı daha geçirgen olmalı; torf, cocopeat, pomza gibi materyaller de içermeli. Bunlar bulunamıyorsa dere kumu, çakıl taşı olmalı mesela saksı içeriğinde.

Ünal Kaktüsün sahibi Ünal VURAL Bey solucan gübresini kaktüslerde kullandıklarını ve çok güzel sonuç aldıklarını aktarmıştı bana. Sürekli kullanmaya da devam edecekler. Biz de çok iyi sonuçlar aldık kendi denememizde.

Sizin kaktüslerinizdeki kaybı öğrenince, resimlerdeki kaktüs harcını da görünce bu yazıyı paylaşıyorum. Bilgiçlik taslamış gibi olduysam beni affedin lütfen. Ben de bir çok şeyi yeni yeni öğreniyorum. Bilgi paylaşıldıkça büyür..

Bir ömür sizlerle yaşayacak kaktüsler dileğiyle... Selamlar... Saygılar...

Merhaba sayın vetman 996, Sayfama hoş geldiniz.

Ağaçlar net deryasında olup ta kaktüs ve sukulent hastalığına ben de dahil olmak üzere yakalanmamak elde değil maalesef, ki sukulentin s'esini bile bilmezken ben de kendimi sukulentlerin içinde buldum kendimi.

Kaktüs ve sukulentler hakkında iyi bir karar olduğu konusunda kesinlikle size katılıyorum, diğer bitkileri ben de seviyorum ama sukulentlere hayranlığım gün günden daha da artmaya başladı :)

Kayıplara gelince, sukulentler konusunda daha çok yeni olduğumdan dolayı bir kaç kaybım oldu evet, bir ikisini sulama hatamdan kaynaklandı, toprak istekleri konusunda pek bilgim yok ama araştırma içerisindeyim, bakımları kolay görünse de işin derinliğine inildiğinde pek göründüğü gibi kolay değil :confused: ama sanırım zamanla deneme yanılmalarla bu işin de üstesinden gelip başarabiliriz.

Gübre konusunda hiç bir fikrim olmadığı için şimdiye kadar her hangi bir gübre kullanmadım, vermiş olduğunuz toprak harcı konusunda olsun, gübre konusunda olsun değerli bilgileriniz için size ayrıca teşekkür ediyorum. Bilgiçlik tasladığınızı asla düşünmüyorum, sizin de dediğiniz gibi bilgi paylaşıldıkça çoğalır düşünecesindeyim.

Tekrar değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum, kaktüs ve sukulentler konusunda size de kolay gelsin diyerek Saygılar selamlarımı iletiyorum.

akçabardak 18-02-2015 13:14

1 Eklenti(ler)
Senecio Herreianus

:( :( :(
Arkadaşlar bu seneciom artık yokkk :(

Soğuklardan, donlardan koruyalım derken... salyangozlardan koruyamadım...

Bir salyangoz ikinci katın balkonuna tırmanır ve bula bula bu saksıyı bulmuş ve toprağa yumurtalarını bırakmayı başarmış vicdansız...
tabi bu yazın oluyor.

Havaların iyice serinlemesine kadar balkonda kalıyordu, ilk donlardan önce içeriye aldım, gelişimi gayet iyiydi,
yeni sürgünler veriyordu, gözüm hep üzerindeydi... taaa ki mercimek büyüklükteki yavru salyangozların ortaya çıkana kadar.

Bir gün dikkatimi çekti çok iyi giderken bir gariplikler olmaya başladı, saksıyı elime aldım dikkatlice bakınca durum anlaşıldı (s.yavruları şeffaf oldukları için önce fark edemedim) 15-20 tane yavru s. bitkimin üzerine koyun sürüsü gibi yayılmışlar otluyorlardı, sözüm ona bu bitki zehirli :confused: o anda ben bittim, pinçik pinçik etmişler bitkimi, sağlam olan filizlerden kesip yeniden diktim ama nafile kur-ta-ra-ma-dım :(

Ben onu çok sevmiştim neden hep çok sevdiklerim zarar görüyor bir anlam veremiyorum?
Duyarlı arkadaşlarım belki halimden anlarlar... görürler... :)

