![]() |
Hepsi de bir harika.
|
1 Eklenti(ler)
Yanılmıyorsam bu da kalanşo...
|
Teşekkürler Cumhur bey.Bu gecelik bu kadar.Diğerlerini malesef resimleyemedim.Fotoğraf makinem yapılınca diğerlerini de paylaşırım....
|
Ne diyorsunuz daha var mı?Gerçekten bu kadar çiçeği koyacak yer bulmak zor olsa gerek.Çevrenizdekiler nasıl karşılıyor bu kaktüs sevdasını?
Antalya'ya gitmişken kaktüs alayım diye birine kaktüs satılan seraların yerini sorduğumda alacak başka çiçek bulamadın mı demişti de... |
Sayın umut yolcusu ,benim gözümde küçük olan , 70 kadar daha var onları büyüdükçe sayfama ekleyeceğim.
Güzellik göreceli bir kavramdır, bir çok insana göre dikenli çiçek bana göre dünyanın en asil çiçeği ,zorluklara rağmen hayata sıkı sıkıya tutunuşları, hiç beklemediğiniz bir zaman da kendinden üç kat büyük çiçekle sizi mutlu etmesi, dikenleri bile çok güzel bence, ben her kaktüse baktığımda Yarabbim ne güzel yaratmışsın diyorum. Antalya da Taner Angay beyin serasını ararken, yaşlı bir teyzeye sormuştuk ,kaktüs serası varmış buralarda nerde biliyormusunuz diye kaktüs ne dedi tarif ettik tam antalya şivesiyle(Cumhur bey kızmayın )Ayen hiç akıl yokmu sizde netceniz şengi dikenli şeyleri dedi .Türkiye nin en büyük kaktüs serası 100 metre ilerdeydi ve teyze ye göre onlar sadece dikenli şeylerdi. |
Cumhur bey hala yorumunuzu göremedim..
|
Alıntı:
|
Aslında önümüzdeki yıllarda insanlar mecburiyetten kaktüs yetiştirmeye başlayacaklar bence,sebebi ise; küresel ısınmayla birlikte gelen susuzluk.
İki balkonum var birinde kaktüslerim ve sukkulentlerim, diğerinde çok yıllık bitkiler ve bonsai adaylarım, kaktüslerin olduğu balkonda haftada bir sulama yaparken, diğer çiçeklerin olduğu balkonda hergün sulama yapıyorum. |
Bu kadar kaktüs ve sukkulent güzel güzel de taşınmam gerekiyor ben bunları nasıl zarar vermeden taşıyacağım. Koli ye koysam 40. veya 50 koli olur gibime geliyor topraklarından çıkarsam zarar görürlermi ne yapacağımı şaşırdım pratik bir önerisi olan varmı.
|
Alıntı:
|
Sayın Hatice hanım, taşınmak gerçekten çok zor birde bu kadar çok çiçeğiniz varsa düşünmeden edemez insan. Umarım sorunsuz bir şekilde yeni evlerine ulaşırlar. Size kolay gelsin diyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Çiçek taşımak gerçekten sorun. Birkaç kez başıma gelince kendimce bir yöntem geliştirmiştim. Belki size de yararı olabilir Sayın Tarhan.
Eklenti 171890 Yukarıdaki viyolleri bütün çiçek yetiştiren seralarda bulabilirsiniz. Hiç ücret almadan da veriyorlar. 4-5 cm çaplı minik kaktüs saksılarından tutun, 15-20 cm çaplı saksıları içine koyabileceğiniz çeşitlilikte viyoller var. Bu viyoller, en azından saksıları (büyüklüğüne göre) 20'şerli veya 6'lı biçimde birlikte taşıma olanağı veriyorlar. Eklenti 171891 Viyollere saksıları koyduktan sonra, viyol ile birlikte bitki grubunun yüksekliğini ölçüp, koli tabanından o ölçüde yukarıda karşılıklı iki yarık açıyorsunuz. Birinci viyolu koli tabanına koyduktan sonra yarıklar arasına kalın bir mukavva veya ince bir kontraplak tabaka (viyollerin ağırlığına göre) uzatıyorsunuz. İkinci viyolu bunun üzerine yerleştiriyorsunuz. Koli ve bitkilerin büyüklüğüne göre 2, 3 hatta 4 katlı bir taşıma kolaylığı sağlıyor. |
Alıntı:
Sözümü unutmadım. Astım tedavisi görüyorum hastaneden yeni çıktım. Kendimi toparlamaya çalışıyorum, sevgiler |
Sayın PlentyPlant harika bir fikir inanın çok yardımcı olacak güzel fikriniz.
