agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Kaktüs ve Sukkulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25879.htm)

emily14 18-01-2012 19:25

Umarım iyi seyirler oldu ;)

ben ekerken, yerleştirirken, sonra bir daha yerleştirirken çok keyif aldım. Her biri ayrı güzel bir tane kaptopum var onu sizinle paylaşamadım henüz, flaşla çekilemeyecek kadar beyaz :p

sariefe 18-01-2012 20:49

Sevgili Emel yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün ;)

gülenmelek 18-01-2012 20:53

Ben de tek tek fotoğraflara bakarken büyük keyif aldım sevgili emily14 ;) Hepsi birbirinden şirin ve güzel. Kayıpsız, bol çiçekli ve çok sağlıklı büyümelerini dilerim ;)

alcen 18-01-2012 22:04

Hepsi çok güzel,büyüsünler,yavruları olsun mutlu yaşasınlar.
Seyretmesi keyifliydi,ellerine sağlık...

Manolya_ 18-01-2012 22:26

Sevdili Emel,
Hepsi birbirinden güzel, harika bunlar.
( baharat takımı kurmuş emel'cim):)) Ne şeker saksıları var.
Canımsın en iyi günlerde büyütmeni diliyorum.
Hep birlikte çiçekli günlerini görelim inşallah.
Sen şimdi gözün gibi bakarsın bunlara, sevincini hissedebiliyorum.
Haksızda değilsin hani.
Selam ve sevgilerimle

musbet 18-01-2012 22:30

Sevgili emily14
öncelikle size kocaman bir geçmiş olsun diyorum, amansız bir hastalığa yakalandınız ve bunun tedavisi yok:)
türleriniz çok güzel ve çok sağlıklı gözüküyorlar ,hepsini çok beğendim, baharat takımınıza bayıldım.
Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Dilerim bebişlerini ve çiçeklendiklerinide görürsünüz.
Birde rafınızı nerden aldığınızı ve fiyatını öğrenebilirmiyim. bende yazın balkonuma raf almak istiyorumda.
Sevgiler.

emily14 18-01-2012 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 901108)
Ben de tek tek fotoğraflara bakarken büyük keyif aldım sevgili emily14 ;) Hepsi birbirinden şirin ve güzel. Kayıpsız, bol çiçekli ve çok sağlıklı büyümelerini dilerim ;)

Çok teşekkürler sevgili Gülenmelek...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 901126)
Hepsi çok güzel,büyüsünler,yavruları olsun mutlu yaşasınlar. Seyretmesi keyifliydi,ellerine sağlık...

Çok mutlu oldum sağolun sevgili Alcen...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ (Mesaj 901137)
Sevdili Emel,
Hepsi birbirinden güzel, harika bunlar.
( baharat takımı kurmuş emel'cim):)) Ne şeker saksıları var.
Canımsın en iyi günlerde büyütmeni diliyorum.
Hep birlikte çiçekli günlerini görelim inşallah.
Sen şimdi gözün gibi bakarsın bunlara, sevincini hissedebiliyorum.
Haksızda değilsin hani.
Selam ve sevgilerimle

Sevgili Asu'm, sanıyorum tüm heyecanımı içinde hissediyorusun. Çok teşekkürler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 901142)
Sevgili emily14
öncelikle size kocaman bir geçmiş olsun diyorum, amansız bir hastalığa yakalandınız ve bunun tedavisi yok:)
türleriniz çok güzel ve çok sağlıklı gözüküyorlar ,hepsini çok beğendim, baharat takımınıza bayıldım.
Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Dilerim bebişlerini ve çiçeklendiklerinide görürsünüz.
Birde rafınızı nerden aldığınızı ve fiyatını öğrenebilirmiyim. bende yazın balkonuma raf almak istiyorumda.
Sevgiler.

