![]() |
Umarım iyi seyirler oldu ;)
ben ekerken, yerleştirirken, sonra bir daha yerleştirirken çok keyif aldım. Her biri ayrı güzel bir tane kaptopum var onu sizinle paylaşamadım henüz, flaşla çekilemeyecek kadar beyaz :p |
Sevgili Emel yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün ;)
|
Ben de tek tek fotoğraflara bakarken büyük keyif aldım sevgili emily14 ;) Hepsi birbirinden şirin ve güzel. Kayıpsız, bol çiçekli ve çok sağlıklı büyümelerini dilerim ;)
|
Hepsi çok güzel,büyüsünler,yavruları olsun mutlu yaşasınlar.
Seyretmesi keyifliydi,ellerine sağlık... |
Sevdili Emel,
Hepsi birbirinden güzel, harika bunlar. ( baharat takımı kurmuş emel'cim):)) Ne şeker saksıları var. Canımsın en iyi günlerde büyütmeni diliyorum. Hep birlikte çiçekli günlerini görelim inşallah. Sen şimdi gözün gibi bakarsın bunlara, sevincini hissedebiliyorum. Haksızda değilsin hani. Selam ve sevgilerimle |
Sevgili emily14
öncelikle size kocaman bir geçmiş olsun diyorum, amansız bir hastalığa yakalandınız ve bunun tedavisi yok:) türleriniz çok güzel ve çok sağlıklı gözüküyorlar ,hepsini çok beğendim, baharat takımınıza bayıldım. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Dilerim bebişlerini ve çiçeklendiklerinide görürsünüz. Birde rafınızı nerden aldığınızı ve fiyatını öğrenebilirmiyim. bende yazın balkonuma raf almak istiyorumda. Sevgiler. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sevgili Asu'm, sanıyorum tüm heyecanımı içinde hissediyorusun. Çok teşekkürler... Alıntı:
|
Emel Hanımcım, of of of yani, çok güzel türler hepsi, bol çiçekler diliyorum. Özellikle cristata formundakilere ben bayıldım, yani dün tamda cristatalarla ilgili bir sürü araştırma yapmışken, bu sabah bir sürü cristata ile karşılaştım olmadı yani bu... Kıskandım ama :) Çicek açmış halleri öyle güzel ki bu formun, insan bakmaya doyamıyor.
Aşkın göz yaşlarının detaylı fotoğraflarını da görmek isterim, yaprakları (özellikle yavrucukların) marullu gibi geldi bana. Eğer öyleyse bir yavrucuğu isterim hemen... 86 mesaj 1.fotoğraftaki kara fatma kaktüsü de çok değişikmiş, güzel görüntü veriyor. :) Yılbaşı çiçeğini de ayrı bir beğendim, lütfen açmış halini de yayınlayın, benimki de tomurcuklu şu an... Özetle , hepsi neşeyle, sağlıkla büyüsünler... :) |
Yeni baharı da çok beğenmişim, bir daha baktım fotoğraflara da...:)
Yanlız altı delik olmayan kaplara ekim yapmak risklidir biraz, suyun dozunu biraz kaçırdınız mı (Allah korusun ) olanlar olur, çürüme yapabilir, çabuk farkedilemezse kaktüsünüzden olabilirsiniz. Şu ana kadar hiçbir kaktüsümü altından su sızdıracak kadar çok sulamadım buna rağmen, ben tercih etmiyorum şahsen... |
Sayın emily14 sayfalarınızı beğenitle gezdim,dolaştım.Çeşitleriniz çok güzeller bilhassa sunumunuz ve saksılarınız çok zarif.Ellerinize sağlık ,çiçeklerinide görürsünüz inşaallah.
