![]() |
Alıntı:
Selamlar, sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
Gençlerde yardıma gelmese zor taşırdım bu kadar saksıyı içeri. Şimdilik bir hafta görünüyor ama bir ay çıkarmam dışarı.
|
sayın hocam geçmişler olsun ...
|
Alıntı:
Sağlıcakla. |
Euphorbia milii
3 Eklenti(ler)
Güzel kızım Euphorbiam
|
Euphorbia milii
431 ile 485 aynı eufhorbia.
Biri dışarıda biri içeride. (Klimalı kapalı ortam) İçerideki renklerine dikkat ettiniz mi? |
Kalanchoe
1 Eklenti(ler)
Nihayet patladı tomurcuklar ..
|
hocam çok güzeller maşallah... lotusunuz ne alemde öğrenebilirmiyim galiba uykudalar resimleri varsa atabilirmisiniz 1 tane resimle karşılaştım forumda?
|
Merhaba engin bey emeklerinize ellerinize sağlık hepsi de çok ama çok güzel
|
Öncelikle merhabalar Sn. Engin Koç Bey.
Emeklerinizi, şahane kolesiyonunuzu ve de ilgilenen herkese göstermiş olduğunuz şahane dostluk ve de bilgi paylaşımınızı canı yürekten kutluyorum.Zira bu çok sık karşılaşılan bir özveri ürünü değil :) Allah sizden razı olsun, kendi adıma özellikle söylemek istiyorum ki bizler gibi yolun başında olup bilgiye aç kişiler için inanılmaz bir esin kaynağı ve de imrenilen güzel bir doğa seversiniz :) Ben Rüştü; geçen yaz sonunda yani sonbaharın başlangıcında ilk profesyönel anlamda kaktüs siparişimi Aydın'daki bir üreticiye vermiş olup, farklı formlardan edinmiş olduğum bilgi ile bugüne geldim. Elimde daha yolun çok çok başında olduğumdan sadece ama sadece 25 saksı kadar dünyalar tatlısı kaktüslerim var :D Elimden geldiğince bakıyor, hastalandıklarında ise araştırıp çözümü bulmaya gayret ediyorum.Hatta yukarıdaki sayfaların birinde sizin uygulamış olduğunuz tarçınlı formülle bir hasta kaktüsümü kurtarmıştım :) İleride Allah nasip ederse sadece Euphorbia milii-Mammillaria-Gymno-Astrophytum-Echinopsis Oxygona türlerine yöneleceğimi düşünüyorum;umarım o günleri görebilirim. Diyeceğim o ki, sayfaları tek tek inceleyip her yeri okuyup;hatta vermiş olduğunuz ufak ufak bilgilerin de resmini çekip not ettim bilgisayarıma ^_^ Zira değerli bilgiler, göstermiş olduğunuz mütevazi ve çok değerli ilgiden dolayı kendi adıma teşekkür ederim :) Ne kadar önemli olduklarını anlatamam verdiğiniz bilgilerin.Allah size sağlık; bitkilerinizin de daha nice çiçekli günlerini görmenizi nasip etsin ... |
Alıntı:
Teşekkür ederim. Çok emek verdim ama maalesef lotusları kaybettim. Bu nedenle de pek resimlemedim. Bir kaç tane tohum kaldı elimde. Bu yıl tekrar ekmedim de . Çünkü yer sıkıntım var. Sevgiler. |
Alıntı:
övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim. Sevgilerimle. |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Beni mutlu ettiniz güzel sözleriniz ve dilekrinizle. Bilgim dahilinde her zaman destek olurum. Tekrar teşekkür ederim. Sevgilerimle. Sağlıcaklı ve hep çiçekli günler. |
Kalanchoe
4 Eklenti(ler)
Kalanchoelerim den
|
Kutsal lotus
1 Eklenti(ler)
2015 7. ay
Başka kayıt yok maalesef. |
Alıntı:
http://i.hizliresim.com/Vap59Z.jpg http://i.hizliresim.com/YkP2dZ.jpg |
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Öyle gaz verdiniz ki. Tohumlardan birer tanesini ıslattım bile. Umarım geç kalmadım. ;-) Görüşmek üzere Sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
Pazar güzelim
|
ne demek hocam mahşallah size kanım çok ısındı. hocam geç değilde biraz erken bile biliyorsunuzdur belki tohumun arka sivri olmayan yerini tornavide **** bıcakla hafif oyun çok hızlı patlıyolar su temizliğine dıkkat edin hocam okumuştum su değiştirmeye gerek yok demişsiniz sanırım ama mutlaka gerek var çünkü 3 5 tane çimlendirdim hiç kayıp vermedim başarılarınız devamını dilerim hocam sormak istediğiniz bişey olursa özeldenden görüşe bilirim forumla pek haşır neşir değilim acemiyim sağlıcakla kalın.
