![]() |
Alıntı:
Bu sinningia türünün bakımını araştırdınızmı acaba? Aynısından benim de var ama yaprakları aşağı doğru eğim gösterdi. Selamlar... |
merhaba arkadaşlar..ben de bu siteye yeni üye olum,ilk baktığım şey kaktüsler oldu.yaklaşık 6 aydır kaktüs yetiştiriyorum..her akşam eve gittiğimde ilk çiçeklerimin yanına gidiyorum beni çok mutlu ediyorlar..bu arada fotoğraflaraki kaktüsler çok güzel gürkan bey..
|
Gürkan bey,
Aynı şekilde cips standı bende de var ancak çok efektif olmuyor ışık dağılımı açısından ve sulamada sıkıntı yaşadım sonra tek sıra yaptım. |
1 Eklenti(ler)
Syn MİRBE
Önceki sayfada görmüşsünüzdür,dediğiniz gibi sadece 3 gün öyle kaldı.Işık ve sulama zorluğunu göz önüne alınca yapmam gerekeni yapıp gördüğünüz hale getirdim.Umarım daha iyi olur. Görüldüğü üzere alt katı.:) yarım doldurdum,arkada kalanlar ışık almıyor olması sebebiyle... |
Sağolun Syn İrem kabataş.
Sizede bulaşmış gibi artık kurtuluşunuz yok..:) Teşekkür ederim beğendiğiniz için ,umarım yakın zamanda sizin güzelleri de görürüz. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba Syn Yenerr. Çok güneş almayan bir ortamda aşırı sulamadan kaçınarak hava sirkülasyonu oldugu bir ortamda bakılması gerekmektedir. sulama olayı 2 günde bir olması ideal. Aşırı bir kuruma gerçekleşiyorsa hergün sulanmalı.Gözlemlemek en iyisi.Saygılar.
|
3 Eklenti(ler)
Euphorbia Tirucalli. Kalem ağacı veya Geyik boynuzu deniyormuş.suda köklenme denemesi.
|
1 Eklenti(ler)
Adını bir türlü bulamadım,aldığım yerdende bilmiyorlarmış,desteklerinizi bekliyorum.
|
Sevgili Gurkan63; Kalem agacini daha once suda koklendirmeyi denedinizmi ? Cok hosuma giden bir bitki bir kere bir serada gordum kocamandi ufak bir parca istedim kiyip vermediler. Benim bildigim kadariyla topraga daldirdigimiz zamanda tutuyor.
|
sevgili Gürkan, güzellerinizi izlerken kendimden geçtim adeta keyifli ve heyecanlı anlatımızı da katarak bize sunduğunuz güzellikler için çok teşekkür ederim. bende kaktüsleri çok seviyorum hatta kaktüs sevgim çok eskilere dayanır. şimdilerde balkonumda birkaç çeşidim var.bende sabırsızlıkla büyümelerini bekliyorum.İnşallah bir gün çok geniş bir yerim olurda bende sizinkiler kaadar çok çeşitlerim olur... bol çiçekli günler dilerim...
|
Evet Sayın Lusoari,dediğiniz doğru olabilir ama bu yöntemlede kökleniyormuş denemeye değer.:)
|
Uzun bir zamandır Bilgisayarla işim olmadığınjdan ve biraz ihmalkarlıktan nasip bugüneymiş.Bakıma da başlıyalım bakalım
|
5 Eklenti(ler)
Eee şenlik başlasın artık değilmi..:)
|
5 Eklenti(ler)
bir kaç daha...:)
|
Merhabalar
|
5 Eklenti(ler)
İsim Babası olmak isteyen.:o
Artı bayağı kurudu artık hatta yan tarafından taze taze büyüme belirtileri başladı ama nasıl toprağa gömeceğimi bilemiyorum,yarın denemelere başlıyacağım,hayırlısı ile.Deneme foto ile belgelenilecektir. |
3 Eklenti(ler)
Lophophora wiliamsii,çok sevmeme rağmen bir türlü olmuyor suyunu fazla verdim desem çürüme yok,yavru aldım bugün kurumaya bırakıcam bakalım ne olacak.
|
Lophophora wiliamsii,çok sevmeme rağmen bir türlü olmuyor suyunu fazla verdim desem çürüme yok,yavru aldım bugün kurumaya bırakıcam bakalım ne olacak.
|
1 Eklenti(ler)
İsim babası aranıyor...:)) :o
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bol kaktüslü günler... |
Daha açmadı Fatih.:) Açınca göreceğiz artık 1 2 güne açar herhalde. Umarım...:)
|
1 Eklenti(ler)
Evet bugün nihayet vakit bulup bir kaç resim çektim,çiçeklerimin güzelliğini sizlerle paylaşmak istedim.İyi seyirler.
( Umarım doğru isim'lendirmişimdir ) 1 Mammillaria prolifera. |
2 Eklenti(ler)
2 Euphorbia milii.
|
1 Eklenti(ler)
3 Gymnocalycium ragonesi.
|
1 Eklenti(ler)
4 Opuntia imbricata.
|
1 Eklenti(ler)
5 Mammillaria kelleriana.
|
2 Eklenti(ler)
6 Aloe ciliaris ( testere çiçeği )
|
1 Eklenti(ler)
7 Gasteria bicolor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025