agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Kaktüs ve Sukkulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25879.htm)

selis 22-01-2012 15:29

Ben kaşıklık detayına uzak kaldım.. Uygun bir zamanda daha net bir görüntü çekerseniz çok mutlu olurum ;)

emily14 22-01-2012 15:30

3 Eklenti(ler)
Asu'cum işte genel görünüşleri...
Açık mavi, koyu mavi, mor ve siyah seçenekleri var...

Eklenti 265336

Eklenti 265337

Eklenti 265338

emily14 22-01-2012 15:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 902414)
Bugün saksı bakmaya gittim ben de Tekzen'e çok pahalı geldi, bir sürü alacağımı var sayarsak bütçem kaldıramazdı. Silikon gazisi kaktüslerde vardı ,çok kızdım vallahi...Hepsinin büyüme noktaları sililkon dolmuş, sonları kötü yavrucakların, üzüldüm... :(
Saksı çözümünüz çok pratikmiş Emel hanım...
Aranjmanın da çok güzel olmuş...

Teşekkürler Sevgili Sakdag,

Asliına bakarsanız son zamanlarda birşey farkettim :D Benim zihni sinir projelerine malzeme yarattı... Mutfak eşyaları kısımlarından çok güzel şeyler çıkıyor, hem de bahçe-bitki reyonlarından çok daha ucuz. Tabi bu kaşıklık olayı IKEA'nın indirime girmiş ürünleri kısmında görüldüğü için oldukça çekici oldu. Eski fiyatı 2,95 TL idi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 902418)
Ben kaşıklık detayına uzak kaldım.. Uygun bir zamanda daha net bir görüntü çekerseniz çok mutlu olurum ;)

Sevgili Selis öncelikle hoşgeldiniz ;)
fotoğrafları ekledim umarım bir fikir vermiştir.

selis 22-01-2012 15:42

Baharat takımı, kahve fincanları, kaşıklık..... Daha neler çıkacak sizden kimbilir.. ;)
Metal kovalar hepsinden şık ama :)))

emily14 22-01-2012 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 902433)
Baharat takımı, kahve fincanları, kaşıklık..... Daha neler çıkacak sizden kimbilir.. ;)
Metal kovalar hepsinden şık ama :)))

Metali ben de çok seviyorum...
1,25 TL... bu arada piyasadan haberler gibi oldu sayfam :D

Manolya_ 22-01-2012 15:46

Valla cok haklısınız kızlar.
Evet hazır saksılar hoş dekoratif ama çok pahalı.
Eh satıcılar böyle pahalı satarsa bizlerde kaşıklık, ekmeklik, sebzelik, tuzluk ne bulursak cicişlerimizi ekeriz :))
Ayrıca bence son derece hoş ve dekoratif oluyor. Normal saksı heryerde var.
Değişik birşeyler görmek istiyor insan.
Emelcim yeni resimlerin hepsi bir diğerinden güzel.
Yazın bu terasın halini düşünemiyorum. Muhteşem olacak

zenfree 22-01-2012 22:24

Kaşıklıklı düzenleme çok güzel olmuş. Rozetlerin uyumu ve renkler harika.

emily14 22-01-2012 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 902574)
Kaşıklıklı düzenleme çok güzel olmuş. Rozetlerin uyumu ve renkler harika.

Teşekkürler Zenfree, sizden bunu duymak harika :p, ilerleme kaydediyorum demektir. Birde taşları kapatacak kadar büyümelerini görürsem ooo değmeyin keyfime... :D

pembegül 22-01-2012 23:32

Sevgili emily14 sayfanız bir güzel kaktüsleriniz ayrı güzel hepsi uzun ömürlü olsun inşaALLAH benimde birkaç minik kaktüs ve sukulentim var bendeki aşkın gözyaşları daha büyük forumda ,ben ağaçlar nette bir kaktüs görmüştüm bir üye resmini eklemişti ondan arıyorum kaktüsün özelliği bir parmak kalınlıkta 50cm **** 60 cm uzunlukta yere doğru sarkıyordu üzeri dikensiz ve tüysüzdü resmi ekleyen üye bir desteğe bağlamıştı ancak yinede dik durmuyordu işte ben bu kaktüsten arıyorum bulmama ve satın almam yardımcı olurmusunuz şimdiden çok teşekkür ederim selamlar..:)

emily14 23-01-2012 12:18

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 902599)
Sevgili emily14 sayfanız bir güzel kaktüsleriniz ayrı güzel hepsi uzun ömürlü olsun inşaALLAH benimde birkaç minik kaktüs ve sukulentim var bendeki aşkın gözyaşları daha büyük forumda ,ben ağaçlar nette bir kaktüs görmüştüm bir üye resmini eklemişti ondan arıyorum kaktüsün özelliği bir parmak kalınlıkta 50cm **** 60 cm uzunlukta yere doğru sarkıyordu üzeri dikensiz ve tüysüzdü resmi ekleyen üye bir desteğe bağlamıştı ancak yinede dik durmuyordu işte ben bu kaktüsten arıyorum bulmama ve satın almam yardımcı olurmusunuz şimdiden çok teşekkür ederim selamlar..:)

Sevgili Pembegül, tarif ettiğiniz türe ait bir fotoğraf eklerseniz sevinirim.
Çünkü bahsettiğiniz formda bir sürü sukulent var. Bende ona benzer aşağıdaki var. Bu mudur acaba?