|
Alıntı:
Denenmiş bilgilerini paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim. İlla deneyimlerimizi paylaşalım. Ben de sağlığım elverdiğince hep yanıtlayacağım. İlgine ve güzelliğine teşekkür ederim. Sevgilerimle. |
Alıntı:
Benim adını bilmediğim bir miniğime benzettim:) |
Alıntı:
Ben echeveria olduğunu düşünüyorum.. Sevgiler. |
Teşekkür ederim...
Ben de "Graptoveria" cinsinden bir tür olabileceğini düşünmüştüm. Çok da minik, daha fındık kadar, bakalım artık büyüsünler-çiçeklensinler... Sevgiler, Saygılar... |
hocam bu senecio beni çok üzüyor yaklaşık bir sene oldu hocam çok az gelişim gösteriyor kuruma vs herhangi biseyde olmuyor 3 4 saat güneş görüyor ev ortamında devamli içerde çiçek çokturan akıllı gübre banamısın demiyor **** çok geç gelişiyolar ? sizin taktikleriniz neler hocam tercübelerinize ihtiyaçım var mahşallah sizinkiler kudurmus uzun bı zaman aşımındaki gercekleşti gelisim sizinkiler 1 sene veya 5 ay gıbı bir süredemi ? bir türlü kudurtamadım şimdiden teşekkürler hocam
|
Merhaba.
Önce sorayım senin fotolar çok büyük ekran dışına çıkıyor. ;-) Senin saksı çok nemli gördüm. Toprak kurumadan su vermiyorum ben. Toprağı; Bahçe toprağı, torf, kokopit ve volkanik curuf. Mart ve ekimde olmak üzere yılda 2 kez gübre veriyorum (20+20+20+iz) İlk dikimde çeliği saksı kenarına yakın dikmeni ve 2-3 cm derine daldırmanı öneririm. Sevgiler. Kolaylıklar. |
Alıntı:
Haklı olabilirsiniz. Bende sukulentlerde çiçek görmeden türüne kolay karar veremiyorum Birde o kadar çok hybrid var ki. Sevgiler. |
Euphorbia milii
5 Eklenti(ler)
Akşam postası.
Birkaç milii Beğenilerinize.. |
3 Eklenti(ler)
Engin Bey Merhabalar,
Ben bu sitede yeniyim ve henüz çocukların isimlerini çözmeye çalışıyorum :) Harika galeriniz bana bu konuda epey yardımcı oldu, çok teşekkürler. Size bir sorum olacaktı; Sitede bir kaç arkadaşın galerisinde sukulentleri ayırmamaları konusunda yönlendirdiğinizi okudum. Bu genel bir öneri midir yoksa her bitki için aynısı geçerli mi? Fotoğraflarını paylaştığım iki tane Aeonium Haworthii var. Daha doğrusu biri Haworthii, diğerini daha çözemedim :) Fotoğrafta da göründüğü üzere Haworthii'm bir sürü yavru verdi. Şimdi ben bu yavruları ayırmalı ve anneyi rahat mı ettirmeliyim yoksa hepsi bir arada, doğada bulunduğu gibi daha mı iyi onlar için? Eğer öyleyse, saksı çok mu küçük ilerideki hali için? Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Sevgiler! |
Alıntı:
Saksı değişim zamanında kendinize bir yedek ayırın zaten. Yavrucuklar ayrılacak büyüklükte değil gibi. Yavrucuk kopartılmış gövdeye de ben toz tarçını azıcık su ile katı yağ kıvamına getirip sürüyorum. Ben ayırmayı şu nedenle önermiyorum. Bir kaç yıl içinde her biri toplu olunca görüntüsüne doyulmuyor. Saksılarınız şu an için uygun görünüyor. Ne olursa olsun 2 yılda bir saksı değiştirin ki yorgun toprak kendine gelsin. Umarım yardımcı olabildim. Sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
birkaç kare
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025