![]() |
Merhabalar HATİCE TARHAN hanım, bebeklerinizin hepsi birbirinlerinden güzeller... umarım yeni evinizde bahçeniz vardır bu gidişle sonunuz sera :))
|
Yeni evimde apartmana ait bir bahçe var, fakat yıllardır bakım yapılmamış harabe bir şekilde .
Taşındığımda komşuya çiçekleri sevdiğimi ,balkonumda bahçeye ekilebilecek çok çiçek olduğunu ve yerleştikten sonra bahçenin temizlik ve bakımını çiçeklendirmesini yapmak istediğimi söylemiştim,ertesi gün sabah işe giderken bahçenin kazılmış ve soğan sarımsak ekilmiş olduğunu gördüm,ve bahçede bulunan 8veya 10 yıllık bir melisanın kazma ile vurula vurula parçalanmış olduğunu gördüm.Ve anladımki heveslenerek aldığım müşterek bahçeli evin bahçesini sadece uzaktan seyredeceğim ve balkonumla avunacağım.... |
Aa çok üzüldüm şimdi:( Kızdımda üstelik. Sebze bahçesi yapılabilir tabi ki ama müşterek bahçeyse size sorması, birlikte değerlendirmeniz gerekmez mi:mad: Üstelik bir de o güzelim kokulu melisayı kesmiş.
|
Hani çocuklar arasında çok olur bu. Hiç yüzünün tozunada bakmadığı bir oyuncak arkadaşının ellemesiyle kıymete biner, değer kazanır. Şimdi sizin kibarca söylemeniz başkalarında hasetlik duyguları uyandırmış hemen bahçe elden gidiyor düşüncesiyle hareket edilmiş. Ama siz üzülmeyin Sevgili Hatice Hanım, İnşallah balkonunuz büyüktür.
Çok ayıp bir apartman komşuluk ilişkisine örnek olmuş. Bencillik almış yürümüş, paylaşımcılık yok olmuş ülkemizin bazı insanlarından ne beklenebilirdiki. Siz hiç üzülmeyin gönlünüzün zengin bahçesinde mutlu olunuz (burası balkonunuz oluyor). |
Sevim hanım29 daireli bir Apartmanın giriş kapısında soğan sarmısak hiç hoş olmuyor.fakat ne yapalım apartmanda çiçek düşmanı doğa düşmanı çok onlar toprağı sadece yiyecek yetiştirilen yer sanıyorlar..
Aynen dediğiniz gibi oldu Ayşe hanım ben çiçek ekelim deyince kıymetlendi, ben şimdi şakayla karışık laf çarpıyorum, bir sözümle yıllardır bakılmayan bahçe yi temizlettim diye... |
Aynı sorunu ilk taşındığımız zaman bizim sitede de yaşamıştık. Ön cephede benim dairemin olduğu tarafta çok küçük bir yeşil alan var. Arkada daha geniş alan ayrıldı otopark ve çocuklar için oyun alanı düşünülerek. Voleybol, basketbol oynanacak şekilde düzenlendi, potalar yerleştirildi. Ne o iki demir direk dediler. Öndeki minicik alanda sebze ekildi. Zaman içinde o heves geçti ama arka tarafta oturanlar çocuklarının oyun alanını bozdu bütün çocuklar bizim tarafta. Arka kameryede anneler gün yapıyor çocuklar bizim yeşillikte oynuyor. Güller daha tomurcukken koparılıyor. Mevsimlik çiçekler daha küçük fideyken ayak basılıyor zarar görüyor. Bir türlü düzenleyemedim. Bıktırdılar.
