![]() |
2 Eklenti(ler)
8 APOROCACTUS FLAGELLİFORMİS.....:)
Buldum adını...) |
5 Eklenti(ler)
Bugün iş dönüşü bulduklarıma şaşarsınız doğa da kayalıkların arasında bana bakıyordu:) Sukulent çesidine benziyor.Yorum sizin.
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
|
1 Eklenti(ler)
Dahası var.Buda benim taş bahçeden bir kesit.:)
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da var.
|
Uhh yoruldum,şimdilik iyi akçamlar
|
8- aporocactus flagelliformis
Abi kaya bahçen çok güzel. Doğada çok güzel sukulentler var 21 martta yürüyüş için gittiğimiz dağda çok güzel sukulentler ve bir o kadarda soğanlı bitkiler keşfettim. :) Birde abi şu 394.mesajda yaprakları çıkan bitki maviş mi? :) |
Adını bilmiyorum maalesef,dün tavas yolu üzerinde buldum.İlginç geldi denemek için.Hangi Dağ ? Yakınsa gitmek isterdim.:)
|
3 Eklenti(ler)
Doğadan ev bahçesine gelen güzeller...:)
|
3 Eklenti(ler)
bunlarda beni sevindirenler..:)
|
Hebsi çok harika.
|
Sevgili Gürkan; Kalem ağacını merak ettim köklendi mi, durumu nasıl?
|
Sayın Gürkan 63 skulentleriniz ve kaktüsleriniz muhteşem ..Benimde evimde var inşaallah bende fotoğraflarını çekersem paylaşacağım.Ancak bazıları daha çok küçük ve ben onları büyük bir saksının içinde birlikte diktim. Acaba tek saksıya dikmek daha mı uygun olurdu.
|
2 Eklenti(ler)
Zor da olsa tutmuş bulunmakta,başta zorlandım bayaa ki o da toprak fazla sıkışık imiş.Toprak değişimi yaradı ve göründüğü gibi dallanıp budaklandı. :)
Bir kaç gün sonra güzelce şekil vermek istiyorum,denemem olacak daha doğrusu.:) |
Sevgili Gürkan; Kalem ağacını merak ettim köklendi mi, durumu nasıl?
Alıntı:
|
Sayın Canang,saksı ne kadar küçük (ve tek) olursa daha iyi,bitki kökü küçük saksıda hemen toprağı sarar gelişimi yukarıya bitkinin yaprak veya gövdesine doğru yapar.Tavsiyem tek ve küçük saksı.
Umarım yakın zamanda da resimlerini görürüz. Saygılarımla. |
Alıntı:
Eğer şekil budaması yaparsanız dallarını yeniden dikip, köklendirmeyi başarırsanız içlerinden minicik bir tanesini de benimle paylaşırmısınız? Neden bilmiyorum ama bu bitki ben de takıntı oldu. |
Tabii ki Sayın lusoari.:) Maalesef suda bende başarı elde edemedim,en güzeli toprak.
|
:))
2 Eklenti(ler)
Umarım açışını kaçırmam...:(
|
Stapellanız bir haftaya kadar açar.
Çok teşekkür ederim dikip, köklendirmeyi başarırsanız eylülde İstanbul'a geldiğimde haber veririm gönderirsiniz. Benden de istediğiniz olursa seve seve veririm. :)) |
Sizin leş kaktüsünüz benimkinden farklı açacak. Benimkinin çiçek topları sizinkinden farklı renkte. Siz rengini biliyor musunuz?
|
Sayın h_dogan Bordo, bu sefer renk değiştirmezse tabii..:)
|
Benim leşte bordo ama açılmadan önceki hali sizin leşte daha koyu renk.
|
4 Eklenti(ler)
Sayın h_dogan açmış hali budur bakın bakalım nasıl,fark varmı sizinki ile.Beni de meraklandırdınız şimdi.:confused:
Bu arada dün eve gelişnce açmış olduğunu gördüm,bu kadar kısa zamanda beklemiyordum..... |
4 Eklenti(ler)
Bugün de Arkadaş edinmiş galiba kendine...:D
|
3 Eklenti(ler)
Uzun bir Tatil dönüşü sürprizleri...
1..STAPELİA GRANDİFLORA........... |
3 Eklenti(ler)
2...stapelia obducta.........
|
3 Eklenti(ler)
3..gymnocalycum ragonesi........
|
2 Eklenti(ler)
Sayın FİLİZ CANLI INELLİ hocamın 2 yıl önceki hediyesi nihayet tomurcuk verdi,umarım yakın zamandada çiçeğini gösterir.
|
3 Eklenti(ler)
18 Gün sonra sevindirdi beni....:))
şimdi sıra ismini bulmada....:)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025