![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bursa toplantısında benim için ayırdığın iki çelik vardı, hatırlarsın...Gerçekten de köklenme sorunu yaşamıyor ;) Çok teşekkür ederim... Eklenti 493622 |
Alıntı:
Autum joydan iki tane almıştım. Bir tanesini kardeşime bir tanesini de ben saksıda büyütmüştüm. Toplantı öncesi bu sukulentten elinde olmayan arkadaşların bulunduğunu düşünerek hem kendimin hem de kardeşimde olanı budamıştım. Kardeşimde olan terasta büyük saksıda olunca bende olan büyümenin yaklaşık iki kat daha fazla büyümüştü. Şu anda bende olan da oldukça fazla dal verdi. Umarım problemsiz büyürler ve güzel çiçeklerini görebiliriz. Yapabilirsem daha büyük saksıya almayı düşünüyorum. Büyük saksıda çok daha fazla gelişiyor. Kardeşimde olanın çiçeklerini göremediğime üzüldüm. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Güler atlasımdaki çiçek tomurcukları. Umarım açabilirler. İçeride uzun süre durduktan sonra dış ortama balkona almıştım. Büyük bir saksıya dikmiştim. Nerede ise ölmek üzere idi. Balkona çıkardıktan sonra kısa bir uyum sorunu sonunda hem filiz hem de çiçek tomurcukları vermeye başladı.
Eklenti 497387 Eklenti 497388 Eklenti 497389 |
3 Eklenti(ler)
|
sn.Muda sayfanızı keyifle gezdim çok güzellikler gördüm kaktüs ve scullentleriniz çok canlı ve bakımlı sizin ilgi ve sevginiz kaktüs ve scullentlerinize yansımış bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle :)
|
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sedum sp. tricolor Kışı geçirdikten sonra nedense yaprakları biraz aslına döndü. Çok daha güzel ve renkli idi.
Eklenti 498167 Sedum spurium voodoo. Toprağa diktiklerim nedense kırmızılığını kısmen kaybetti. Yeşil kırmızı oldular. Eklenti 498168 |
2 Eklenti(ler)
|
sn.Muda sayfanızı şimdi buldum. Kaktüsleriniz sukulendleriniz çok güzeller.Canım oğlum'a şimdi hakverdim. Kendisi 37sinde falandır, çocukluğundan beri kaktüslere büyük ilgisi ve sevgisi vardır. Masasında mutlaka bir kaktüsü olmalıdır. ne anlıyorsun bu dikenlerden derdim hep ama sayfanızı gezince utandım.Yalnız bir sorum olacak.
Kaktüslerin radyoaktif ve bütün zararlı ışınlara nötürleştirici olduğunu duymuştum, deneyimlediniz mi acaba? |
Sayın asmalıtepe; küçüklüğümden beri bitkileri ve hayvanları sevdim. Kaktüsleri o zamandan beri biliyorum. Nerede ise sürekli olarak varlar. Bir kısmının çiçeklerini görebilmiştim. Zaman içinde yurt dışından gelenlerle farklı ve güzel çiçekli olanları da almaya başladım. Kaktüsler güneşe dayanıklı olduğu için sanırım radyoaktifi daha fazla emiyor olması lazım. Bilimsel olarak açıklamasını bilim adamları yapabilirler. Evimizin yakınında trafo olduğu çok fazla bilgisayar başında oturmama rağmen yapılan bir ölçümde bendeki radyoaktif oranı eşime göre çok az çıktı. Bunun bir sebebini o zamanlar keçiboynuzunu tüketmem olduğunu düşünüyordum. Çiçeklerle uğraşınca stresin atılması da bir etken olarak düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
Sayfanız ve bitkileriniz çok güzel. Bence bütün bitkiler insanda ki negatif enerjiyi, radyoaktif enerjiyi, yani bütün olumsuzlukları uzaklaştırır.... Sağlıkla kalın....
|
Sevgili Muda, sizin çok güzel kaktüs ve sukulentlere sahip olduğunuz içime doğuyor. :D
Bizlerle bol bol resim paylaşın, sizi ve bitkilerinizi özlüyoruz. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
İki farklı renk olduğu söylenen sedum sioboldi. Bakalım satıcının anlattığı gibi iki farklı renkli çiçekli çıkacak mı.
Eklenti 509386 Eklenti 509387 Eklenti 509390 Eklenti 509392 Nedense kaktüslerimin bazılarında balkona çıkarır iken gölge yerlere koymaya çalışmama rağmen güneş nedeni ile bozulmalar oldu. Bu da onlardan biri. Eklenti 509393 |
4 Eklenti(ler)
Geçen yılki performansı olmasa da yeniden tek tük de olsa çiçeklenen kaktüsüm.
Eklenti 509395 Geçtiğimiz yıl bazı sukulentleri alıp deneme amaçlı 1250 rakımlı dağbağa ekmiştim. Hiçbirisinde fire vermedi. Bu yıl çiçeklerini de göstermeye başladılar. Semperviumların iki kökü çiçeklendi. Eklenti 509396 Eklenti 509397 Eklenti 509398 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
1250 rakımda sempervivumlar, sedumlar tam yerlerini bulup doğal ortamlarına kavuşmuşlar. Ne kadar da güzel görünüyorlar. 80 no.lu mesajınızdaki 3. fotoğraftakinin adını biliyorsanız öğrenebilir miyim?
Selamlar |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Sempervium çiçeklerinin biraz da makro çekimleri.
Eklenti 509429 Eklenti 509430 Eklenti 509431 Eklenti 509432 |
Alıntı:
|
Evet, benim de çok hoşuma gitti, kendisi başlı başına bir çiçek gibi ;) Çok güzel sedum türleri toplamışsınız, nerdeyse bütün favorilerim sizde mevcut :) Spurium vodoo, sieboldii, autumn joy.. Harika görünüyorlar
|
Beni kırmayıp bir sürü resim paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Sevgili Esin'in beğendiği sukulent benimde çok hoşuma gitti. İsimlerini bilmeme konusuna takılmayın ben de bir çoğunun ismini bilmiyorum, isimleri hem çok zor hem de akılda kalmıyor artık olduğu kadar. :) |
Çok güzeller. Tabi saksıda bahçedeki kadar güzel gelişemiyorlar...
|
Alıntı:
Sağlıcakla kalın... |
Sayın Muda,
benim kaktüsler çiçek açmıyor.Siz açması için ne yapıyorsunuz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025