![]() |
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bir zamanlar baktığım ancak nerede ise hiç çiçek açmaması nedeni ile bu güne kadar edinmediğim euphorbia miliim. İstanbul'a bir tanıdığa gittiğimde yapraklarının ve kendisinin çok büyük olması nedeni ile bir tane bir hafta kadar önce diktiği saksısında almıştım. Zaman içinde büyüdü. Her yaprağından bir çiçek çıkardı.
Eklenti 572614 Eklenti 572615 Eklenti 572616 |
4 Eklenti(ler)
Üçüz çiçeğinin sukulent olması nedeni ile komşumdan aldığım fidelerin son halini burada paylaşıyorum.
Eklenti 572667 Eklenti 572668 Eklenti 572669 Eklenti 572670 |
3 Eklenti(ler)
Sukulent görünümde tıbbi ve aromatik bitki olarak satılan kokulu çiçek açtığını görmediğim bir bitki. Adı daha önce esin hanım tarafından bir yerde yazılmıştı. Şimdi bulamıyorum. Sitenin 11. yıldönümü toplantısına da bir kısım köklü fidelerden Zafer beyin yardımcı olması ile göndermiştim. Ancak orada da ismini hatırlayan çıkmamış sanırım. Çoğaltılması kolay bir bitki. Direk toprağa dikiyorsunuz. Bir süre sonra kökleniyor. Taze sürgünlerden daha güzel görüntü veriyorlar. Kartlaşınca ağaç gibi dalları sertleşiyor.
Eklenti 572904 Eklenti 572905 Eklenti 572906 |
5 Eklenti(ler)
Sedum telephium "Autumn Joy", Sedum spectabile ikiye ayırarak bahçeye dikmiştim. Güzel çiçeklerini gösterdiler.
Eklenti 573679 Eklenti 573680 Eklenti 573681 Eklenti 573682 Eklenti 573683 |
4 Eklenti(ler)
|
Sn Muda sukulentleriniz hepsi kışı dışarıda mı geçiriyorlar? Her hangi bir koruma yöntemi uyguluyor musunuz? İklim olarak sizinle yakınız. İlk defa bu yıl sukulentlerim oldu. Diğer bölgelerdeki arkadaşlarım dışarıda bıraktıklarını söylüyorlar. Siz biliyorsunuz kışların bizde ne kadar sert geçtiğini. O yüzden bir kere de size sormak istedim. Teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Bahçede olan sukulentlerim kışı dışarıda ve daha yüksek yerde geçiriyorlar. Bir kısmı kışa dayanıklı. Ancak bir kısmı da dayanıklı değil. Sedum palmeri saksıda iken kışı dışarıda geçirmişti. Çiçek açmasına rağmen bozuldu. Elinizdeki sukulentlerin kışa dayanıklılıklarına bakın isterseniz. |
2 Eklenti(ler)
Meh12 arkadaşımız tarafından getirtilen ve paylaşılan tohumları biraz da çekindiğim için yaklaşık 1.5 yıl sonra ekebildim. Dört tane tohumu suda bekleterek diktim. Tohumlar bayatlamasına, suda bekletmediğim halde üçte birinden fazlası çimlendi. Meh12 arkadaşımızın çöl güllerinin çiçek açmaya başlamış olması lazım. Umarım son hallerini yayınlar.
http://www.agaclar.net/forum/1226680-post2069.htm Bendekilerin son halleri. Eklenti 578677 Eklenti 578678 |
kaktüslerin çiçek açması için kışın dışarıda mı bırakıyorsunuz acaba. Benimkiler hep dışarıda çiçek açmıyor. Sulukentlerimi kışın dışa bırakmıştım. Bir kısmı don tutup öldü fakat diğerleri canlandı ve baharda çiçek açtı. KAktüsler içinde aynısı mı geçerli acaba
|
Sn.Muda, sayfanızı baştan sona keyifle gezdim, kendi kendime ''nasıl daha önce fark etmedim''diyede hayıflandım doğrusu :)... Kaktüs ve sukulentleriniz aldıkları sevgi ve emeği adeta haykırıyorlar elinize emeğinize sağlık. Ama şampiyon ve bahçenizdeki üçüz çiçeği harika, üçüz çiçeğini ilk defa görüyorum sayenizde, şampiyon (lakabını sonuna kadar hak ediyor bu arada :).) dediğiniz türden benimde var, geçen sene üç çiçek ve bir yavru verdi. Bizdeki ilginçlik ise anne bu sene kırmızıya yakın bir pembe yavrusu ise uçuk pembe açtı, halbuki kaktüs çatlatan arkadaşımız bana hiç uğramadı, uğrasa neler olacak demek ki :).Sevgi ve saygılar.
