![]() |
3 Eklenti(ler)
Kaktüs çatlatan arkadaşımızdan onda çiçek açan hibrit yılan kaktüsünden rica etmiştim. Sağolsun bir sürü kaktüs, sukulent doldurmuş getirmiş.
Yılan kaktüsünü uzun yıllar baktığım halde nedense çiçeğini görememiştim. Elimde olmasına rağmen ithal olunca farklı bir renk olabilir diye aldım. İyi ki de almışım. Nerede ise bir yıldan fazladır ne büyüdü ne de öldü. 11.08.2014 günü bana bir sürpriz yaptı. Eklenti 513646 Eklenti 513647 Eklenti 513648 |
Sayfanız hayırlı olsun Hepsi çok güzeller..
|
Sayın Muda,gymnalcyum larınız çok güzel acaba çiçek renklerine göre isimlerini yazabilirmisiniz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hepsi birbirinden güzel.
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Kardeşimde olan sedum autumn joy büyük yerde olması nedeni ile sanırım çok fazla büyüdü bu yıl da. Bende bulunan da büyümesine rağmen onun çiçekleri gibi olmadı. Aralarında çiçek açma zamanları bile farklı oldu. Gel de beğenme. Keşke farklı renklerini de bulabilsek.
Eklenti 520894 Eklenti 520895 Eklenti 520896 Eklenti 520897 Eklenti 520898 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 521109 |
[QUOTE=loveforlife;1324627]Buldun bil... Böyle bir renge ne dersin değerli arkadaşım? Bendekiler bu renge dönüştü... Hatta biraz daha koyulaştı şuan renkleri...
Eklenti 521109[/QUOTE Çiçek ilk geldiği zaman yaprak yapısına bakarak bendeki ile farklı olabileceğini Bursa toplantısında söylemiştim. Bendekiler düz tabak gibi çiçek açarken bu çeşit inişli çıkışlı daha farklı bir çiçek yapısı geliştirmiş. Renk de farklı olunca gerçekten mükemmel olmuş. Unutmaz isem tohumdan yetiştirmek yerine tohum yapan kısımları koparıp çelik alarak köklendirmek lazım. Nasıl olsa toprağa dikilince kolay kök salıyor. Tabi öncelikle ben istiyorum. :) :) :) |
2 Eklenti(ler)
Çiçekleri geçmiş bir vaziyette almıştım. Tam olarak toparlanamadığı için açmadı sanırım. Yaklaşık iki yıl ikiye ayırarak kendilerini düzelttiler. Işık az olduğu ortamda çiçeklenmiş. Bu iki tane açmış. Diğeri de bir tane. Uzun süre çiçekli vaziyetteler. Uzun dikenleri var.
Eklenti 549332 Eklenti 549333 |
5 Eklenti(ler)
Bahçedekilerin kışın çektiğim fotoğrafları.
Eklenti 549452 Eklenti 549453 Eklenti 549454 Eklenti 549455 Eklenti 549456 |
1 Eklenti(ler)
Sayın Çiçeksever'in sorduğu ancak ismini hatırlayamadım sedum sarmontosumun bahçeye dikilmeyi bekleyen yağan yağmurlardan dolayı suyun içindeki bir fotoğrafını buldum.
Eklenti 558745 |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bahçedekilerin yakın zamanda çektiğim fotoğrafları. Otlar arasında kalmışlar. Biraz temizledim. Hala bakılması gerekiyor.
Eklenti 558777 Eklenti 558778 Eklenti 558780 Eklenti 558781 Eklenti 558782 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 558783
Kendi tohumlarından da çıkıyorlar anladığım kadarı ile. Otları alınca minik minik bitkiler ortaya çıktı. Eklenti 558784 |
3 Eklenti(ler)
|
Sayın muda, kaktüsleriniz sedumlarınız ve semperviumlarınız çok güzeller sizi takip ediyorum. Çünkü bende daha yeni sedumlara merak saldım.zengarden firmasından karışık tohumlardan aldım. Ama iki çeşit yetiştirebiliyorum.onlarda daha küçükler rica etsem sizdeki sedum ve semperviumlarınızdan bana çelikler gönderebilirsiniz bizim burda yok.bende size komşu sayılırım kütahya da oturuyorum. Saygılarımı sunuyorum.Teşekkür ediyorum.
|
Alıntı:
Taleplerinizi Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net bölümünde veya özel mesaj ile yapmanız gerekiyor. Sn. Malinadan fırça yemeye hazır olun. Çelik gönderme konusunda sıkıntım var. Arkadaşlarımızın süt ağacı çeliklerini bile henüz gönderemedim. Yolunuz düşerse veya bir arkadaşınız buraya gelirse elimde olanlardan verebilirim. |
Sayın Muda sempervivumlar bahçede yağmur ve sulama nedeniyle zarar görmüyormu?
|
Teşekkür ediyorum ilginizden dolayı ağustos ayında tatile giderken bizzat uğramaya çalışırım.Tekrar teşekkür ediyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn Muda ben kaktüs ve sukulentlerle yeni tanıştım. Foruma gireli baya zaman oldu aslında. Ne kadar geniş bir forum, ancak bir kısmını gezebildim. Bu bölümü gezmeyi hep istemiştim. Kısmet bugüneymiş. Sizin sayenizde oldu. Kaktüsleriniz çok güzeller, sedumlarda öyle. Emeğinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
En büyük yapraklı ve iri olmasına rağmen nedense yaprakları dökülmüş kötü durumdalar. Ancak buna rağmen çiçeklerini açmışlar. Çiçekleri daha küçük olanlara göre tamamen beyaz görünüyorlar.
Eklenti 565706 Eklenti 565707 Eklenti 565708 Eklenti 565709 |
3 Eklenti(ler)
En istikrarlı olan çeşit. Hem yayılıcı hem de çiçeklerinin görüntüsü daha güzel.
Eklenti 565710 Eklenti 565711 Eklenti 565712 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025