![]() |
Hepsi ayri ayri cok guzel amaaaaa ben en cok saksilara bayildimm:)
|
Sn yamadorıan, bunlar mükemmel kompozisyonlar.
Saksılar ayrı güzel içindekiler ayrı güzel. Galiba sayenizde bizler de seramik kurslarına yazılacak gibiyiz. Ellerinize, emeklerinize sağlık. |
Sayın yamadorian, el atmadığım bir seramik sanatı kalmıştı ona da meyl edeceğim sayenizde. :o Çok şık, çok güzeller sayın hocam, üretici olmayı düşünmez miydiniz? :o
|
Tekliflere açığım:)
|
Lithop çiçek açıyor
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da başka bir lithop.Hala açıyor olmaları ilginç.Kış için hazırladığım küçük seraya aldıktan sonra tekrar açmaya başladılar.
Eklenti 349402 |
Harika birşey bunlar, farklı tasarımlar düşünmeye başladım , dur bakalım neler çıkacak. Birkaç tane de ben istiyorum.
|
Sn yamadorian,
tourkana'ya böyle estetik, güzel, cezbedici şeyler göstermeyin. Kasımpatı, sulu boya, camda yaprak, sukulent, vs. derken bonsaiyi unutacak :) |
Sayın Yamadorian, bitkileriniz, resimleme, sunum hepsi o kadar ince ve güzel ki ellerinize sağlık . Bizleri bu güzelliklerle buluşturduğunuz için çok teşekkürler. Bol çiçekli günler diliyorum.
|
Sayın yamadorian 78 mesajınızda 3. kaktüsün adı nedir acaba,bende var ama ismini bulamadım bir türlü.
|
Sn.yamadorian;
yazacak kelimelerde zorlanıyorum.Çünkü o saksıların ve tabikide çiçeklerin muhteşemliğinde söylenecek fazla söz yok.Sanatçı olabilmek budur ,yaptığı işi bilgisiyle,eliyle vede en önemlisi yüreğiyle yapabilmektir.Hayranlıkla takip ediyorum.Başarınızı tebrik ediyorum.Bizlere ilham kaynağı oldu yaptıklarınız. |
1 Eklenti(ler)
Bu sezonun son çiçeği
Eklenti 350017 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Crassula buddha's temple
4 Eklenti(ler)
Her koleksiyoncu gibi benim de gözdelerimden birisi.Fotoğrafını çekmek bile farklı bir keyif.
Eklenti 350026 Eklenti 350027 Eklenti 350028 Eklenti 350029 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Bu düzenlemeler gördüğüm en iyi düzenlemelerden, tebrik ediyorum çok güzeller özellikle lithopslar.
|
Kaktüs düzenlemeleri
5 Eklenti(ler)
Herkese selamlar.Dün yaptığım kaktüs düzenlemeleri,
Eklenti 351579 Eklenti 351580 Eklenti 351581 Eklenti 351582 Bu ise bu sabah süpriz yaptı, Eklenti 351583 |
Bitki yetiştirmek de bir sanattır. İşte en güzel örneklerinden biri de bu başlık. Böyle şık düzenlemeleri bizlere sunduğunuz için ve farklı bir tarzı, yaratıcılığınızı bizlere fotoğrafladığınız için teşekkür ederim sevgili yamadorian.
Daha evvel size ufak saksılarda bitkinin sulanması ile ilgili deneyimlerinizi sormuştum ve bilgilerinizi paylaşmıştınız. Bu gibi bilgiler bizlere yol gösterici oluyor. Arada tecrübelerinizi de not ederseniz sevinirim. Mesela kök gelişimi oluştukça, bitki büyüdüğünde bu saksılardan bitkiyi ayırmak zor oluyor mu? Kökler zarar görmeden rahatlıkla saksıdan ayrılıyor mu diye merak ediyorum. Zira ben görselliği açısından daha evvel içi sırsız seramik saksılarda bitkileri yetiştiriyordum. Fakat saksı değişimi yaparken köklerin yan cephelere nemden dolayı yapışması bana bir hayli zorluk yaşatıyordu. Saksıyı bazen kırıp bitkiyi çıkarmak zorunda kalıyordum. Sizin tecrübelerinizi merak ediyorum. Sevgiler. |
Teşekkürler Selenn,
Eğer içi sırsıs seramik saksıdan bitkiyi çıkarmam gerekiyorsa yakın mesafeden tazyikli su kullanarak toprağın bir kısmını tahliye ediyorum.Böylece bitkiyi köklerine zarar vermeden kolaylıkla çıkarıyorum. |
Alıntı:
Ben de bonsai başlıklarına neden uğramıyorsunuz onu merak ediyorum ve bekliyorum... Gerekirse ben de tazyikli su kullanırım haberiniz olsun :) |
sayın yamadorian #111 nolu mesajdaki 3 ve 4 resimler tek kelime ile harika. hani ne söylesem o kadar az ve anlamsız kalacak ki. sanki doğadan ellerinize, avuçlarınızın arasından saksıya yerleşivermiş gibi. sanırım kuru bir ağaç parçası kullanılmış bittiğim nokta tamda burası oldu. saksı mı, saksının rengi mi,üzerine serilen kum mu, ebedi yurdu orasıymış gibi duran kaktüsler mi yoksa kendisine hayran hayran baktığım dal mı? içlerinden birini daha çok beğensem sanki diğerlerinin hatrı kalacak. elleriniz dert görmesin 41 kere maşallah :)
|
Echeveria
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık üç yıl önce bu saksıya attığım echeveriaların son halleri.İlk yaptığım saksı ve ilk sukulentlerim.
Eklenti 351919 |
Sayin yamadorian, bu basligi her gördügümde hayranlikla izliyorum, tesekkür buttonuna basip, birseyler yaziyim diyorum, ama yazacak birsey bulamiyorum tikanip kaliyorum. Muhtesem ötesi hersey.
Sizi tebrik ediyorum, ellerinize saglik, Saygilarimla.... |
Misafir sukulentler
2 Eklenti(ler)
Geçici bir süreliğine yurtdışına çıkan bir arkadaşımın bana bıraktığı sukulentler.Bunlar aynı zamanda bendeki echeveria ve sempervivumları ürettiğim anaçlar.
Eklenti 351964 Eklenti 351965 |
Teşekkürler sn yamadorian bu güzel sunumlar için. Saksılarınız harika emeklerinize sağlık. Kaktüs ve sukulentleriniz çok bakımlı hele düzenlemeleriniz çok güzel. Bu sabah çok keyifli bir gezinti yaptım sayenizde :)
|
Crassula Morgan's beauty
1 Eklenti(ler)
Eklenti 352512
İsminden de anlaşılacağı gibi hybrid bir tür.Amerikalı botanikçi Dr. Meredith Morgan'ın, 1945 de crassula falcata ile crassula mesembryanthemopsis den elde ettiği bir melezmiş. Elimde sadece bir tane var.Umarım üretebilirim.Üretim yapılacağı zaman 10 gün kadar gölgede bekletip yapraklarının arasının açılması bekleniyormuş,kesebilmek için.Ama crassula moonglow için yapılan bir uygulama bu tür için de uygulanabilir. Bu linkte videosu var: Crassula 'Moon Glow' Crassula - |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025