Çok teşekkürler... sevgili Musbet...inşallah hep beraber görürüz. Rafları özelinize bildireceğim.

sakdag 19-01-2012 07:17

Emel Hanımcım, of of of yani, çok güzel türler hepsi, bol çiçekler diliyorum. Özellikle cristata formundakilere ben bayıldım, yani dün tamda cristatalarla ilgili bir sürü araştırma yapmışken, bu sabah bir sürü cristata ile karşılaştım olmadı yani bu... Kıskandım ama :) Çicek açmış halleri öyle güzel ki bu formun, insan bakmaya doyamıyor.

Aşkın göz yaşlarının detaylı fotoğraflarını da görmek isterim, yaprakları (özellikle yavrucukların) marullu gibi geldi bana. Eğer öyleyse bir yavrucuğu isterim hemen...

86 mesaj 1.fotoğraftaki kara fatma kaktüsü de çok değişikmiş, güzel görüntü veriyor. :)

Yılbaşı çiçeğini de ayrı bir beğendim, lütfen açmış halini de yayınlayın, benimki de tomurcuklu şu an...

Özetle , hepsi neşeyle, sağlıkla büyüsünler... :)

sakdag 19-01-2012 07:26

Yeni baharı da çok beğenmişim, bir daha baktım fotoğraflara da...:)

Yanlız altı delik olmayan kaplara ekim yapmak risklidir biraz, suyun dozunu biraz kaçırdınız mı (Allah korusun ) olanlar olur, çürüme yapabilir, çabuk farkedilemezse kaktüsünüzden olabilirsiniz. Şu ana kadar hiçbir kaktüsümü altından su sızdıracak kadar çok sulamadım buna rağmen, ben tercih etmiyorum şahsen...

yener.T 19-01-2012 08:19

Sayın emily14 sayfalarınızı beğenitle gezdim,dolaştım.Çeşitleriniz çok güzeller bilhassa sunumunuz ve saksılarınız çok zarif.Ellerinize sağlık ,çiçeklerinide görürsünüz inşaallah.

emily14 19-01-2012 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 901202)
Yeni baharı da çok beğenmişim, bir daha baktım fotoğraflara da...:)

Yanlız altı delik olmayan kaplara ekim yapmak risklidir biraz, suyun dozunu biraz kaçırdınız mı (Allah korusun ) olanlar olur, çürüme yapabilir, çabuk farkedilemezse kaktüsünüzden olabilirsiniz. Şu ana kadar hiçbir kaktüsümü altından su sızdıracak kadar çok sulamadım buna rağmen, ben tercih etmiyorum şahsen...

Valla sevgili Sakdag aynı endişeyi yaşadım ama bu kaplarımın çoğu çatlak...
bir de içlerine oldukça çok küçük dane boylu çakıl koydum. Su olayına gelince
nem ölçerle bakmadan sulamak yok, sulamada bir fıs olacak ihtiyac oldugunda ;) düşüncem bir aparat arıyorum, bulamazsam kendim yapacam
suyu en dipten 2-3 drop taş arasına bırakmak...

bakalım bakalım neler olacak :o

emily14 19-01-2012 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yener.T (Mesaj 901214)
Sayın emily14 sayfalarınızı beğenitle gezdim,dolaştım.Çeşitleriniz çok güzeller bilhassa sunumunuz ve saksılarınız çok zarif.Ellerinize sağlık ,çiçeklerinide görürsünüz inşaallah.

İnşallah sayın Yener inşallah :)
en büyük heyecanım bu şimdilik...

sevim.K 19-01-2012 13:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emily14 (Mesaj 901082)
Umarım iyi seyirler oldu ;) :p

Harika bir seyir oldu emel hanım. Kaktüs sayfalarını kaçırmam aslında ama gözden kaçırmışım sizin sayanızı.

Güle güle büyütün kaktüs ve sukulentlerinizi. Bu sayfa açıldığına göre zaman içinde çok güzel kaktüs ve sukulentler görmeye devam edeceğiz demektir;)

emily14 19-01-2012 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 901300)
Harika bir seyir oldu emel hanım. Kaktüs sayfalarını kaçırmam aslında ama gözden kaçırmışım sizin sayanızı.

