agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   jineop / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/25296.htm)

bettyycim 14-09-2011 12:53

Yaprakları çok iyi seçemedim ama sanırım Sedum Sieboldi isimsiz kahraman ;)

Güngör Salman 14-09-2011 13:02

Sevgili lir, günlerdir elime telefonu alıyorum bahçe başlığını aç demek için bir iş çıkıyor arıyamıyorum, kaktüs başlığını görünce nihayet dedim, bahçe de zamanla gelir.
Bitkiler harika, düzenlemeler harika, fotoğraflar harika e daha ne olsun.
Seni seviyorum.

jineop 14-09-2011 13:26

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 859136)
Yaprakları çok iyi seçemedim ama sanırım Sedum Sieboldi isimsiz kahraman ;)

Sedum sieboldi dibine karışmış. Onu tanıyorum. Dalları kuru olanı tanımıyorum.
Hawortia ve sedum sieboldi ayrı bir saksıda ve sukkulent düzenlememde de:p var.

jineop 14-09-2011 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 859138)
Sevgili lir, günlerdir elime telefonu alıyorum bahçe başlığını aç demek için bir iş çıkıyor arıyamıyorum, kaktüs başlığını görünce nihayet dedim, bahçe de zamanla gelir.
Bitkiler harika, düzenlemeler harika, fotoğraflar harika e daha ne olsun.
Seni seviyorum.

Bende seni çok seviyorum , canımsın, çok öptüm. Bahçeyi galeriye yüklüyorum, belki daha sonra inşallah. Keyifle kal, yoğun işlerinde kolaylıklar diliyorum.

jineop 14-09-2011 13:41

1 Eklenti(ler)
Tephrocactus articulatus ve Astrophytum

jineop 14-09-2011 13:46

1 Eklenti(ler)
Pilosocereus azureus

jineop 14-09-2011 13:48

3 Eklenti(ler)
Bettycim isimsiz bir kaktüs daha:D

acemifüsun 14-09-2011 14:27

Sevgili lir 43. mesajınızdaki ismi konusunda tereddüt ettiğiniz güzel sanıyorum E.flanaganii cristata:) Bende de E: flanaganii hem E.flanaganii cristata vardı o yüzden not etmişim, ama maalesef ikisini de kaybettim.

jineop 14-09-2011 14:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 859190)
Sevgili lir 43. mesajınızdaki ismi konusunda tereddüt ettiğiniz güzel sanıyorum E.flanaganii cristata:) Bende de E: flanaganii hem E.flanaganii cristata vardı o yüzden not etmişim, ama maalesef ikisini de kaybettim.

Çok haklısın canım, teşekkür ederim . Euphorbia flanaganiin tohumlarını toplamıştım , istersen tohum istersen minik bir kız yollıyabilirim.

jineop 14-09-2011 14:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 859107)
Sayın lir;
Sayfanız çok güzel, düzenlemeleriniz de öyle.
Bu iyi huylar ( herkes neden hastalık diyor anlayabilmiş değilim) ne güzellikler getiriyor insanlara öyle.
Kaktus ve Sukuletler ev sahibelerinden gayet memnun olmalılar.
Kahveden çıktım mı başıma iş açıyorum. Oraya geri döneyim.

Abi kaçmayın iyi bir hastalık bu....

bettyycim 14-09-2011 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 859170)
Bettycim isimsiz bir kaktüs daha:D

Bu bence Atlas yeni sürgün vermiş ama türünü bilemeyeceğim :D

acemifüsun 14-09-2011 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 859199)
Çok haklısın canım, teşekkür ederim . Euphorbia flanaganiin tohumlarını toplamıştım , istersen tohum istersen minik bir kız yollıyabilirim.

Canım çok teşekkür ederim:) Balkonda yine saksıları abarttım, artık daha fazla açılmayayım diyorum, tohum hakkım saklı kalsın arkadaşım:) Sevgiler.

jineop 14-09-2011 14:49

5 Eklenti(ler)
Diğer kaktüs ve sukkulentler

jineop 14-09-2011 14:51

5 Eklenti(ler)
Devam

jineop 14-09-2011 15:04

Sevgili Bettycim,
şimdi hatırlıyorum atlas çiçeği ailesinden kırmızı çiçekli demişti satıcı. Teşekkür ederim. Disocactus ackermannii olabilir.

bettyycim 14-09-2011 15:05

Maşllah Sevgili Lir siz de ne kirli çıkıymışsınız daha neler vardır siz de, yok yok anlaşıldı biz sizin bahçeye kesin gelmeliyiz :D

feriha 14-09-2011 15:05

Harikalar Sevgili Lir.. Ellerine sağlık.. Hepsi çok sağlıklı, ilginç, farklı kaktüsler.. Arajmanlar çok şık olmuş.. İsimlerini de yazarsan öğrenmeye başlayacağım..

Kaktüs toprağını sen mi hazırlıyorsun?