|
Alıntı:
Soğuğa dayanıklı sukulentlerimi dışarıda bırakıyorum. İçeriye aldıklarım daha kötü oluyorlar çünkü. Baharla birlikte canlanıp güzel çiçeklerini açıyorlar. Dayanıksız olduklarını düşündüklerim içeride duruyorlar. Hava sirkilasyonu ve ışık yeterli gelmediği için onlarda da bozulma veya ölümler olabiliyor. Sulama çok büyük sorun oluyor. Her bir kaktüs ve sukulentin su ihtiyacı farklı oluyor. Ben mümkün olduğu kadar toprağı kuruduktan sonra su veriyorum. Kışın çok daha az veriyorum. Toprak kurumadığı için çok çabuk çürüyebiliyorlar. |
Alıntı:
Beğeniniz için teşekkür ederim. Kaktüs ve sukulentler her zaman bulunmadıkları için zaman içerisinde toplayabildim. Ancak yukarıda anlattığım şekilde oldukça fazla ölümler olunca insanın içinden bir şey yazmak gelmiyor. Yurt dışından gelen atlaslarımın tamamını daha iyi bakabilecek bir arkadaşa büyüttükten sonra her birinden bana da vermek üzere verdim. Oysa kendim ilk çiçeklerini görmek istiyordum. Bir kısım kalanlar var. Artık gelecek yıl çiçek açmalarını bekleyeceğiz. Zaman içerisinde nasıl olsa çiçeklerini açacaklar. Şampiyonun değişik renklerde şampiyonları olur. Sizdeki şampiyonun ve yavrusunun değişik renk açması da ilginç. Merakla ne renk açacaklarını bekliyoruz. Her ne kadar ömürleri kısa olsa da dikenden gelen mükemmel ve farklı çiçekler bizleri mutlu ediyor. Kaktüs çatlatan arkadaşımız bir gün size de uğrar belki. Bitkileri ve hayvanları bir arada herkesin tutabileceğini sanmıyorum. Sevginin karşılığını onlar fazlası ile veriyor. |
5 Eklenti(ler)
İç karartıcı haberlerden sonra Sayın Sakdağ'dan gelen ancak benim sonradan oldukça fazla kısmını kaybettiğim sukulent ve kaktüslerden biri nihayet çiçek açtı. Arkadaşların sayfasında gördüğüm zaman o kadar büyük çiçek açabileceklerini düşünmüyordum. Yakın çekim fotoğraf olunca büyük göründüğünü düşünüyordum. Çiçek açınca yıldızların iki ucu arasında 20 cm, kalan diğer ucu arasındaki mesafenin ise 22 cm olduğunu gördüm. Renk mükemmel. Çiçek mükemmel. Balkondan içeriye aldıktan bir süre sonra koku nedeni ile yeniden balkona çıkardım. Muhtemelen tohum oluşturabilir. Yeterli sıcak bulabilirse. Gerekli olan böcekleri kendine kısa zamanda çekti çünkü.
Stapelia grandiflora. Eklenti 582128 Eklenti 582129 Eklenti 582131 Eklenti 582132 Eklenti 582133 |
Sedum confertiflorum (Küme koruğu
5 Eklenti(ler)
Burada doğal olarak yetişen sedum. Kayaların üzerinde az toprakta yetişiyor. Şimdi bulunduğu yer park yapıldı. Muhtemelen onlara az zarar vermiş olabilirler. Parkın kenarındalar çünkü.
Sedum confertiflorum (Küme koruğu) Eklenti 595021 Eklenti 595022 Eklenti 595023 Eklenti 595024 Eklenti 595025 |
Sn. Muda, sayfanız tek kelimeyle harika. Bayıldım!
|
5 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçekleri nedense bende pek yaşamıyorlardı. Ben bir tane çiçekleri olmayanı aldım. Bir yıl kadar bekledikten sonra nihayet çiçeklerini açtılar.
Eklenti 601155 Eklenti 601156 Eklenti 601157 Eklenti 601158 Eklenti 601159 |
Sayın muda beklediğinize deymiş renk muhteşem.
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Ben bu melez kaktüsü çok sevdim. Boyuna bosuna bakmadan çok fazla çiçek açıyor. Keşke daha fazla alsaymışım.
Eklenti 614435 Eklenti 614436 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Küçük birşey olarak almıştım. Zaman içinde nedense çok büyüdü. Bu kadar büyük yapraklı bir cins görmemiştim.
Eklenti 626337 |
Alıntı:
Büyümesi genetiktir:) |
Merhaba,
Benzer kaktüslere sahipmişiz, Büyük kolaylıklar diliyorum umarım hep sağlıklı olurlar. |
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bu yıl kardeşimdeki sedumu parçalara ayırmıştık. Kaldığı yerden devam etti.
Eklenti 627516 Eklenti 627517 Eklenti 627518 Eklenti 627519 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025