Güle güle büyütün kaktüs ve sukulentlerinizi. Bu sayfa açıldığına göre zaman içinde çok güzel kaktüs ve sukulentler görmeye devam edeceğiz demektir;)

Hoşgeldini Sevgili Sevim.K,

ben oldukça işin başında biriyim ama sevgi böcüğü olaraktan onları mutlu edeceğimi sanıyorum. Onları biraz sonra ekleyeceğim fotoğraflardaki kadar güzel ve mutlu göremek en büyük hayalim... ;)

emily14 19-01-2012 13:53

Bahçem olunca bitkilerim böyle olsunlar :D çoşsunlar, sığmasınlar bir yere

5 Eklenti(ler)
Fotoğraflar benim objectiften :)

Eklenti 265028

Eklenti 265029

Eklenti 265030

Eklenti 265031

Eklenti 265032

emily14 19-01-2012 13:55

5 Eklenti(ler)
Eklenti 265033

Eklenti 265034

Eklenti 265035

Eklenti 265036

Eklenti 265037

emily14 19-01-2012 13:56

4 Eklenti(ler)
Eklenti 265038

Eklenti 265039

Eklenti 265040

Eklenti 265041

Manolya_ 19-01-2012 13:59

Emel'cim,
İnşallahhhhhh böyle oldugu gönleri görürüz.
Sakın ozaman ah ben bunları bir yere sığdıramıyorum diye dert yanma ama :)))
Bak peşinen söyliyeyim dinlemem seni ozaman :))
Canımsın rabbim o güzel gönlünden geçen ne dileklerin varsa evrsin.
Tüm kalbimle duacıyım.
Selam ve sevgilerimle

selenn 19-01-2012 14:07

Sayın emily14, bahçeniz olsun ama güneşli günleri bol yaşayan bir yerde olsun inşallah. Ben Bursa'da yaşarken balkonum büyük olmasına rağmen bitkileri sığdıramadığım zamanlarda şikayet ederdim ah bahçem olsa diye.

Almanya'ya taşındık ve bahçeli bir evde oturmaya başladık. Hemen kışa dayanıklı bitkileri diktim bahçeye ama güneş yok:)) Bitkiler uzuyor da uzuyor. Şimdiki dileğim bahçeli bir evim olsun, güneş de görsün. Hani derler ya insanoğlu nankör diye benim dileklerim de buna örnek gibi sanırım:))

emily14 19-01-2012 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 901323)
Sayın emily14, bahçeniz olsun ama güneşli günleri bol yaşayan bir yerde olsun inşallah. Ben Bursa'da yaşarken balkonum büyük olmasına rağmen bitkileri sığdıramadığım zamanlarda şikayet ederdim ah bahçem olsa diye.

Almanya'ya taşındık ve bahçeli bir evde oturmaya başladık. Hemen kışa dayanıklı bitkileri diktim bahçeye ama güneş yok:)) Bitkiler uzuyor da uzuyor. Şimdiki dileğim bahçeli bir evim olsun, güneş de görsün. Hani derler ya insanoğlu nankör diye benim dileklerim de buna örnek gibi sanırım:))

Sevgili Selenn,

sizin hikayenizi sayfanızı bir kaç kez dolaştığım için çok iyi biliyorum. Yağmurdan korumak ve güneşe çıkarmak için o kadar merdiveni in çık nasıl aştığınız kısmında hem çok gülmüş hem de vay be demiştim :)

Benim bahçe ormana sınır. Bir kısmı gölge ve serin aynı zamanda asidik. Tam açelya, gardenya, siklamen, kış tatlısı ve kara dona dayanan sukkulentler için ideal. Evin on tarafı sürekli güneş :D yan yana bildiğin kadar. Yamaçlara saranlardan renk renk ekeceğim inşallah, hem severler hem erozyonu önlerler.

