agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   PlentyPlant / kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18777.htm)

PlentyPlant 12-10-2011 18:18

Evet, bence de muhteşem Sayın Asumandilek. Ama Veysel'in söylediği gibi "Güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa." Onları böyle güzel gören, sizin gibi, bu sitedeki doğasever üyelerin gözleri. Hepimizin gözleri, hep güzelliklerin üzerinde olsun...

Jezebel 12-10-2011 20:09

Muhteşem kareler ;)
Teşekkürler paylaşılarınız için.

PlentyPlant 13-10-2011 19:31

Ben de beğendiğiniz için teşekkür ederim Sayın Jezebel.
Ben de sizin kıyıdan köşeden bulup tohumunu, soğanını getirttiğiniz "acaip" ve güzel bitkilerinizi haz alarak izliyorum. Bir şey yazmadığıma da bakmayın. O bitkiler konusundaki cehaletimden.

sevim.K 14-10-2011 06:37

Uzun tüylü peluşlar gibi, hani ufacık tefecik ama yüreğini ısıtıyor insanın;) O ne muhteşem görünüm. Hayretler içerisinde kalıyorum stapeliaları sevmediğini yazan insanlara nasıl gözlerini kapatıyorlar bu güzelliklere ve çeşitliliğe.

Emeklerinize sağlık sn PlentyPlant. Teşekkürler bu güzellikleri tanıttığınız için:)

zenfree 14-10-2011 15:01

Stapelia glandulifloranın çiçek formu çok güzel. Sanırım daha önce İlkin Hanım'ın sayfalarında görmüştüm. İtina edilmesi gereken bir tür diye hatırlıyorum. Çok sağlıklı ve güzel görünüyor, küçücük haliye açmış. Tebrikler.

nesli6 14-10-2011 20:46

Glandulifloranın çiçeklerini çok beğeniyorum, çok güzel açmış minicik haline aldırmadan:) oldukça nadir bulununan bir tür, çiçeğini fotoğraflarda anemonlara benzetiyorum, acaba yakından gerçek görüntüsü nasıl. Sağlıkla büyütmenizi diliyorum.

PlentyPlant 14-10-2011 20:56

Teşekkür ederim Sayın SevimK. Herkesin bazı türlere özel bir düşkünlüğü veya antipatisi olabiliyor. Bir arkadaşım dikeni olmayan kaktüslere (nudum türler) takıldı ama sanıyorum koleksiyon seviyesine çıkartamadı. :)

Ben de fotoğrafları yerleştirmeden önce Sayın İlkin'in sayfasına giden bir link koymuştum, Sayın Zenfree. Bilemiyorum ama Ağaçlar'a ilk koyan kişi de kendisi olabilir.

Gerçekten nadir bir tür ve bitkinin görüntüsü ne kadar sıradansa, çiçeğinin canlı görüntüsü de o kadar güzel, Sayın Nesli6. Benimki henüz 3-4 aylık olduğu için çok küçük. Geliştikçe, daha da hoş olacaktır.

jineop 15-10-2011 10:31

Hepsi çok hoş, sevginiz yansımış çiçeklerinize, kullanıcı adınızı prettyplant yapmak lazım:D

AizoaceaeFAN 15-10-2011 10:41

Sayın PlentyPlant işte site için harika bir bitki daha Stapelia glanduliflora. Tanıtımı ve çiçeği çok çok güzel. Ellerinize sağlık.

PlentyPlant 15-10-2011 17:49

Çiçekler için belki ama yaşım ve tipim olarak baktığımda "******" pek naif bir isim olurdu, Sayın Lir. :)

Sizin bu siteye kattıklarınızın yanında hiç mi hiç lafı edilmez ama beğeniniz için teşekkür ederim Sayın AizoaceaeFAN. Beni mutlu etti.

PlentyPlant 03-12-2011 21:22

5 Eklenti(ler)
Stapelia gigantea

Eklenti 258137

Bu güzel bitkiyi geçen yıl bana hediye eden değerli üye dostumuza çok teşekkür ederim.

Dallanarak büyüyen bir sukulent türü. Yaygın olarak Güney Afrika ve Zambia’da bulunmasına rağmen, çeşitli formlar halinde Mozambik, Zimbabwe ve Zambia coğrafyalarında da mevcut ve Giant Zulu (Zulu Devi) adıyla da biliniyor.

Dört köşeli ve kadifemsi dallarının bitimine yakın yerinden sürgün vererek, genellikle sonbaharda çiçek açıyor. Çiçeklerinin çapı 10-40 cm arasında olabiliyor ve yüzeyleri yumuşak tüycüklerle kaplı. (Çok kötü kokusundan dolayı kapalı mekanda açmasına izin vermenizi önermem).

