![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Sizlere teşekkür ederim.Umarım daha güzelleri sizlerin de olur. |
Alıntı:
Büyük çoğunluğunu çiçeksiz alarak zaman içerisinde büyüyüp çiçek açmalarını bekledim. Bu yılda oldukça fazla kaktüsüm yok oldu. Benim sistem pençere kenarında güneş gördüğü zaman alan yerde su istediği zaman vererek idi. Bitkileri dinlenme dönemine girecek derken oldukça fazla kaktüs tamamen dinlendiler. Bu nedenle uzun süredir bu sayfaya bir şey yazmak içimden gelmedi. 199 nolu mesajdaki kaktüsler aynı. O türü keşfedince küçük büyük gördükçe aldım. Çoğunluk çiçekleniyor. Farklı renkler çıkıyor. O da kaybettiklerim arasında diye düşünüyorum. İki tane aynı saksıda olan var. Onlar nedense hiç çiçeklenmeden büyüyorlar. Bakalım bu yıl ne yapacaklar. Pençere kenarında bu kışı geçirdiler. |
5 Eklenti(ler)
Bahçede kışı geçirenler.
Tohumluk olararak diktiğim beyaz soğan yanındaki semperviumlar. Eklenti 651079 Eklenti 651080 Sedum autumn joy Eklenti 651081 Eklenti 651082 Eklenti 651083 |
3 Eklenti(ler)
Sedum autumn joyun farklı renkleri. Kesilerek çelik olarak dikildiler. Muhtemelen tutarlar. Kışı başarı ile atlattılar.
Eklenti 651084 Eklenti 651085 Eklenti 651086 |
Sn.Muda kaktüs ve sukulentlerinizin hepsi çok güzel.Emeklerinize sağlık.SELAMLAR..
|
Alıntı:
Beğeniniz için teşekkür ederim. Sizin bitkileriniz de çok güzeller. Frezyaları iklim dolayısı ile maalesef yetiştiremiyorum. Dumlupınar adı bize çok yakın geldiği için komşuluk durumu var mı? |
5 Eklenti(ler)
|
Maşallah, hepsi hem seyirlik hem ömürlük...
|
Bayıldım çiçeklerinize. elinize, emeğinize, sevginize sağlık.
|
Sayın Muda çiçeklerinize bayıldım kaktüslerinize birde sedum Joyun koyu yapraklısına emeğinize sağlık..
|
Çok ama çok güzeller, bol bol açsınlar hep :)
|
Sedum autumn joy
3 Eklenti(ler)
Sedum autumn joy
Yer değiştirdiğim ve iyi toprağa rastgelenler çok güzel oldu. Diğerleri o kadar iyi olmadılar. Eklenti 681108 Eklenti 681109 Eklenti 681110 |
Muhtesem gorunuyorlar saksi cicegi diye biliyordum bahcedede oluyormus kisin nasil muhafaza ediyorsunuz disarda benimki saksida ciceklendi dun ama yapraklari hastalandi
|
Sayın Muda; kaktüs ve sukulentlerinizin hepsi birer harika. Fotoğraf çekimlerine de bayıldım. Bol çiçekli günler dilerim.
|
2 Eklenti(ler)
İki farklı echinopsis oxygona kaynana topuzu Bir türlü çiçek açmış halini çekemedim.
Eklenti 681534 Eklenti 681535 |
Sedum sieboldii
3 Eklenti(ler)
Yaprağı çift renkli olan sedum sieboldiinin bir kısım yaprakları aslına döndüler nedense.
Eklenti 685786 Eklenti 685787 Normal sedum sieboldii saksı içinde olunca fazla büyüyemedi sanırım. Eklenti 685788 |
Alıntı:
|
Sn muda, sanırım özel mesaj kutunuz dolu. Aşağıdaki firmalardan size uygun olanı seçip adresinizi tel no' su ile birlikte bildirin lütfen.
Aras, yurtici, sürat, mng..... |
Mesaj kutunuz yine ful galiba. Yav arkadaş devlet sırrı mı saklıyorsunuz kutunuzda, arada bir boşaltın da millet meramını anlatabilsin:mad:. Zaten mesajları saklamak için text olarak indirip kaydetme imkanımız varken.;)
|
Kaktüslerinize bayıldım. Elinize emeğinize sağlık
|
2 Eklenti(ler)
Meh12 arkadaşımızın hatırası adeniumlardan biri nihayet açtı. Çok iyi bakamadım sanırım. Bir tane daha açacak olan var. Bir çiçek derken iki oldu. Şimdi üçüncü çiçeğini açtı. Çiçeği uzun süre dayanıyor. Muhtemel tozlaşma olmadığı için. Tohum için uğraşıp uğraşmama arasındayım. Bizim resmini gördüğümüz adeniumlar hep katmerli iken bu katmersiz olarak çiçek açtı.
Eklenti 694438 Eklenti 694439 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Elimdeki en büyük sempervivium. Muhtemel bu nedenle ve duvar altında olması nedeni ile çok büyük ve fazla çiçek açabiliyor. Duvardaki taşlar içinde bile yaşayanı var.
Eklenti 699159 Eklenti 699160 Eklenti 699161 |
5 Eklenti(ler)
Sedum telephium Autumn Joy, Sedum spectabile
Önce sevmediğim değişik çiçek ve yaprak renklerini gördükten, soğuklara dayanıklı olduğunu öğrendikten sonra yetiştirmeye başladığım bir çiçek. Bu yıl nedense geçtiğimiz yıl gibi çiçekleri çok canlı renkler olmadı. Kelebek ve arıların bolca ziyaret ettiği bir çiçek. Eklenti 699167 Eklenti 699168 Eklenti 699169 Eklenti 699170 Eklenti 699171 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Euphorbia milii saksısı küçük olmasına değişim yapmamama rağmen oldukça güzel çiçeklendi.
Eklenti 699851 |
Süt ağaçlarınız çok güzel bir görüntüye bürünmüş, şekillenmeleri harika
|
Uzun süredir Atlas’ları paylaşmamışsınız ... Şu anda elinizde hiç Atlas var mı ?
|
Alıntı:
Elimde olan yurtdışından gelen kaktüsleri daha fazla çoğaltılabileceğini düşündüğüm Ege Üniversitesinde görevli ve seven arkadaşımız Musa beye verdim. Bu nedenle elimdeki çeşitler çok az kaldı. Onlar da kış döneminde bozulup kuruyabildiği çiçek de açtıramadığım için fazla paylaşım yapamıyorum. Atlaslar havadar ve ışıklı yer istiyorlar. Yaz döneminde çok güzel büyüyen atlaslar, kış döneminde çok bozuluyorlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025