|
Sayın Hatice sayfalarınızı çok beğenerek inceledim sukulentler okadar gözümü aldı ki kaktüs olanlar gölgede kaldı sanki, hepsi çok güzeller özellikle sukulentlerin çeşitliliği çok ilgimi çekti, 65.mesajdaki yapraktan çimlendirmede aynı şekilde. Sayfanızda son mesajlara geldiğimde konu ilgimi çekti benimde bu tarz bir sıkıntım oldu ancak çocuklardan değil zira benim oturduğum sitenin yarısı çoculklara ait, bazen buraya bir kreş açsak bu çocukları alırmı kontenjanı diye düşünmüşlüğüm olmuştur okadar çocuk çiçeklere, yetişen meyvelere zarar vermediler, bizdede bir yönetici bahçe düzenlemesi adı altında ne varsa söktü daha çok bahçe temizlemesi (yok etmesi) oldu yani, benim ilkokul yıllarımda daha küçücükken diktiğim çeşit çeşit ve renk renk güller sökülmüş, meyve ağaçlarının hepsi sökülmüş resmen bir katliyam bazı insanların gözünde canlıların değeri hiç yok:mad: Birçok kişide bu tarj yok etmelere çok sessiz kalıyorlar onlarda beni rahatsız ediyor sökenler kadar:mad:
|
5 Eklenti(ler)
Bu can sıkıcı konuları bırakıp yeni balkonuma dönelim.Taşınmak için bazı sukkulentlerimi aynı saksıda toplamıştım güzel bir aranjman oldu.
|
4 Eklenti(ler)
Evimin yeni misafirleri bahar dalı ve limon..
|
Arajman harika görünüyor Hatice hanım'cığım yeni misafirlerinizi de güle güle büyütün:)
|
3 Eklenti(ler)
Hoya cornosa ya doğal ortamına yakın hoya ağacı hazırladım ,petekli teli yuvarlayıp içine palmiye lifi doldurdum.
|
Aranjmanınız harika görünüyor Hatice Hanım...
Bayılıyorum sukkulentlere... |
Teşekkürler sevgili Günebakan ve livadi ,beğenmenize sevindim.
|
Hatice Hanım bitkilerinizi çok beğendim. Ellerinize sağlık. Aranjmanınınz harika.
|
Arajman çok güzel. Diğerleri yerleşemedilermi daha yeni evlerine;)
|
Marmara forum açılışı ve kaktüsler
5 Eklenti(ler)
Bu gün marmara forum açılışında Bauhaus ugradım harika kaktüs ve sukkulen çeşitleri vardı.. hele bir Mammillaria haageana,Mammillaria Hidalgensis, Mammillaria elongata,çeşitleri vardı koçaman ve üstleri çiçekten görülmüyor. 4.25 fiyatları bazı resimleri ekliyorum cektigim
|
çok teşekkür ederim zenfree sevim k.yerleştiler de makine olmadığı için emanet makine ile bu kadar çekebildim klavyenin capslock tuşu arızalı harfler küçük yazılıyor özür dilerim.
|
sayın ankstel bu güzellikleri yanlışlıkla yüklediniz heralde,bu yanlış yükleme çok hoşuma gitti sayfamda kaktüslerim çoğaldı.
|
3 Eklenti(ler)
Duvar saksıların da sukkulentlerim.
|
Sayın Hatice Tarhan sayfalarınızı baştan sona kadar gezdim.Hepsi güzeller lakin succulentlerden yapmış olduğunuz karışım tablo gibi inanılmaz güzellikte olmuş,ayrıca duvar saksılarınızdaki succulentler tam bir güzellik abidesi.Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür eder,bol çiçekli günler dilerim.
|
Sevgili hatice hanım duvar saksıları ve sukulentler harika görünüyorlar ellerinize sağlık:)
|
Çok teşekkür ederim, sayın Seriliaa, sayın Günebakan beğenmenize sevindim.
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda aramıza yeni katılan konuklarımız
|
5 Eklenti(ler)
Taner Angayın serasına gidipte eli boş dönmek olmazdı...
|
2 Eklenti(ler)
Ve şimdilik bu kadar.....
|
Kaktüsleriniz gerçekten çok çok güzel. Özellikle 174. mesajınızdaki 5. fotoğraftaki kaktüse bayıldım. Güle güle büyütün.
|
Sukulentler çok güzel svgili HATİCE. Son iki kaktüsten bende alacağım ilk fırsatta:) Güle güle büyüt hepsini:)
|
Çok güzeller Hatice hanım'cığım. Güle güle büyüt:)
|
Sayın Hatice Tarhan Kaktüsleriniz çok güzeller,güzel günlerde büyütüp çiçeklerinide görürsünüz.Sizden ricam 174 nolu mesajınızdaki 3.nci ve 5.inci fotoğraftaki kaktüslerin isimleri.Selamlar.
|
Sukulentler bir harika,173 nolu mesajdaki son sukulent ve 174 deki 2. sukulentin adı nedir acaba.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025