![]() |
Echinopsis Subdenudata...
5 Eklenti(ler)
Bu arada cildiniz botox yaptırmışçasına dirileştiği de gözden kaçmıyordu... Bu sabah erken saatlerde onca beklediğim güzelliği gördüğümde, değmeyin keyfime...
Eklenti 416198 Eklenti 416199 Eklenti 416200 Eklenti 416201 Eklenti 416202 Keşke daha uzun sürebilseydi bu keyifli seyir... Olsun ben bu kadarına da razıyım!;) |
Sevgili Loveforlife kaktüslerinin açtığına dua et :) bende onca kaktüsten sadece 2 tanesinin çiçeğini görebiliyorum, Allahtan Kaynana Topuzum var :) yine ondan hayır var yani :)
|
Alıntı:
Bak bir de kaynanaları beğenmezler... Oysa ne varsa onlarda varmış...:p |
Sedum Palmeri...
3 Eklenti(ler)
Sedum palmerim coşkulu bir şekilde büyümeye devam ediyor. Birkaç keredir gübre şerbeti veriyorum. Halinden çok memnun. Eskişehir toplantısına giderken biraz seyreltmek şart oldu...
Eklenti 417963 Eklenti 417964 Eklenti 417965 |
Aptenia cordifolia (Buz çiçeği-Baby Sun Rose Aizoaceae)
4 Eklenti(ler)
Buz çiçeği her gün yeni çiçeklerini gösteriyor... Kristal ışıltısındaki yaprakları çiçeği olmasa bile çok güzel.
Eklenti 420724 Eklenti 420725 Eklenti 420726 Eklenti 420727 |
benim buz çiçeğim bu kadar canlı değil :( sizinki çok güzel ve sağlıklı görünüyor. bakımını nasıl yapıyorsunuz paylaşır mısınız?
|
Alıntı:
Buz çiçeğimle beraber 2. yılımızı doldurduk. Kışı hiç sulamadan ısıtılmayan iç mekanda geçirdi. Bu mesajımda da bahsetmiştim, minicik bir çelikten yetiştirdim onu. Kumu bol, süzek bir toprakta dikili. Diğer çiçeklerime yanmış gübre ile yaptığım şerbetten verirken ona da tattırıyorum biraz. Onun dışında hiçbir özel bakım uygulamadım. Sadece güneşi çok sevdiğini belirtmek isterim... Umarım faydalı olabilmişimdir... |
Alıntı:
|
Echeveria glauca
5 Eklenti(ler)
Echeveria sahip olmayı çok istediğim çeşitlerden biriydi. Başta saksısını değiştirince epey bir korkutmuştu beni. Yapraklarındaki yumuşama kısa sürede düzeldi şükür ki. Sonra yavrularını koruyan anne tavuk misali dibinde minicik yavrucukları göründü.
Eklenti 421127 Çiçek sapını gördüğümde keyfim katlandı haliyle... Eklenti 421128 Yavaş yavaş gelişen çiçek sapının üzerinde renkler ahenkle yerlerini almaya başladı önce... Arada fısfısla duş alınca pek bir güzel poz veriyoruz bu şekilde... Eklenti 421129 Hem de çiçek sapımız tam iki tane... Eklenti 421130 Eklenti 421131 |
Echeveria glauca
4 Eklenti(ler)
Her geçen gün daha da güzelleşiyor çiçeğimiz...
Eklenti 421133 Eklenti 421134 Eklenti 421135 Eklenti 421136 |
5 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul, Dogef, Zafer İnandıklı ve Güler... Bu aşkla yanıp kavrulmaya başladığımdan beri, o güzelim paylaşımlarıyla beni çok mutlu eden güzel yürekli insanlar... Sizi çok ama çok seviyorum... (Paylaşımınız olmasa da sizin güzel yüreklerinizi seviyorum, yanlış anlaşılmasın;)) Siz olmasanız asla bu kadar çeşidim olamazdı. Hele ki böylesine kısa süre zarfında...
