![]() |
2 Eklenti(ler)
Aloe-Juvenna
Eklenti 543559 Aloe Vera Dondurucu soğuklardan kurtulanların arasında tek bir tanesi kurtulabildi :( hala yaşam savaşı vermekte. Eklenti 543560 |
2 Eklenti(ler)
Bunlar sanırım bir çeşit kalanchoe ama ikisi de aynı tür mü bilemedim,
Sevgili Güler hanımdan gelmişlerdi. Eklenti 543572 Eklenti 543573 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ceropegia stapeliiformis
Aylardır ne uzuyor ne de kısalıyor :D hiç bir gelişme göstermedi ama ölmedi de... Eklenti 543580 |
1 Eklenti(ler)
Echeveria setosa
Öldürmeyen allah ölmezmiş, canım benim nasıl da yaşamak için savaş veriyor garibim aylardır gıdım gıdım ilerleyip canlanmaya çalışıyor Böyleyken http://www.agaclar.net/forum/1318381-post121.htm Şimdi azilmli bir şekilde yaşama tutunmaya çalışıyor. 4 minik yaprak oluştu. Eklenti 543585 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelin
Dondurucu soğuklardan önceki hali Eklenti 544034 Dondurucu soğuklardan sonraki hali :( :( :( Eklenti 544035 Gövdesi yeşil ama nereden sürgün vereceğini bilemediğim için şimdilik dokunmuyorum, sürgün verip vermiyeceği de belli değil, bir ümit. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Senecio herreianus ve salyangoz hikayesi böyle başladı, hikayenin altına şöyle demiştim '' Duyarlı arkadaşlarım belki beni anlar... görürler'' ve Bir duyarlı arkadaşım halimi anladı... gördü :o Şimdi bu duyarlı arkadaşıma buradan çooooook teşekkür ediyorum beni çok mutlu ettiği için, bir tek senecio mu... dahası da vardı kolide. Tek tek onlar için hazırladığım toprak ve minik saksılarda yerlerini aldılar ;) Koliden çıkan senecio herreianus ve diğer isimlerini henüz bilemediğim sukulentlerim. Teşekkürler sevgili sakdag. Bir ara yavrucakların isimlerini de belirtirseniz size duacı oluruz. Toplu halimiz Eklenti 544344 Senecio herreianus Eklenti 544345 Stapelia grandiflora Eklenti 544346 huernia pendula Eklenti 544347 Delosperma echinatum Eklenti 544348 |
5 Eklenti(ler)
Devam
Rhipsalis eliptica Merhabaaa el sallıyoruz Eklenti 544353 Opuntia subulata Eklenti 544354 Huernia macocarpa Eklenti 544355 Delosperma cooperi Eklenti 544356 Ceropegia sandersonii Eklenti 544357 Yaşatamadım:( |
2 Eklenti(ler)
Ve son iki tane daha
Crassula lycopodioides Eklenti 544363 Ockularia deltoides Eklenti 544364 Çok severek istememe rağmen yaşatamadım:( Dilerim hiç birisini kaybetmeden tutturabilirim, çünkü hepsi de pek sevimliler. |
Yeni bebekleriniz güzel güzel büyüyecekler bence.
Ne de olsa usta bir elden diğer bir usta ele geçmişler. |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili B e t ü l, inşallah beni severler ve güzel güzel büyüyecekler, yeter ki hayata tutunabilsinler tek isteğim. |
Çok güzeller sevgili akçabardak'ım, güle güle büyüsünler inşallah...
|
Alıntı:
|
sevgili akçabardak,kayıplarınız için üzülmüştüm.ama gönlü zengin paylaşımcı arkadaşlar sağ olsunlar, telafisi edilmiş.bir gecelik gelininiz de inşallah yeşerir. yeni bebişlerinizi güle güle büyütün.sevgiler...