Eklenti 537555

sakdag 18-02-2015 15:43

Halinizi gördüm ve anladım Sevgili Akçabardak. ;) ;) ;)

akçabardak 18-02-2015 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1357455)
Halinizi gördüm ve anladım Sevgili Akçabardak. ;) ;) ;)

Teşekkür ederim sevgili sakdag çok sağolun.

münevver48 18-02-2015 16:49

inan çok üzüldüm.sevgili akçabardak,bu salyangozların bir düşmanı yok mu?kurbağaların yediğini duymuştum sanki ne kadar doğru bilmiyorum.ben ilaçla öldürmeyi de kıyamıyorum.

akçabardak 18-02-2015 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1357467)
inan çok üzüldüm.sevgili akçabardak,bu salyangozların bir düşmanı yok mu?kurbağaların yediğini duymuştum sanki ne kadar doğru bilmiyorum.ben ilaçla öldürmeyi de kıyamıyorum.

Sorma sevgili münevver48, üzülmemek elde mi ki olan oldu işte, öyle çok kızdım ki bu salyangozlara bu sene bahçede gördüğüm salyangozları toplayıp gidip denize dökeceğim, yengeçlere yem olsunlar :D
Başa çıkabilecekmiyim peki... hiç sanmıyorum çevrede ki bahçelerde kaynıyor topla topla bitmezler :D sağlık olsun yapacak bir şey yok arkadaşım.

samur 18-02-2015 21:53

Acaba tavuk veya ördek yer mi salyangoz bilmiyorum da

akçabardak 18-02-2015 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1357557)

Hiç sanmıyorum sevgili samur...

YeniGine 18-02-2015 23:39

Sevgili akçabardak'ım belki kökünden yeniden yeşerir. (İnşallah.)
Valla mavi renkte bir ilaç varmış; sayesinde salyangozlar gelmezlermiş.

akçabardak 19-02-2015 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1357590)
Sevgili akçabardak'ım belki kökünden yeniden yeşerir. (İnşallah.)
Valla mavi renkte bir ilaç varmış; sayesinde salyangozlar gelmezlermiş.

Sevgili YeniGineciğim kök diye bir şey bırakmamışlar, önce köklerden başlamışlar yemeye daha sonra bitkinin üzerine çıkmışlardı, bitkinin boncuklarından yiyememişler, boncukların arasında olan sapları yemişler bir de taze filizleri yemişler, fark etmeseydim belkide boncukları da yiteceklerdi bilemiyorum.

Biraz araştırma yaptım bahçeden uzaklaşmaları için odun külü serpilmesi gerektiğini okudum, bir de aliminyon bir kap içine ince dilimlenmiş salatalık koyulursa etrafa sadece bu tür hayvanların alabileceği bir koku yaydığı için börtü böcek, salyangozları kaçırıyormuş.

Denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Bir de böyle bir haber buldum.

Sümüklüböceklerden Bira ile Kurtulun ~ KüçükBahçem'den...

YeniGine 19-02-2015 00:20

:( Ben çiçeklerimi hep kaybettiğim için ne kadar üzüldüğünü anlayabiliyorum. Çook haklısın. Odun külünü duydum, salatalık hiç duymamış idim. Ama 2 sene önce burada bir komşum o dediğim mavi renkte ki ilaçtan atmış ve yan komşular hep şikâyet ediyorlardı, 'İlaçladı bahçeyi, şimdi bütün sümüklüböcekler bizim bahçelere geliyor' diyee...

Bal Kaktüs 19-02-2015 01:46

5 Eklenti(ler)
Sayfanızı okudum. ilk mesajdaki kaybınızı görünce acı acı güldüm. Ben bahçede açık alanda yapıyorum. Çok ot olan bir bahçe ve salyangozlar sanki fabrikada üretiliyormuş gibi yerden fışkırıyor. Ve en çok sevdikleri çeşitlerden biri de Chamecereus silvestri. Sonra bir gecelik gelin, yılbaşı ve testere atlas çeşitleri. sonrada taze yumuşak bazı çeşitler.
Salyangozlar yüzünden bir gecelik gelin, atlas ve yetiştiremiyorum.