Seramik saksıların altı kapalıdır sanırım, su verirken nasıl ayarlıyorsun?

Herbirinin su ve toprak isteği farklı mı?

Vitamin-gübre ilave ne veriyorsun?

Üstlerinde gördüğüm malzeme lav taşı mı? Adını duyuyorum kendisini hiç göremedim de!

Güle güle büyütün.;)

jineop 14-09-2011 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 859215)
Maşllah Sevgili Lir siz de ne kirli çıkıymışsınız daha neler vardır siz de, yok yok anlaşıldı biz sizin bahçeye kesin gelmeliyiz :D

Sevgili bettycim beklerim, dostlar çok cömert. Örneğin Jezebel Rangoon sarmaşığı yanında Epiphyllum anguliger ve başkalarınıda yollamış 3 farklı tür atlas çiçeğim oldu. Agözce zencefil yollıyacaktı, kargodan Hoya silver pink, Hoya lacunasa, Hoya wayett fidesi çıktı. Geçen sene Abdulsamet yine bir hoya çeliği vermişti. Oldu şimdi 4 hoya. Dostlarımı çok seviyorum. Hepinize teşekkür ederim.

jineop 14-09-2011 15:50

Sevgili Feriha,
kaktüs toprağını genellikle hazır kullanıyorum. Hazırda yoksa bahçe toprağı, kompost kurusu ve kumla karışım yapıyorum. Bitkilerin toprak ihtiyacını geldiği saksıdaki toprağın nasıl bir toprak olduğunu inceliyorum ona benzer karışım yapmaya çalışıyorum. Sulama işine gelince yanlarına gittikçe topraklarını kontrol ederim, çok kuruysa suluyorum. Ayda bir mutlaka sıvı kaktüs gübresi veriyorum. Bugün agözcenin tavsiyesiyle aylardır atmaya kıyamadığım kalmış kararmış deepfreeze attığım muzlardan sıvı fermentasyona uygun bir şekilde kompost hazırladım. Hoyalara ve diğer bitkilere denemeyi düşünüyorum. Sonuçları paylaşırım. Kaktüsle konusunda bilgim yok, artık araştırıp yanlışlarımı düzelteceğim. Sevgiler.

jineop 14-09-2011 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 859216)

Üstlerinde gördüğüm malzeme lav taşı mı? Adını duyuyorum kendisini hiç göremedim de!

Güle güle büyütün.;)

Ponza taşı ve burada bir bölgede kayalardan ufalan küçük taşları kullanıyorum.
Bazen de deniz kıyısından topladığım taşları tuzdan arındırıp kullanıyorum. Tüm saksı bitkilerime arıtılmış su kullanıyorum.

agozce 14-09-2011 16:06

Sayfan hayırlı olsun, güle güle büyüsünler sevgili lir, dilerim bol çiçekli hallerini de görürüz ...

gürkan63 14-09-2011 17:00

Vallahi ne demeli bilmiyorum,daha da gerisi var gibime geliyor,şaşırtmaya devam Sayın Lir.....:)

Jezebel 14-09-2011 18:50

Aaa... girmeyeli zuladan neler çıkmış.:p
Aranjman konusunda üstüne yok canım arkadaşım.
Harikulade bir koleksyon.
Tamamını görmek için sabırsızlanıyorum;)

jineop 14-09-2011 20:36

Sabrınız için teşekkürler, az kaldı:)

jineop 14-09-2011 20:38

4 Eklenti(ler)
Cotyledon orbiculata

jineop 14-09-2011 20:41

4 Eklenti(ler)
Minik mammillariam geçen ay böyle açmıştı.

bettyycim 14-09-2011 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 859229)
Sevgili bettycim beklerim, dostlar çok cömert. Örneğin Jezebel Rangoon sarmaşığı yanında Epiphyllum anguliger ve başkalarınıda yollamış 3 farklı tür atlas çiçeğim oldu. Agözce zencefil yollıyacaktı, kargodan Hoya silver pink, Hoya lacunasa, Hoya wayett fidesi çıktı. Geçen sene Abdulsamet yine bir hoya çeliği vermişti. Oldu şimdi 4 hoya. Dostlarımı çok seviyorum. Hepinize teşekkür ederim.

Biz de sizi seviyoruz, Cumartesi İstanbul'a geleceğim uygun olursanız bahçenizi ziyaret etmek isterim :o

jineop 14-09-2011 20:56

1 Eklenti(ler)
Aloelarım,

jineop 14-09-2011 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 859318)
Biz de sizi seviyoruz, Cumartesi İstanbul'a geleceğim uygun olursanız bahçenizi ziyaret etmek isterim :o

Cumartesi çalışıyorum ancak 16 gibi evde olabilirim. Uygun olur mu?

bettyycim 14-09-2011 21:25

Dönerken uğrarım, size de uyarsa sayfalarımıda bir gezin isterseniz belki bir cici beğenirsiniz :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025