Eklenti 265471
Stapelia lepida

pembegül 23-01-2012 20:37

1 Eklenti(ler)
Sevgili emily aradığım kaktüs bu yine ağaçlar nette buldum benim için bulabilirmisiniz bunun benzeride olsa olur önemli olan uzun boylu olması..;)

emily14 24-01-2012 11:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 902935)
Sevgili emily aradığım kaktüs bu yine ağaçlar nette buldum benim için bulabilirmisiniz bunun benzeride olsa olur önemli olan uzun boylu olması..;)

Bakalım bakalım önce adını öğrenmek lazım...
fotoğrafı bulduğunuz yerde adı yazıyor muydu?

Türleri maalesef ezbere bilmiyorum ben de Stapelia ailesinden 3 tür var ama 3'ü de bundan değil. Bulabilmek için tür adını bulmamız gerekiyor önce. Ağaçlar nette bu fotoğraf kimin sayfasında ise kendisine sorsanız çok daha kolay ulaşabilirsiniz gibi geliyor. Ama ulaşamazsanız ben öğrenmeye çalışırım.

pembegül 24-01-2012 13:08

Selam sevgili emily çiçeğin sayfasını hala bulamadım arıyorum :)

pembegül 24-01-2012 13:12

Sevgili emily bu sayfada adresi kopyalıyorum..

http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...ulent/1922.htm

resim ikinci mesajda..:)

emily14 24-01-2012 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 903148)
Sevgili emily bu sayfada adresi kopyalıyorum..

http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...ulent/1922.htm

resim ikinci mesajda..:)

Tamamdır. Şimdiiii...
aklımda olsun, memlekette var mı yok mu? ona bakacağız önce,
yoksa yurt dışına...

güzelmiş ama çok büyüyen bir tür. Bir de bu dikenli bir tür, ilk yazdığınız mesajda dikensiz demiştiniz. Fotoğrafta öyle görünüyor aslında. Ancak yazan türe baktığımızda tüm fotoğraflar dikenli ????
Yani sanki fotoğrafla tür ismi tutmuyor gibi. Ben de benzeri var ancak çiçek açmadan tam olarak aynı mıdır? Bir şey diyemiyorum. Yeriniz uygun mu?
Siz de bu arada bunlara bir bakın derim :) Ben de bu arada araştırayım...

sevgiler

emily14 24-01-2012 13:37

Şimdiiii Sevgili Pempegül,
beni bu türe sardınız sizi tebrik ediyorum :D

sizin istediğiniz tür Aporophyllum...

dikenli olan Aporocactus...

Aporophyllum = Aporocactus + Epiphyllum

Laf aramızda Epiphyllum çok güzel ;)

Uyar11'de 2 rengi varmış hiç yazıştınız mı kendisiyle...:confused:

pembegül 24-01-2012 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emily14 (Mesaj 903154)
Tamamdır. Şimdiiii...
aklımda olsun, memlekette var mı yok mu? ona bakacağız önce,
yoksa yurt dışına...

güzelmiş ama çok büyüyen bir tür. Bir de bu dikenli bir tür, ilk yazdığınız mesajda dikensiz demiştiniz. Ben de benzeri var ancak çiçek açmadan tam olarak aynı mıdır? Bir şey diyemiyorum. Yeriniz uygun mu?
Siz de bu arada bunlara bir bakın derim :)

sevgiler

Yurt dışına bakmanız size zahmet olacak çok teşekkür ederim inşaALLAH bulunur yer sorun değil onun için uygun bir yer var ..;)

Evet ilk mesajda yazdığım türün sayfasını bulamıyorum bir türlü. sizde olana benziyor ilk yazdığım ancak çok uzun ve hacim olarak kalındı..:(

pembegül 24-01-2012 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emily14 (Mesaj 903161)
Şimdiiii Sevgili Pempegül,
beni bu türe sardınız sizi tebrik ediyorum :D

sizin istediğiniz tür Aporophyllum...

dikenli olan Aporocactus...