Eklenti 537679

Eklenti 537680

Eklenti 537681

Eklenti 537682

Eklenti 537683

Vaziyet böyle. tabi böyle olunca sizin yaşadığınızı anlıyorum.
Birde üstüne don vurdu. Sadece aloe vera olarak 17 tane anaç bitkim dondu.
Ama bunlar bu baharda daha çok saldırgan davranıp. Daha çok üretmeye niyetliyim.
Neyse size geçmiş olsun. Benim sorunlarımla daha fazla vakit almayayım.
Her şeye rağmen sayfanız çok güzel. Ellerinize sağlık.
Ben de alfabetik sırayla bitkilerimi sıraladığım bir sayfa başalttım. Orada çeşitlerimi resimliyorum.

Bal Kaktüs 19-02-2015 01:54

Gübre konusunu yazacaktım unuttum. Sayın vetman996 nın firmasından ben de 20 kg.lık bir çuval solucan gübresi aldım. Bahara doğru saksı değişiminde kullanacaktım. Sabredemedim, sukulentlere kullandım. Henüz yeni sonuçların iyi olacağını bekliyorum. İlk önce solucan gübresinin en faydalı gübre olduğunu biliyorum. İkincisi Sayın vetnam996 yı daha önceki yıllardan. İlk çilek denemelerini yaptığı zamandan. Ben başka bir isimle üye ikenden tanıyorum. Takdir ediyorum ve güveniyorum. Ayrıca gelen üründe ben iyi bir malım diye kendini belli ediyor. Sayfasının adresi
solucan Gübresi satışı : Madrasol
Sanıyorum sitemizin departmanında da sayfası vardır.

hira 19-02-2015 02:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1357422)
Ben onu çok sevmiştim neden hep çok sevdiklerim zarar görüyor bir anlam veremiyorum?Eklenti 537555

Evet evet evet, aynen öyle oluyor ablacım. Çok üzüldüm, umarım aynından bulursun. Takma kafana, neler neler kaybettik bu kış. İçimizdeki yeşil aşkıyla daha da fazlasını elde ederiz biz:rolleyes:

h_dogan 19-02-2015 07:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1357557)

Salyangozlar nemli ortamları severler ve buralarda çoğalırlar. Bahçenizde fazla miktarda bitki sıkışık biçimde bulunuyorsa ve saklanacakları beton zeminlerin altı da varsa değmeyin keyiflerine.

Bahçenizde tavuk ve ördek varsa salyangozları afiyetle yerler. Ördekler daha fazla seviyor, 1-2 sene önce evde ördek varken ceviz kırar gibi kırıp kırıp yiyorlardı.

vetman996 19-02-2015 08:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bal Kaktüs (Mesaj 1357620)
Gübre konusunu yazacaktım unuttum. Sayın vetman996 nın firmasından ben de 20 kg.lık bir çuval solucan gübresi aldım. Bahara doğru saksı değişiminde kullanacaktım. Sabredemedim, sukulentlere kullandım. Henüz yeni sonuçların iyi olacağını bekliyorum. İlk önce solucan gübresinin en faydalı gübre olduğunu biliyorum. İkincisi Sayın vetnam996 yı daha önceki yıllardan. İlk çilek denemelerini yaptığı zamandan. Ben başka bir isimle üye ikenden tanıyorum. Takdir ediyorum ve güveniyorum. Ayrıca gelen üründe ben iyi bir malım diye kendini belli ediyor. Sayfasının adresi
solucan Gübresi satışı : Madrasol
Sanıyorum sitemizin departmanında da sayfası vardır.

Değerli Kardeşim merhaba.

İltifatlarınız için çok teşekkür ediyorum. Sizlerin güvenine layık olmaya çalışacağız. Çalışacağız diyorum çünkü sipariş takibi ve kargolama ile ilgilenen arkadaşlarım var. Benim başka işlerim de olunca bir çok şeyden haberim olmuyor. Sizin solucan gübresi aldığınızdan haberim olmadığı gibi.