Binamızın teras katında uzun yıllardır kimse yaşamıyor. Sayımız artınca oraya taşınmaya karar verdik benim kızlarla. Şimdi günün en az birkaç saatini yukarıda geçiriyorum. Biraz düzenleme yaptım. Bir kısmı dışarıya taşındı, bir kısmı içeriye... Kumrulardan pek rahatımız yok. Ne yapsak nafile... Kirli camlarımıza takılmazsanız, bakın bize! Eklenti 422494 Eklenti 422495 Eklenti 422497 Eklenti 422498 Eklenti 422496 |
Sevgili loveforlife çok beğendim. Saksıların sayısı almış başını gidiyor. Yalnız senden ricam biraz daha yakından ve ayrıntılı fotoğraf çekersen çok daha güzel olacak. Çünkü daha yakından görmek isterim tüm kaktüs ve sukulentlerini.
|
Sedum album chloroticum (Baby Tears sedum - Coral Carpet Stonecrop - White Stonecrop)
4 Eklenti(ler)
Bu sedumu aldıktan sonra minik dallarından birkaç tanesini Sevgili SDurul ile paylaşmıştım. Onunki benden önce açınca yabancı kaynaklardan ismini arayıp buldum.
Şimdi benimki de açıyor. Öyle kibar bir çiçeği var ki... Masum bir gelin misali... Eklenti 423040 Eklenti 423041 Eklenti 423042 Eklenti 423043 |
Cereus, Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir Gecelik Gelin)
4 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer İnandıklı'nın torunlarından biri bu prenses. Pek bir nazlanıp uzun süre hiç gelişmemişti. Bu mesajımda anlatmıştım. O minicik sürgünler çok sevindirmişti beni. Yaklaşık bir ay geçti üzerinde. Bizim prenses bir coştu ki bu arada, sormayın. Sürgünleri büyütmesi yetmedi, üstüne yanından da bir yavrucuk verdi...
Eklenti 423257 Eklenti 423258 Eklenti 423259 Eklenti 423260 |
Cereus, Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir Gecelik Gelin)
3 Eklenti(ler)
Bir de yine Zafer Ağabey'den gelen bizim kraliçe adayı var ki; terasın nispeten gölge olan kısmında, bol ışık altında oldukça keyifle gelişiyor... Ah, bir de çiçeğini görmek nasip olsa!
Eklenti 423263 Eklenti 423264 Eklenti 423265 |
Echinopsis Subdendata...
4 Eklenti(ler)
Bu mesajımda anlatmıştım. İlk çiçeğini açarken 2 tomurcuğu vardı. Ancak ben bir tomurcuğunu dikkatsizliğimle kırınca çok üzülmüştüm. O da bunu fark etmiş olacak ki, bana ikinci çiçeğini gösterdi... Bu arada cildinin iyice gerginleştiği ve kendisinin de büyüdüğü gözden kaçmıyor...
Eklenti 423482 Eklenti 423483 Eklenti 423484 Eklenti 423485 |
Opuntia microdasys...
1 Eklenti(ler)
Bu mesajımda bir tavşanım daha olacak demiştim ama üzerinden henüz bir ay geçmişken benim koca kulaklı bir farem oldu bile...
Eklenti 423496 Akrabam onu verirken yanlışlıkla minicik bir lob da kırılmıştı. Ona da kıyamayıp yanına dikmiştim. İyi ki de dikmişim, baksanıza büyüyor minik şekerim de! |
Echinopsis oxygona (Kaynana Topuzu-Kaynana Yumruğu)
4 Eklenti(ler)
Benim kaynananın yumruğu epey bir okkalandı. Kaynanaya iyi davranmalı!:o
Yanlarından çıkan yavrular da cabası... Eklenti 423758 Eklenti 423759 Eklenti 423760 Eklenti 423761 |
Tephrocactus articulatus var. papyracanthus
3 Eklenti(ler)
Sevgili Dogef bundan aylar önce özene bezene bir kargo hazırlamıştı benim için. Annem kargoyu ben evde yokken teslim almış. Ama kargı poşetinin içinde yassılmış bir kutuydu gelen. Paketi açtığımda resmen şoke oldum. Kutunun üzerine belli ki ağır bir şey konmuş, kutuluktan çıkıp yassı bir mukavva haline gelmişti. İçindeki kaktüslerin halini varın siz düşünün...:(
Bir umut içinden çıkanları hemen toprakla buluşturdum. Çoğu bu hırpalanmaya dayanamayıp birkaç gün içinde veda etti ne yazık ki. Fakat bu güzel direndi. Şimdi yeni yavrusuyla ben de varım diyor dünyaya... Sevgili Dogef'e bir kez daha teşekkürü borç bilirim... Eklenti 424069 Eklenti 424070 Eklenti 424071 |
Sevgili kızım; adı Tephrocactus articulatus yanılmıyorsam.Benimkide aynı boyda, ama söylemiştim sana, senin yüreğindeki sevgi okadar çokki, sıcaklığı ile yavrusunu görmüşsün,güle güle büyüt.