Daha yazınızı okuyamadan kendimce bende bir çözüm buldum onu da paylaşayım. Bakkallarda cips rafları var plastik onlardan aldım bir tanesi ne 24 adet saksı sığıyor buda bir fikir taşınma sıkıntısında olan arkadaşlara. |
Sevim hanım geçmiş olsun.Eşim bunları taşımak çok zor olacak biraz azaltsan dedi tamam dedim ama malesef hiç birine kıyamıyorum.
|
İşiniz çok zor...Allah kolaylık versin...Saklama kaplarınıda kullanabilirsiniz...
|
Alıntı:
|
Canım ya alınmak ne demek çocuk muyuz. Şakayla yazılan bir mesaj:p İçiniz rahat olsun lütfen, sevgiler:)
|
Oh şimdi rahatladım......
|
Alıntı:
Sevgili Hatice paylaşılır durumda olan şeyleri paylaşmayı severim ben sizinde bundan kaçınmayacağınıza eminim. Ama hiç bir çaba göstermeden, hiç bir emek sarfetmeden istemek bu bana haksızlık gibi geliyor. O nedenle eşiniz de haklı;):p |
Sevgili hatice yukardaki kalonşörde değişik geldi.
|
Alıntı:
|
Hatice hanım balkonunuza halat, merdiven vb bir araçla ulaşabilmek mümkün mü acaba :D
sukulentleri aşırmak için gelmeyi düşünüyorum. Tabii saksısıyla değil minicik dallardan sedece :D :dilli: NOT: Beni bu duruma düşürenler utansın :D |
Sevgili Hatice Tarhan son durumunuz konusunda meraktayız. Taşındık mı, taşınamadıkmı,. Bir sürü sukulent ne oldular yerlerine yerleşebildi mi:confused:;)
|
Hatice Hanım ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel maşallah...
|
Alıntı:
Umarım taşınırken bana söz verdiğiniz plumeria ya zarar gelmez. |
Merhaba lar arkadaşlar merak edenler için küçük bir not:taşındım. Eşim her ne kadar, bütün eşyaları kırsanız bile hanımın çiçeklerine zarar vermeyin dediy sede taşımacılara ,sağolsunlar hiç zarar vermediler demeyi çok isterdim, malesef öyle olmadı.
Echeverya ları neredeyse kel bırakmışlar kaktüsleri koyduğum koliyi düşürmüşler, bir kaç tane büyük olanlarında kafalarını nasıl oldu anlamadım koparmışlar.Bunlar taşıma şirketinin hataları asıl büyük hatayı ben yaptım, tohumdan yetiştirmeye çalıştığım lithops larım ve bebek kaktüslerim malesef hepsi kurumuş.(plumera sağlam Hatice Hanım) Bu kadar olumsuzluk yeter,şimdi işin en güzel tarafını paylaşayım sizlerle evim koçtaş ın yanında ve alanyanın en büyük peyzaj ı da evime çok yakın, ayrıca balkonum daha geniş ve güneş görüyor hepsini yerleştirdim yeni raf yaptım anlayacağınız yeni kaktüsler koyacak yer açtım.Saygılar. |
Neyse haberinizi almış olduk. Can sağlığı olsun diyeceğim ama kayıplara üzüldüm. Tabi bu arada çevrenizde hazine olması da güzel;)
|
Yeni balkonunuzun keyfini sürmeniz dileğiyle.. Hayırlı olsun.
|
Alıntı:
Balkonun geniş olmasına sevindim.Bol bol yeni çeşit göreceğiz .İyi günlerde sağlıkla oturun yeni evinizde. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025