Bizler insanız ve mutlaka hatalarımız olacaktır doğamız gereği. Eğer hatamız olursa da telafisi için mesajlarınızı bekliyor olacağım.

Bu arada sizi tanıyamadım üye isminizi değiştirdiğiniz için. Ama zamanla daha yakından tanışırız sizde ve bende bu kaktüs sevdası oldukça.

Sevgili Akçabardak'ın sayfasını daha fazla meşgul etmiyeyim isterseniz.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar...

akçabardak 19-02-2015 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bal Kaktüs (Mesaj 1357619)
Sayfanızı okudum. ilk mesajdaki kaybınızı görünce acı acı güldüm. Ben bahçede açık alanda yapıyorum. Çok ot olan bir bahçe ve salyangozlar sanki fabrikada üretiliyormuş gibi yerden fışkırıyor. Ve en çok sevdikleri çeşitlerden biri de Chamecereus silvestri. Sonra bir gecelik gelin, yılbaşı ve testere atlas çeşitleri. sonrada taze yumuşak bazı çeşitler.
Salyangozlar yüzünden bir gecelik gelin, atlas ve yetiştiremiyorum.

Eklenti 537679

Eklenti 537680

Eklenti 537681

Eklenti 537682

Eklenti 537683

Vaziyet böyle. tabi böyle olunca sizin yaşadığınızı anlıyorum.
Birde üstüne don vurdu. Sadece aloe vera olarak 17 tane anaç bitkim dondu.
Ama bunlar bu baharda daha çok saldırgan davranıp. Daha çok üretmeye niyetliyim.
Neyse size geçmiş olsun. Benim sorunlarımla daha fazla vakit almayayım.
Her şeye rağmen sayfanız çok güzel. Ellerinize sağlık.
Ben de alfabetik sırayla bitkilerimi sıraladığım bir sayfa başalttım. Orada çeşitlerimi resimliyorum.

Sayın Bal Kaktüs Sayfama hoş geldiniz, halimi anladığınız için çok teşekkür ederim.
Gerçekten bu salyangozlar bahçelerimize çok zarar veriyorlar ve hiç bir çare bulamıyorum, kimyevi ilaç ta ben atmak istemiyorum, her yer salyangoz kaynıyor sizin dediğiniz gibi topraktan fışkırıyorlar.

Sizin bitkilerinize de yazık olmuş, üzücü bir durum emekler veriyoruz, uğraşıyoruz, didiniyoruz ama yapacak bir şey yok... size de geçmiş olsun.

akçabardak 19-02-2015 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1357644)
Salyangozlar nemli ortamları severler ve buralarda çoğalırlar. Bahçenizde fazla miktarda bitki sıkışık biçimde bulunuyorsa ve saklanacakları beton zeminlerin altı da varsa değmeyin keyiflerine.

Bahçenizde tavuk ve ördek varsa salyangozları afiyetle yerler. Ördekler daha fazla seviyor, 1-2 sene önce evde ördek varken ceviz kırar gibi kırıp kırıp yiyorlardı.

Sayın h_doğan bu salyangozlar her yerde ayrıca çok iyi tırmanıcıdırlar o yüzden kafanı çevirdiğin her yerde görebiliyorsunuz, gece bahçeye iniyorlar gündüz hep yukarılarda, ağaç dallarında, duvarlarda, geniş yapraklı bitkilerin yaprak arkalarında her yerde :D

Tavuk ve ördeklerin onları yediklerini ilk defa duyuyorum ama bahçemde tavuk ve ördeğim maalesef yok, olsaydı ne iyi olurdu ben çok seviyorum tavuğum olsun, ördek, kuzularım olsun... :)

akçabardak 28-02-2015 17:32

3 Eklenti(ler)
Binlerin anası (Aşkın gözyaşları)

Bu halden,
Eklenti 538781

Dondurucu soğuklar yüzünden
bu hale geldi :(:(
Eklenti 538782

Geriye kalanlar ise bu yavrucaklar (göz yaşları)
bakalım yaşama tutunabilecekler mi...
Eklenti 538783

günebakan 01-03-2015 07:28

Sevgili akçabardak o yavrulardan bir sürü binlerin annesi bitkiniz olur bence:)

akçabardak 01-03-2015 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1360033)
Sevgili akçabardak o yavrulardan bir sürü binlerin annesi bitkiniz olur bence:)

