![]() |
1 Eklenti(ler)
işte benim pachypodium
|
Birkaç yıllık bir sabırla o boya ulaşacağından eminim, Sayın Hülyaa. Bu biçimini görmemiştim. Çok görkemli.
|
Alıntı:
Alıntı:
Özet bilgiler, üç boyutlu fotoğraflar ve doğadaki halleri ile sahip oduğum kaktüsler hakkında daha derli toplu bir sunuş yapmaya çalışıyorum. Becerebiliyorsam mutluluk duyarım. |
Sayın dlk,
www.kaktus.web.tr sitesinden alabilirsiniz. Çiçekli resimlerinden istediğinizi seçerek, evinize kadar teslim gönderiliyor. Alıntı:
|
sipariş vermeyi düşünüyorum.çevremdeki çiçekçilerde pek çeşit yok.birde üstlerine yapma çiçek yapıştırılmış.bu şekilde eksiklerimi tamamlamam imkansız.iyiki internet var.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 175790
Eklenti 175791 Mammillaria spinosissima var. rubrispina cristata Anavatanı yok, sera üretimi... Mammillaria Spinossima genellikle tek gövdeli, sütun tipli bir kaktüs. Fakat yaşlandıkça yavru verebiliyor. Meksika’nın farklı koşullara sahip pek çok yerinde yaygın olarak bulunan bu tür, yapı olarak çeşitlilikler gösteriyor. Diken renkleri kırmızı veya pas renginden beyaza kadar değişebiliyor. Sert ve sağlıklı diken yapısı için, yanmaması kaydıyla, bol gün ışığı istiyor. Yazın düzenli olarak sulanabilir. Kışın ise kuru kalmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Yaklaşık -4 dereceye kadar dayanıklı. Tür adının uzantısı olan “cristata” kelimesi, bitki anadalının/sürgünün farklı bir gelişime tabi tutularak, yatayda büyüyecek şekilde deforme edilmesini ifade ediyor. (Kaynağını sorguç, ibik anlamına da gelen “crest” kelimesinden alıyor). Bitkilerdeki sürgünlerin tepesinde, bitkinin yukarıya ve köklerin aşağıya doğru gelişimini sağlayacak olan hücreleri üreten tek bir büyüme noktası bulunuyor. Bu noktada oluşacak bir anormallik veya deformasyon, pek çok gövdenin ve sürgünün dikey simetri yerine, yatay simetride aynı anda büyümesine neden olabilir. Bazı tür kaktüslere ve özellikle damarlı bitkilere yapılan da bu. Kırmızı+Cyan gözlük için 3B fotoğrafı: Eklenti 175792 Amber+Mavi gözlük için gerçek renkli 3B fotoğrafı: Eklenti 175793 |
çok ilginç bir görüntüsü var.
|
Güzel bir cristat. Güle güle büyütün.
|
Teşekkür ederim. Sağlıklı kalmasına özen gösterilirse, 40-50 cm kadar büyüyebiliyormuş. Bakalım. :)
|
PlentyPlant, sayfana tekrar geri dönmene çok çok sevindim. Bilgine, emeğine ve çeşitlerine imreniyorum. Resimlere boyut katman zaten başlı başına bir emek ve azim işi. Yürekten kutluyorum.
|
Alıntı:
Ben de senin "kaktüsler" diye başlayıp bahçelere ve sahillere yayılan sevimli sayfalarını açtığına sevindim. İzliyorum ve sukulentindeki o yumuşamanın pek hayra alamet olmadığı konusunda uyarmak istiyorum. |
Alıntı:
Yumuşayan kaktüsün dibine baktım kökü çürümüş. Sağlam olan yere kadar gelip kestim ve tekrar diktim. Doğru mu yaptım? Hem niye çürüdü ki kökü durup dururken:mad: |
Su vermezsen, doğru yapmışsın gibi görünüyor, Cenan. Dilerim yeniden kök salıp büyümeye devam eder.
|
4 Eklenti(ler)
Sinocrassula Yunnanensis.
301. mesajımda Yunnanensis'in çiçeksiz bir fotoğrafını koymuştum. Bu bitki hakkında çok özet bilgiler de yine aynı mesajda var. Aşağıda çiçeklenmiş halini bulacaksınız. Eklenti 177937 Eklenti 177938 Eklenti 177939 Eklenti 177940 |
4 Eklenti(ler)
Aşağıdaki, Yunnanensis'in değişik form kazanmış hallerinden biri
(Kaynak: www.lepetitpoucet.free.fr) Eklenti 177942 Bu da doğadaki hali. (Kaynak: www.cactusosada.com) Eklenti 177943 Aşağıdaki fotoğraflardan ilki kırmızı+cyan gözlükler için, ikincisi ise gerçek renkleri içeren ve amber+mavi gözlükler için 3B fotoğrafları Eklenti 177944 Eklenti 177945 |
Hemen 301 nolu mesaja baktım, çiçeksiz hali bile çok güzel, çiçeklenince de muhteşem olmuş. Ne kadar yoğun açmış yapraklar görünmüyor. Kucak dolusu diyeceğim, yok saksı dolusu çiçek. Kutluyorum, maşallah.
|
Muhteşem sevgili vildan hanımın dediği gibi çiçeksiz hali bile çok güzel.
|
Crassula Sinocrassula Yunnanensis... Nasıl bir güzelliksin sen???
|
Bir crassula bu kadar güzel mi olur... Hele 3B gözlükler ile...
Allah nazardan korusun... |
Crassulanızın güzelliğine fotoğraflarınızla güzellik katmışsınız. Tebrikler..
|
Herkesin övgülerine çok teşekkür ederim. Tümünü "Crassula" adına kabul ediyorum. :)
Bunu sağlayan o. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevim Hanım siz maşallahı çekmişsiniz banada tü tü tüü demek kalmış gibi görünüyor. Tebrik ederim Sayın PlentyPlant.
|
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bu kadar tü tü tü ve maşallah'tan sonra, benim de saksısını kaşımam farz oldu herhalde. :)
|
Alıntı:
|
Sayın PlentyPlant crassulayı nasıl da çoşturmuşsunuz, ellerinize sağlık:) Teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Hepsi güzeldi de sayın PlentyPlant,
Sinocrassula Yunnanensis bir başka güzelmiş. Sanırım bu türü ilk kez görüyorum. Açan çiçeklerden tohum oluşuyor mu acaba, tohumdan yetiştirilmesi mümkün mü? Yetiştirilebiliyor ve tohum oluşuyorsa dağıtım söz konusu olabilir mi? Diye merak ediyorum açıkça... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025