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili münevver48, dediğin gibi gönlü zengin paylaşımcı arkadaşlarımız sağ olsunlar beni çok mutlu etti, dilerim allahtan herkes mutlu olsun, daha güzelleri sizlerin olsun dileğimle sevgiler. |
Güle güle büyüt Akçabardak Ablacım,
isimlere gelince Stapelia grandiflora, 2 çeşit huernia(biri pendula diğeri marcocarpaydı galiba), oscularia deltaoides, delosperma cooperi, delosperma echinatum, opuntia subulata, ceropegia sandersonii, rhipsalis elliptica, crassula lycopoides var. |
Alıntı:
|
Kayıplar hepimizi çok üzdü bu yıl sevgili akçabardak ama bazıları var ki ''evlat acısı gibi oturdu''derler ya öyle oldu sanki. Bir gecelik gelinin haline çok üzüldüm umarım yeni filizlerle sevindirir sizi ve yeni bebekleriniz hayırlı olsun güle güle büyütün. Sevgi ve selamlar :)...
|
Alıntı:
Kayıplaraaar kayıplar onları hiç hatırlamak bile istemiyorum ama sayfamda görünce içimden ah çekmeden geçemiyorum, dönüp dönüp geriye bakıyorum gerçekten içim yanıyor, ''evlat acısı gibi oturdu'' lafına yürekten katılıyorum onlar bizim evlatlarımız gibiydi sevgili berçin. En çok ta bir gecelik gelinim ve crassula ovata'ma üzüldüm, bir gecelik gelinimin bu sene çiçeklendiğini görürüm diye beklerken...:( :( :( Crassula ovatanın ayrı bir anıları vardı bende, bir anda yok olup gitti :( Bir gecelik gelini kuruyan yapraklarını budadım, gövdesi yeşil bir ümit belki yeniden uykudan uyanır diye ümitliyim, bakalım hayırlısı. Yeni bebişlerim için teşekkür ederim çok sağ olun. Sevgiyle kalın |
1 Eklenti(ler)
Dondurucu soğuklarda kaybettiğim Binlerin anası (Aşkın gözyaşları) nın
geride kalan gözyaşları hayata tutunmaya başladılar, yeni yapraklarını vermeye başladılar. Hepsi de hayata tutunduklarını alkışlar gibiler sanki, baksanıza şunlara nasıl da mutlular :) Eklenti 545062 |
5 Eklenti(ler)
Sukulentlerimin çoğunu artık yaz boyu kalacakları yere taşıdım
Yer bulabilirsem kalan diğerleri ve yeni gelen bebişleri de taşıyacağım hayırlısıyla. Sukulentin ''S''sini bile bilmez iken bir iki, bir iki derken meğer ne çok sukulentim oluvermiş, bir de bunların saksılar küçük boy hepsi de büyük saksıda olsa... aman allahım... yer sorunu olacak...:dilli: Balkon duvarına 3 kat raf yapıldı bütün raflar doldu Eklenti 545075 Eklenti 545076 Eklenti 545077 Eklenti 545078 Eklenti 545079 |
2 Eklenti(ler)
Sedum spurium
Geniş saksıya alındıktan sonra kendini toparladı. Eklenti 549149 2-3 hafta önce ilaçlarımı yazdırmak için sağlık ocağına gitmiştim. Sıramı beklerken pencerede bu bitki gözüme takıldı. O bitkiden 3cm.lik bir filiz kopardım eve gelince sedum saksısına geçici olarak diktim, tuttu ve büyüdü sanırım çiçek açacak ama ben onun adını bilmiyorum, bilen varsa yazarsa sevinirim. Eklenti 549150 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Graptopetalum
Kışı sapa sağlam atlatmayı başardı ama salyangozların hışmından bir türlü kurtulamamıştı :mad: yapraklarını yiye yiye bitiremediler, baktım bahçede salyangozlar rahat bırakmayacaklar... ben de saksıya aldım, kendini toparladı ve geç te olsa çiçek açmaya başladı, gövdelerinde yavru oluşturuyorlar, çok mutluyum :) Eklenti 550985 Eklenti 550986 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025