Sevgili günebakan yavruların hepsini tek tek diktim, umarım yeniden hayata tutunurlar.

mclog 02-03-2015 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1360061)
Sevgili günebakan yavruların hepsini tek tek diktim, umarım yeniden hayata tutunurlar.

Geçmiş olsun. Maalesef bu seneki soğuklar/donlar bitkileri epey zorladı. Balkonumdaki serada tuttuğum sukulentlerimin başına aynı şey geldi. Şimdi toparlamaya çalışıyorlar.

akçabardak 02-03-2015 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mclog (Mesaj 1360254)
Geçmiş olsun. Maalesef bu seneki soğuklar/donlar bitkileri epey zorladı. Balkonumdaki serada tuttuğum sukulentlerimin başına aynı şey geldi. Şimdi toparlamaya çalışıyorlar.

Sayın mclog sayfama öncelikle hoş geldiniz der teşekkür ederim.

Bu sene Türkiye genelinde çok kayıplar oldu yapacak bir şey yok olan oldu size de çok geçmiş olsun, kolay gelsin.

akçabardak 02-03-2015 20:46

4 Eklenti(ler)
Bu gün saksılarını değiştirdiğim sukulentlerim.

Graptopetalum
Büyük saksıda olanlar tomurcuklanmaya başladılar,
küçük saksıda olanlar yapraktan yetiştirdiklerim bir senedir
büyümeye çalışıyorlar, çok ağır büyüyorlar.
Yaprakları da pek çıt kırıldım bana dokunma diyorlar :D
Eklenti 539022

Katmerli pembe kalanchoem bir türlü açamadı.
Eklenti 539023

Echeveris Set Oliver
Eklenti 539024

Echeveria-Topsy-Turvy
Eklenti 539025

sardunya aşkı 14-03-2015 23:55

sayın akçabardak geçmiş olsun umarım ufaklıklar hayata tunurlar.bu seneki kış herkesden az **** çok birşeyler aldı hayırlısı inşallah daha güzellerini yetiştiririz.

samet123 15-03-2015 00:01

Çok güzeller.

akçabardak 15-03-2015 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya aşkı (Mesaj 1363400)
sayın akçabardak geçmiş olsun umarım ufaklıklar hayata tunurlar.bu seneki kış herkesden az **** çok birşeyler aldı hayırlısı inşallah daha güzellerini yetiştiririz.

Öncelikle sayfama hoş geldiniz sevgili sardunya aşkı, teşekkür ederim.
Maalesef bu sene kış biraz çetin geçti dediğiniz gibi bir çok kişilerden bir şeyleri alıp götürdü, bazılarına üzülmedim desem yalan olur, her birinin hatırası vardı bende ne diyelim sağlık olsun kalanlarla yetinmek zorundayız. Teşekkürler.

akçabardak 26-03-2015 23:19

1 Eklenti(ler)
Sedum Automn Joy

Keyfi yerinde :)
Eklenti 543130

akçabardak 28-03-2015 14:09

2 Eklenti(ler)
Bu gün ilk defa bütün sukulenetlerime ve kaktüslerime sıvı besin verdim,
edindiğimden beri hiç besin vermemiştim bakalım bundan sonra
nasıl bir gelişim gösterecekler.

Daha sonra da bütün yaz boyunca kalacakları yerlerine yavaş yavaş
dışarıya çıkartmaya başladım.

Soğuklardan kurtulanlar

Kırmızı kalanchoe
hala açamadık
Eklenti 543548

Pembe katmerli kalanchoe
Eklenti 543549

akçabardak 28-03-2015 14:15

1 Eklenti(ler)
Stapelia-Gigantea

Eklenti 543558

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025