Doğal ortamında, 1-2 metre çapında yığınlar oluşturarak ve yayılarak büyüyor.
Keserek 1-2 hafta kadar kuruttuğunuz dallardan üretmek oldukça kolay. Büyüme döneminde ise bir-iki kez dengeli bir sıvı gübre vermekte yarar var.

Kaynaklar:
www.plantzafrica.com
www.cactus-art.biz

Eklenti 258138

Eklenti 258139

Eklenti 258140

Eklenti 258141

PlentyPlant 03-12-2011 21:25

3 Eklenti(ler)
Eklenti 258142

Alttaki fotoğraf amber+mavi gözlükler için üç boyutlu.

Eklenti 258143

Aşağıda yer alan fotoğraf, Stapelia gigantea'nın doğadaki formlarından biri.

Eklenti 258144

Fotoğraf kaynağı: Ecosystems Management Creating and Managing Urban Wildlife Habitat

zenfree 03-12-2011 21:37

Ne kadar da göz alıcı. Bu güzelliği görünce koku önemini yitirir diye düşünüyorum. :)

gülenmelek 04-12-2011 00:14

Sayın PlentyPlant;

Şimdiye kadar mesaj yazmasam da sayfalarınızı ilgiyle, bitkilerinizi sevgi ve merakla takip ediyorum. Verdiğiniz bilgilerden fazlasıyla yararlanmaya da çalışıyorum. Fotoğrafını paylaştığınız bitki hakkında bilgi verip kaynak da göstermeniz ayrıca hoşuma gidiyor. Bundan sonra da sıkı bir takipçiniz olacağımı da belirtmek istiyorum ;) Her şey istediğiniz gibi olsun. Saygılarımla.

Hazır gelmişken türünü ayırdedemediğim bir kaktüsü izninizle size sormak isterim. Konuyu bölmemek adına fotoğraf değil de link olarak vermek istiyorum.

Sizdeki bitkinin adını mammillaria blossfeldiana olarak vermişsiniz. (1. fotoğraf)
http://www.agaclar.net/forum/598684-post267.htm

Bu da bendeki ama ben Mammillaria bombycina'ya benzettim. Acaba bendeki kaktüs sizdeki ile aynımıdır ve Mammillaria blossfeldiana ile Mammillaria bombycina arasındaki fark sizce nedir. Birbirlerine oldukça benziyorlar. ;)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

PlentyPlant 04-12-2011 07:21

Bunun kokusu, önemini yitirtmeyecek kadar baskın Sayın Zenfree. Emin olabiirsiniz. Hele, birkaçının birarada olduğunu düşünmek bile istemem. :)

İlginiz ve uyarınız için teşekkür ederim Sayın Gülenmelek. Bildiğim kadarıyla, ikisinin arasındaki temel farklar merkez dikenleri çevreleyen dairesel diken sayısı, memeciklerinin yapısı ve yaşlandıkça değişkenleşebilen gövde yapıları. Bağlantılarını verdiğiniz fotoğraflara baktım. Siz haklı görünüyorsunuz. Görüntü arşivime ismi yanlış girmiş olabilirim. Tekrar kontrol edeceğim.

PlentyPlant 04-12-2011 19:12

5 Eklenti(ler)
Duvalia polita

Eklenti 258224

Anavatanı Afrika. Angola, Güney Afrika, Namibya, Mozambik, Zimbabwe, Malawi ve Zambia’yı da kapsayan geniş bir coğrafyada rastlamak mümkün. Bu nedenle de renkleri ve çiçek yapısı, bulunduğu coğrafyaya bağlı olarak farklılıklar gösteriyor.

Daha çok çalılık ve ağaçlık alanlarda, kumlu-taşlı topraklarda bulunuyor. Polita (Polita: Cilalı) adı, çiçek yapraklarının parlaklığından geliyor.

Altı yumuşak köşeli ve dik veya yatay dallarında, dikenimsi ama ince etli uzantılar bulunuyor. Üretimi ve bakımı, diğer benzer sukulentler gibi yapılabilir.

Kaynaklar:
www.zimbabweflora.co.zw
www.asclepiad-exhibition.org

Eklenti 258225

Eklenti 258226

Eklenti 258227

Eklenti 258228

PlentyPlant 04-12-2011 19:15

2 Eklenti(ler)
Eklenti 258230

Eklenti 258231

Yukarıda yer alan fotoğraf, amber+mavi gözlükler için üç boyutlu.

Alttaki fotoğraf ise Duvalia polita'nın doğasından...

Fotoğraf kaynağı: Flora of Zimbabwe: Home page Yer: Mwenezi, Zimbabwe Fotoğraf: M. Harvey

sevim4 04-12-2011 19:34

Bir oya gibi çok güzel.