|
Alıntı:
bir de içlerine oldukça çok küçük dane boylu çakıl koydum. Su olayına gelince nem ölçerle bakmadan sulamak yok, sulamada bir fıs olacak ihtiyac oldugunda ;) düşüncem bir aparat arıyorum, bulamazsam kendim yapacam suyu en dipten 2-3 drop taş arasına bırakmak... bakalım bakalım neler olacak :o |
Alıntı:
en büyük heyecanım bu şimdilik... |
Alıntı:
Güle güle büyütün kaktüs ve sukulentlerinizi. Bu sayfa açıldığına göre zaman içinde çok güzel kaktüs ve sukulentler görmeye devam edeceğiz demektir;) |
Alıntı:
ben oldukça işin başında biriyim ama sevgi böcüğü olaraktan onları mutlu edeceğimi sanıyorum. Onları biraz sonra ekleyeceğim fotoğraflardaki kadar güzel ve mutlu göremek en büyük hayalim... ;) |
Bahçem olunca bitkilerim böyle olsunlar :D çoşsunlar, sığmasınlar bir yere
5 Eklenti(ler)
Fotoğraflar benim objectiften :)
Eklenti 265028 Eklenti 265029 Eklenti 265030 Eklenti 265031 Eklenti 265032 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Emel'cim,
İnşallahhhhhh böyle oldugu gönleri görürüz. Sakın ozaman ah ben bunları bir yere sığdıramıyorum diye dert yanma ama :))) Bak peşinen söyliyeyim dinlemem seni ozaman :)) Canımsın rabbim o güzel gönlünden geçen ne dileklerin varsa evrsin. Tüm kalbimle duacıyım. Selam ve sevgilerimle |
Sayın emily14, bahçeniz olsun ama güneşli günleri bol yaşayan bir yerde olsun inşallah. Ben Bursa'da yaşarken balkonum büyük olmasına rağmen bitkileri sığdıramadığım zamanlarda şikayet ederdim ah bahçem olsa diye.
Almanya'ya taşındık ve bahçeli bir evde oturmaya başladık. Hemen kışa dayanıklı bitkileri diktim bahçeye ama güneş yok:)) Bitkiler uzuyor da uzuyor. Şimdiki dileğim bahçeli bir evim olsun, güneş de görsün. Hani derler ya insanoğlu nankör diye benim dileklerim de buna örnek gibi sanırım:)) |
Alıntı:
sizin hikayenizi sayfanızı bir kaç kez dolaştığım için çok iyi biliyorum. Yağmurdan korumak ve güneşe çıkarmak için o kadar merdiveni in çık nasıl aştığınız kısmında hem çok gülmüş hem de vay be demiştim :) Benim bahçe ormana sınır. Bir kısmı gölge ve serin aynı zamanda asidik. Tam açelya, gardenya, siklamen, kış tatlısı ve kara dona dayanan sukkulentler için ideal. Evin on tarafı sürekli güneş :D yan yana bildiğin kadar. Yamaçlara saranlardan renk renk ekeceğim inşallah, hem severler hem erozyonu önlerler. Plan çok :) Hele bir başlayabilsem... |
Bitkiler, düzenlemler,raflar hepsi de çok güzel olmuş. Bol çiçekler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bana dileklerin gani gani senin olsun ;) Canım beniiimmmm... |
Alıntı:
sayenizde, bilgi palaşımızla umuyorum güle güle büyürler :p |
Sayın emily14, o halde bahçe tam bu işe biçilmiş kaftan. Çok şanslısınız. Planlarınızı sağlıkla, keyifle gerçekleştirmenizi dilerim. Ben hala merdiven inip çıkmaya devam ediyorum. Bir evdekilere, bir kilerdekilere. Koşturmaca yani...
|
Alıntı:
Allah sana güç kuvvet verecektir ben eminim :P |
5 Eklenti(ler)
Dün bir iki arajman yaptım. Saksı olarak 0,95 TL'lik kaşıklık kullandım. Hem her yere asılıyor kolaylıkla hem altı delikli. Çok şirin oldular ;)
Eklenti 265326 Eklenti 265327 Aşkın gözyaşları yavruları süpper görünüyor. Çiçeklerini görelim inşallah... Eklenti 265328 Eklenti 265329 Bunlar da küççücükler :P Eklenti 265330 |
A a a kaşıklık,
işte harika bir fikir daha tam görünümü nasıl, görebilirmiyiz Emelcim |
5 Eklenti(ler)
Haftasonu çalışmak zorundaydım fotoğrafları çektim ama tür isimlerini aklımda tutamıyorum. Hem çoook zor hem de çok uzunlar. Ama hepsini yazacağım. Vakit bulur bulmaz.
Eklenti 265331 Eklenti 265332 Eklenti 265333 Thrichodiabema densum Eklenti 265334 Senecio articulatus Eklenti 265335 |
Bugün saksı bakmaya gittim ben de Tekzen'e çok pahalı geldi, bir sürü alacağımı var sayarsak bütçem kaldıramazdı. Silikon gazisi kaktüslerde vardı ,çok kızdım vallahi...Hepsinin büyüme noktaları sililkon dolmuş, sonları kötü yavrucakların, üzüldüm... :(
Saksı çözümünüz çok pratikmiş Emel hanım... Aranjmanın da çok güzel olmuş... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025