![]() |
Alıntı:
Bunlar, dediğim gibi, sadece gözlemlerim. Saygılarımla... |
Teşekkürler plentyplant sanırım soğuk bir ortamdaydı ondan öyle olmuşlar çünkü yeterli güneşte alıyorlardı durdukları yerde.
|
Crassula pellucida marginalis rubra variegata.
Alıntı:
Annem uzun bir süre teselli etti beni "çiçek çalınır" diyerek. Haklı olabilir tabii ama öyle bir yerden "yürütmek" büyük cesaret. Üstelik parasını (kartla da olsa) ödeyecek durumda iken rezil olmak da vardı. :=)) Sonuçta benim aldığımla annemin saksısından kopardığı şu anda yerini bulmuş durumda. Kartalpin'in yaptığı gibi isim verecek olsam adı "Kibar Hırsız-Arsen Lupen" olurdu. Bakalım hangisi tutacak? |
Benim Crassula pellucida' m karda donan çiçeklerinden biri. Üstteki donmuş yaprakları temizledim, saksısını bozmadım. Acaba kurtulma şansı varmı? Havalar ısınınca yeni sürgün verir mi?
|
böyle çok güzel bence foum olarak ben ayırdım hiç bu güzelge birdaha erişemedim çok güzel görünüyor
] |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Daha önce doğuma hazırlanan lithops'un fotoğrafını koymuştum. Doğum neredeyse tamamlandı sayılır.
Eklenti 128224 Dış gövdesinin suyundan beslenen bebekler büyüdü. Herhalde, dış gövde tamamen kuruyunca, havalar da yeterince ısınmış olacak ve azar azar sulamaya başlayabileceğim. |
Sayın PlentPlant,
Lithopsun doğum aşaması çok güzel fotoğraflanmış. Rengide çok hoşmuş. Bir süre sonra çiçeklerini de görürüz sanırım. Güle güle büyütünüz. |
Sn plentyPlant,
Ne diyelim. Allah analı babalı büyütsün... |
2 Eklenti(ler)
|
Lithopsun üremesine bayıldım. Elinize sağlık. Hepsi çok güzel.
|
Lithops ne güzel çoğaldı paylaştığınız için teşekkürler ilk lithopsumu geçen hafta almıştım şimdi daha bir seviyorum onu.
|
Alıntı:
|
Çok ilginç bir doğum hikayesi:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın PlentyPlant,
Aloe Ferox olarak belirttiğiniz sukulent benim Aloe Acculeata olarak sayfamda bulunan sukulente çok benziyor. Gerçi genel olarak benzer olmakla birlikte alt tür olarak bazı özellikleri nedeniyle ayrılıyor da olabilirler. Her iki aloenizde güzel. |
Alıntı:
|
Ben onu "Aloe Erinacea" olarak biliyorum :)
|
Alıntı:
Şakası bir yana, gerçekten bazen ayırt etmekte güçlük çekiliyor. Hatta, internette yanlış isimle girilmiş tür resimleri de yanılgıyı kolaylaştırabiliyor. |
1 Eklenti(ler)
Benim de böyle bir tane var.Ne olduğuna bir türlü karar veremedim aloe türleri birbirlerine çok benziyor.
|
Sayın Engin,
Sizin aloe bu linkte fotoğrafı yer alan Aloe Broomii ye benziyor. Kesin değil tabi ki. Sizinkinin rengi biraz daha koyu. Ancak yaprak kenarlarında iki yüzde yer alan dikenler linktekinde de var. |
Evet benimki Aloe Broomii imiş.Teşekkürler skaraca.Yalnız bunlar minyatür türler değil bakalım ne yapacağız büyüdüklerinde.
|
Aloe Juvenna gerçekten güzelmiş oki benim de çok hoşuma gitti. havorthia attenuata çok eskiden bende de vardı sonra kaybolup gitti. Taşınmada kaybetmiş olmalıyım. O da çok güzel:)
|
Alıntı:
Ellerinize sağlık.. |
Banada verirseniz sevinirim.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Oki'nin sayfasında 14. mesajın 6 no'lu fotoğrafındaki kaktüsü http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=14 koymayı düşünmüştüm (Aşağıdaki fotoğraf). İsmi konusunda tereddütlerim vardı. Hala da var. Sayın Oki'nin sayfasında "Myrtillocactus Geometrizans" olabileceği belirtilmişti. Ama galiba Monstrose Cereus. Bilen birisi el atarsa, hepimizi aydınlatmış olacak. :)
Eklenti 128780 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025