|
Alıntı:
Yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalarda Tephrocactus articulatus var. papyracanthus uzantılı kaktüslerle karşılaştırınca aynı olduğunu gördüm. Bu linkte de ayrıntılı bilgi var. Elbette sen işin uzmanısın. Sitemizde de resimli kaktüs rehberinde 198 numaralı kaktüs bizimkiyle aynı yanılmıyorsa. Sen inceleyip bana son fikrini söylersen ben de düzeltmem gerekirse düzelteyim... Tekrar teşekkür ederim. Sevgi ve selam ile... |
Yaşlılık deyince değilsin diyorsun.. Ben başlığını görmedimki senin...)))
Uzmanlık konusunda ise hiçbir iddiam yok, ben bir garip diken aşığıyım okadar yavrum.Sen ne diyorsan doğrudur. Sevgiler. |
Alıntı:
|
Euphorbia horrida...
4 Eklenti(ler)
Geçen yıl edindiğim kaktüslerden biri o. Fincan Hanım'ın da çok dikkatini çekmişti. Hatta dikenlerinin tadına bakıverdi...
Eklenti 424726 İsmini yeni buldum. İlginç diken yapısıyla çok hoşuma giden bu güzel, meğer euphorbia ailesindenmiş. Üzerinde yapışık sahte çiçekleri çıkarırken epey hırpalanmıştı dikenleri. Dikenleri can acıtmıyor. Sanki testeremsi bir yapısı var dikenlerinin. Üstte gözüken o güzel renkli dikenlerin hepsi yeni gelişmeyi gösteriyor... Eklenti 424730 Şimdi tam gün terasta, güneşin altında. İnanılmaz keyifle yeni dikenler çıkarıp gelişiyor... Eklenti 424728 Eklenti 424729 |
Titanopsis Calcarea...
2 Eklenti(ler)
Okyanuslarda yaşayan canlıları anımsatıyor bana. Öylesine sevimli ki... Sizce de öyle değil mi?
Eklenti 429206 Eklenti 429207 |
Sevgili loveforlife; Titanopsis Calcarea ve diğer kaktüs ve sukullentlerinizin hepsi çok güzeller.
Bu sarkıcı sukullentlerin ikiside favorim, hepsini sağlıkla büyütün. Herşey gönlünüzce olsun, sevgilerimle... http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-img_1034.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-img_1043.jpg |
deniz anemonlarına daha çok benziyor
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben de bu iki çılgını çok seviyorum. minicik bir dal çelikten bir yılda bu hale geldiklerine inanmak gerçekten çok zor ama inanılmaz hızla gelişiyorlar... Sedum sarmentosum daha ne kadar uzayacak bakalım... Eklenti 430710 Bonus kafalı Tradescantia Navicularis ise yeni saksısını da doldurdu bile... Eklenti 430711 Eklenti 430712 Eklenti 430713 |
Alıntı:
|
Sevgili loveforlife,
kaktüs ve sukulentlerin gerçekten çok güzel bende birkaç çeşit edindim ama seninkiler yanında çok sönük kalırlar... ellerine emeğine sağlık sağlıkla büyüt inşallah... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025