![]() |
Geri dönüş için teşekkür ediyorum Engin Bey.
Benim edinmek istediğim düzenek bahsetmiş olduğunuz üzre ikili sıralar halinde 5-6 adet 7'lik veyahut 8'lik kare üretim saksıları yerleştirebileceğim, duruma göre de pencere önlerine (kışın) **** yazın aynen toplu şekilde balkona çıkartmak. Resimlendirmek gerekirse; aynen bunun gibi , Screenshot by Lightshot ama bu e-bay üzerinden satılanı ve de kare olanı. Dikdörtgenini bulamadım açıkçası istediğim gibi. Babam marangoz ustasıdır, ve uygun materyal ve düzeni bulursak o yapabilir ama neyden nasıl oalcağı konusunda fikrimiz yok. Ahşabın hangi malzemeden yapılırsa yapılsın sudan etkileneceğini söyledi babam ve vazgeçtik. Ben sadece kaktüs ve az sayıda kaktüs besliyorum Engin Bey, daha yolun çok çok başında olduğumdan dolayı 25 saksı kadar bitkim var. Geçenlerde 5cmlik saksılardan 7 ve 8liklere geçirdiğim birkaç türümü ekleyeyim buraya daha net fikriniz olacaktır inşallah :) Resim burada, Screenshot by Lightshot |
Alıntı:
Sanırım crassula americana Sevgiler. |
Alıntı:
çok uzun bir soru sordunuz. Google önce saksılama teknik ve uygulamaları diye arama yapsanız.. Maden öğrencisiniz bilirsiniz arama tekniklerini. Sizin aradığınız çiçekçilerdeki saksı altlıkları . Bunları kullanabilmek için 40 çeşit saksı kullanmazassınız. resimsdeki saksılarınız küçük geldi bana. 5-7 lik saksılarınızı direkt 10 luk daire/kare saksı trailerine çıkarın. Ellerim sallanmaya başladı (parkinson hastasıyım) başka zaman devam ederim. Bu blog da çok önemli BİLGİ MERKEZİ. Sevgiler. Kolay gelsin. |
Anlıyorum,geçmiş olsun.
Blog'un bilhassa bu özelliğinden dolayıydı benim araştırmam da;zira internette bakmadığım köşe kalmadı :) Sağolun. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Merhaba. Sizin istedikleriniz bunlar mı acaba? Saksıların konduğu altlıklar sanıyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben bunları maalesef çiçekçilerden rica veya ücret ile topluyorum bunlar termo form materyallar yurtdışından saksılı çiçeklerden çıkıyor En alt fotodaki siyah kareler ise 5,5 cm saksı alan ya da müstakil fidelik olarak kullanılıyor en alttakiler izmir tartes firmasında var ve online satışları da var daha ne deyim eksiğim varsa sor olur mu hakkım yok seni seviyorum bu arada kandilin mübarek olsun .. Sevgilerimle. |
Alıntı:
Bilgilendirmeniz çok memnun edici, tahmin edemeyeceğiniz kadar hem de :) Allah razı olsun, tartes'i biliyorum bugün kare saksı siparişi verdim; oradaki viyollerden sanırım sizinkiler de. Fazlasıyla yardımcı oldunuz, çok sağolun. Hayırlı Kandiller olsun; nicelerine inşallah :) |
Aranjman denemesi
1 Eklenti(ler)
İlk aranjman denemelerimden
|
1 Eklenti(ler)
Pencere önündeki saksıların arasına düşmüş ve yaşıyor. !!!
|
Graptopetalum bellum tacitus bellus
1 Eklenti(ler)
Graptopetalum bellum tacitus bellus
Açtı açacak :-) |
3 Eklenti(ler)
Bir kaç kare..
Sevgilerimle.. |
4 Eklenti(ler)
Karelere devam
Hepsi taze ve günlük Kahve dost/a/lara Afiyet olsun :-) Sevgilerimle Hep çiçekli kalmanızı dilerim.. |
1 Eklenti(ler)
Bir kare daha
Tazecik hemde :-) |
Koleksiyonunuz harika. Onlarla karşılıklı kahve içmek de ne güzel olur. Devamını bekliyorum sayın Engin bey.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Merhaba Sn. engin hocam,
553 nolu mesajın, 3. karede ki tel ızgaralı saksılık'ı çok beğendim. Öğrenmek istediğim o ızgara askıda mı duruyor? Saksıları taşıması için alttan destek alıyor mu? Bana havadaymış gibi geliyor ama onca yükü nasıl tutuyor... teşekkürler sevgiler. |
Alıntı:
553 deki saksılık hırdavatçılarda satılan plastik giydirme kafes. Ancak kullandıktan sonra çok zayıf olduğunu gördüm. Bu nedenle inşaat demirinden altına taşıyıcı koydum. Ancak fotoda görünmüyor. Kareler 5x5 cm saksılar altlıksız eğri büğrü duruyor. Altlarına strefor döşedim. Kısaca uydurma oldu. Şimdi değiştiriyorum. Profil boru sistemine geçiyorum. Sevgiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim açıkladığınız için. |
Estagfurullah.
Sağlık ve sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
Taze güzellerim
Ohhh sefam olsun.. :-) |
1 Eklenti(ler)
Güzel kızım hale çiçekte ..
|
Hepsi çok güzel de sarı şekere bayıldım Maşaallah.
|
4 Eklenti(ler)
:-) Yeni kareler ..
|
Güzeler kareler :)
|
Alıntı:
çekim yeteneği berbat .. :-) |
1 Eklenti(ler)
Pazar güzelim.
|
Mammileria
2 Eklenti(ler)
Mammileria
|
Engin bey hepsi gerçekten mükemmel görünüyorlar emeklerinizin karşılığını almak bu olsa gerek
|
Alıntı:
Sağlıcakla. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025