Plan çok :)
Hele bir başlayabilsem...

zenfree 19-01-2012 18:59

Bitkiler, düzenlemler,raflar hepsi de çok güzel olmuş. Bol çiçekler.

emily14 19-01-2012 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 901468)
Bitkiler, düzenlemler,raflar hepsi de çok güzel olmuş. Bol çiçekler.

Çok teşekkürler Sevgili Zenfree, seninkiler gibi olsunlar :)

emily14 19-01-2012 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ (Mesaj 901318)
Emel'cim,
İnşallahhhhhh böyle oldugu gönleri görürüz.
Sakın ozaman ah ben bunları bir yere sığdıramıyorum diye dert yanma ama :)))
Bak peşinen söyliyeyim dinlemem seni ozaman :))
Canımsın rabbim o güzel gönlünden geçen ne dileklerin varsa evrsin.
Tüm kalbimle duacıyım.
Selam ve sevgilerimle

Asu'cum ne güzel duaların var. Allah senden razı olsun.
Bana dileklerin gani gani senin olsun ;) Canım beniiimmmm...

emily14 19-01-2012 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 901107)
Sevgili Emel yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün ;)

Sevgili Sarıefe (sensei :) ),

sayenizde, bilgi palaşımızla umuyorum güle güle büyürler :p

selenn 19-01-2012 21:08

Sayın emily14, o halde bahçe tam bu işe biçilmiş kaftan. Çok şanslısınız. Planlarınızı sağlıkla, keyifle gerçekleştirmenizi dilerim. Ben hala merdiven inip çıkmaya devam ediyorum. Bir evdekilere, bir kilerdekilere. Koşturmaca yani...

emily14 22-01-2012 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 901518)
Sayın emily14, o halde bahçe tam bu işe biçilmiş kaftan. Çok şanslısınız. Planlarınızı sağlıkla, keyifle gerçekleştirmenizi dilerim. Ben hala merdiven inip çıkmaya devam ediyorum. Bir evdekilere, bir kilerdekilere. Koşturmaca yani...

Sevgili Selenn,

Allah sana güç kuvvet verecektir ben eminim :P

emily14 22-01-2012 15:19

5 Eklenti(ler)
Dün bir iki arajman yaptım. Saksı olarak 0,95 TL'lik kaşıklık kullandım. Hem her yere asılıyor kolaylıkla hem altı delikli. Çok şirin oldular ;)

Eklenti 265326

Eklenti 265327

Aşkın gözyaşları yavruları süpper görünüyor. Çiçeklerini görelim inşallah...

Eklenti 265328

Eklenti 265329

Bunlar da küççücükler :P

Eklenti 265330

Manolya_ 22-01-2012 15:22

A a a kaşıklık,
işte harika bir fikir daha
tam görünümü nasıl, görebilirmiyiz Emelcim

emily14 22-01-2012 15:22

5 Eklenti(ler)
Haftasonu çalışmak zorundaydım fotoğrafları çektim ama tür isimlerini aklımda tutamıyorum. Hem çoook zor hem de çok uzunlar. Ama hepsini yazacağım. Vakit bulur bulmaz.

Eklenti 265331

Eklenti 265332

Eklenti 265333

Thrichodiabema densum
Eklenti 265334

Senecio articulatus
Eklenti 265335

sakdag 22-01-2012 15:24

Bugün saksı bakmaya gittim ben de Tekzen'e çok pahalı geldi, bir sürü alacağımı var sayarsak bütçem kaldıramazdı. Silikon gazisi kaktüslerde vardı ,çok kızdım vallahi...Hepsinin büyüme noktaları sililkon dolmuş, sonları kötü yavrucakların, üzüldüm... :(
Saksı çözümünüz çok pratikmiş Emel hanım...
Aranjmanın da çok güzel olmuş...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025