Aporophyllum = Aporocactus + Epiphyllum

Laf aramızda Epiphyllum çok güzel ;)

Uyar11'de 2 rengi varmış hiç yazıştınız mı kendisiyle...:confused:

Bu türe merak sarmanızda güzel bir çok kaktüsünüz var buda olsun yakışır değilmi..;)

Uyar11 ile hiç yazışmadım bu türü daha yeni gördüm uyar11 yazıp istemeyede cesaret edemedim bulunursa ücereti ile alayım dedim..:)

emily14 24-01-2012 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 903166)
Bu türe merak sarmanızda güzel bir çok kaktüsünüz var buda olsun yakışır değilmi..;)

Uyar11 ile hiç yazışmadım bu türü daha yeni gördüm uyar11 yazıp istemeyede cesaret edemedim bulunursa ücereti ile alayım dedim..:)

Kendisi serada çalışıyor anladığım kadarıyla, satış yapıyorlar mı onu bir sorun derim. Bnece şansınızı bir deneyin ;)

emily14 25-01-2012 19:10

Sevgili Pembegül,

benim alışveriş yaptığım bir sayfada buldum seninkini
valla bissürü de rengi varmış bayıldım. Düşünsenize bir yanyana bunlardan astığınızı ve 2 m olduklarını, üstleri de çiçek doluuuu....:D

Cactus Shop APOROPHYLLUM

bu linke bir bakın lütfen (google'dan bakarsanız, ingilizce sıkıntısı varsa çeviriyor). Uygunsa size de sipariş için görüşürüz.

emily14 25-01-2012 19:52

Sukulent ve kaktüs severler ben bu sayfaya bayıldım :p

paylaşmak istedim

sempervivum.be

pembegül 25-01-2012 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emily14 (Mesaj 903685)
Sevgili Pembegül,

benim alışveriş yaptığım bir sayfada buldum seninkini
valla bissürü de rengi varmış bayıldım. Düşünsenize bir yanyana bunlardan astığınızı ve 2 m olduklarını, üstleri de çiçek doluuuu....:D

Cactus Shop APOROPHYLLUM

bu linke bir bakın lütfen (google'dan bakarsanız, ingilizce sıkıntısı varsa çeviriyor). Uygunsa size de sipariş için görüşürüz.

Sevgili emily ben ingilizce bilmiyorum toplu sipariş verilirse iki renk alabilirim ,evet hepsi çok güzel uğraşmış bulmuşsun ellerine sağlık teşekkür ederim fiyat hakkında bilgin varmı acaba yazarmısın..;)

pembegül 25-01-2012 20:34

Fiyatları buldum evet hesaplı bu durumda 3 renk oldu alacaklarım..:D

emily14 25-01-2012 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembegül (Mesaj 903742)
Fiyatları buldum evet hesaplı bu durumda 3 renk oldu alacaklarım..:D

O zaman sen bana lütfen hangilerini istediğini bir yaz. Tanıdıklarından da almak isteyen varsa bir sor istersen... Ben de sanıyorum 2-3 alacağım. Ona göre bir organizasyon yaparız.

Güzin Çakar 25-01-2012 22:20

Sevgili emily14, Aporophyllum için verdiğiniz linkte, yanlış anlamadıysam 1 tanesi hariç stokta olmadıkları yazıyor. Fiatları da çok uygunmuş. O bir tür için sipariş verecek olursanız beni unutmayın. Sevgilerimle...
(Bitkilerinizden bahsetmedim diye görmediğimi zannetmeyin. Zevkle hem bitkilerinizi seyrediyor, hem de cıvıl cıvıl sohbetlerinizi izlliyorum :) )

sevim4 26-01-2012 10:29

benide ekleyin.

emily14 26-01-2012 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gçakar (Mesaj 903791)
Sevgili emily14, Aporophyllum için verdiğiniz linkte, yanlış anlamadıysam 1 tanesi hariç stokta olmadıkları yazıyor. Fiatları da çok uygunmuş. O bir tür için sipariş verecek olursanız beni unutmayın. Sevgilerimle...
(Bitkilerinizden bahsetmedim diye görmediğimi zannetmeyin. Zevkle hem bitkilerinizi seyrediyor, hem de cıvıl cıvıl sohbetlerinizi izlliyorum :) )

Sevgili Gçakar ve Sevgili Sevim 4,

2 tür stokta görülüyor,

shippinhg ve vergilerle birlikte tahminim her biri bize yaklaşık 6 euro'ya mal olacak. bu fiyat uygun derseniz. Bana adetlerinizi bildiriniz lutfen.
Bu arada ben diğerleri için yazıp bir sorayım belki sayfa güncel değildir.

Bu arada sevgili Gçakar bitkilerim için beğeniniz ve iyi dileklerinize teşekkürler...;)

emily14 27-01-2012 21:37

1 Eklenti(ler)
Haber bekleyen hanimlar,

su an stokta bitki sayısı oldukça azmış.
Nisanda tüm taleplerimizi karşılayabileceklerini söylediler.
Bilginiz olsun. Bu arada yeni bir yer buldum. İnanılmaz güzel çeşitler var.
Ama sadece toptancılara satış yapıyorlar.

örneklerden biri aşık oldum resmen ve şimdiye kadar baktığım sayfaların hiçbirinde görmedim.

Tanıştırayım efendim.
Puya alpestris - Sapphire Tower

Eklenti 266246

emily14 27-01-2012 21:40

1 Eklenti(ler)
Kalanchoe 'Fantastic' PPAF - Variegated Paddle Plant

Eklenti 266252

emily14 27-01-2012 21:41

1 Eklenti(ler)
Kalanchoe humilis - Desert Surprise

Eklenti 266253

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025