PlentyPlant 04-12-2011 21:51

1 Eklenti(ler)
Eklenti 258253

Not: Bir üstteki mesajın devamındaki fotoğraf.

zafer1326 05-12-2011 12:04

Tebrikler sevgili PlentyPlant. Tek kelime ile muhteşem bitkiler ve çekimler. Bu güzellikleri bizlere sunduğunuz için teşekkür ediyorum.

mrmusti 05-12-2011 16:31

Nihayet yaa. Zorlamasak güzellikleri kendine saklıyacaktın. Uyanık seni.
Gösterki tembel olmadıklarını söylesinler.. Sağolasın kardeşim. Emeklerine, ellerine sağlık.

PlentyPlant 05-12-2011 21:32

Ziyaretiniz için teşekkür ederim Sayın Sevim4. Üzerindeki desenlerin yanında, plastik veya parafinden yapılmış gibi duran parlak yüzeyi, ayrı da bir güzellik katıyor.

Asıl ben teşekkür ederim Sayın Zafer. Çekimlerin ise biraz karanlık olup olmadığından endişe ediyorum doğrusu. Ekran kalibrasyonları çok farklı olabiliyor. Dilerim, karşıdan güzel görünüyordur.

Kızlarıma "tembel" dedirtmem Sayın Mrmusti, tembellik babalarında... :) Son zamanlardaki biraz beden ve kafa yorgunluğu diyelim. Ekim-Kasım'da çiçeklenen birkaç taneyi daha paylaşmak için zaman ayırmaya çalışacağım. Sizin de güzel sözlerinize sağlık.

PlentyPlant 15-12-2011 22:17

5 Eklenti(ler)
Duvalia parviflora

Eklenti 259663

İnternette yeterli İngilizce kaynak bulamadığım için, rastladığım kısa notları aktarmaya çalışacağım.
Bu minik Duvalia türünün anavatanı Güney Afrika. İlk kez, Eustace Pillans tarafından 1906 yılında yol kenarında tespit edilmiş. Bugün de Western Cape’deki Little Karoo vadisinin belirli bölgelerinde bulunuyor.

Çiçekleri çok küçük ve 1-1,5 cm arasında değişiyor.

Fazla sulanmaya karşı hassas olan Duvalia parviflora, çalılık altlarında büyüdüğü doğal ortamı gibi, doğrudan güneş yerine yarı aydınlık bir ortamda daha sağlıklı gelişiyor.

Doğal ortamında çekilmiş sağlıklı bir fotoğrafa rastlayamadığım için, aktaramıyorum.

Eklenti 259664

Eklenti 259665

Eklenti 259666

Eklenti 259667

PlentyPlant 15-12-2011 22:18

2 Eklenti(ler)
Eklenti 259668

Alttaki fotoğraf, amber+mavi gözlükler için üç boyutlu.

Eklenti 259669

Ayşe Yıldız 16-12-2011 08:01

Sayın PlentyPlant, stepelıalarınız gerçekten çok güzeller. Ben bu sene sadece bir tanesinin çiçeğini görebildim. Diğerleri tomurcuk oluşturdu fakat gelişemeden döküldüler. Acaba tomurcuk oluştuktan, sonra sulama da mı bir yanlışlık yaptım bilemedim.

PlentyPlant 16-12-2011 08:47

Tomurcukların dökülmesinde çok farklı etkenler olabiliyor Sayın Ayşe Yıldız. Sulama düzeni, pozisyon değişikliği, o an ihtiyaç duyduğu besin miktarı, bir veya iki çiçeği yaşatmak için bitkinin kendi tavrı, vs... Sadece gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki, bitkinin pozisyonunu değiştirmeyin ve toprağın nemini (sulamadan farklı birşey) eksik etmeyin.
İlginiz için teşekkür ederim.

sakdag 16-12-2011 08:55

Merhaba PlentyPlant sayfalarınızı baştan sona gezdim, bütün bitkileriniz çok güzeller...
Hele en son yayınladığınız Duvaila Polita ve Duvalia Parviflora'da pek bir güzel. D.Polita'yı başka arkadaşlarda da görmüştüm yapay çiçek gibi duruyor, insanı güzelliğiyle büyülüyor. D.Parviflora'yı ilk kez sizde gördüm, çok mini mini ,narin bir çiçek. Oya gibi maşallah...

Hhatice 16-12-2011 10:30

Bakmaya doyamadığım sayfalar bunlar . Emeğinize sağlık paylaştığınız için teşekkür ederim . Gözlerim şenlendi .

mrmusti 16-12-2011 10:58

Duvaliaların güzelliğide bir başka. Teşekkürler kardeşim...

AizoaceaeFAN 21-12-2011 20:59

Sayın Plentyplant, her iki duvalia'nıza da bayıldım. Ama parvifloranın çiçeği çok narin ve hiçbir bitki çiçeğine benzemiyor. O bambaşka. Bu güzel türleri edinip, bizlere tanıttığınız için teşekkürler. Güle güle büyütün inşaallah.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025