![]() |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Sakdag, o kaktüs beni şaşırtmaya devam ediyor.Kesinlikle echinopsis değil. Kalın parmak-yılan kaktüs cinsi birşeydi. Düşüp kırılan dalları echinopsisin yanına ekmiştim boğumlu, garip bir şekil alarak büyüdü. Sonra ince yerinden kırıldı, saksıyı değiştirip kırılan yeri toprağın altında kalacak şekilde ektim. İlk defa bu sonbaharda yumrular yaptı. Saksısı yine değişti. Ve bu yıl ilkbaharda ilk defa tomurcuk verdi. Çiçeği nasıl olacak, ne renk olacak ben de bilmiyorum..
1. Fotoğraf Kasım 2009 2. Fotoğraf Ağustos 2010 3- Fotoğraf Eylül 2011 4- Fotoğraf Mayıs 2012 Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yuvacık sukulenti çiçeklerle kaplanıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Güler Hanım'ın gönderdiği atlas çeliği, üzerindeki tomurcukları döktü. Sonra iki tomurcuk daha yaptı. Biri döküldü, ikincisi kurtardı, açacak...Tekrar teşekkürler Güler Hanım.
|
Çok güzel vildan hanım,ben malesef güler hanımdan gelen atlasımı kayıp etim kışın.:(
|
Harika görünüyorlar Vildan hanım'cığım yuvacık sukulentine bayıldım:)
|
2 Eklenti(ler)
Satı Arkadaşımızın getirdiği sukulent, görümcemin balkonunu daha çok sevdi, benimkini kat kat geçti, çiçekleri ile harika görünüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu sukulenti Datça'dan kaktüssever arkadaşımız Eser tohumdan yetiştirmiş, hediye etti. Minik çiçekler açıyor. Teşekkürler Eser.
|
2 Eklenti(ler)
Yaprakları telgraf çiçeğine benziyor ama hafif etli, sukulent olduğunu düşünüyorum, Sevim4 arkadaşımızda da var, ikimiz de adını bilmiyoruz...
Çiçek de açarsa süper olacak... Callisia repens. Teşekkürler Güngör Salman |
Alıntı:
|
Diğer tomurcuklar hızlı büyümüyor ya da dökülecekler diye korktuğumdan bana öyle geliyor.:(
|
Alıntı:
|
Vildan hanım minyatür telgraf çiçeğinden bende de var ana bu kış kurudu şimdi birkaç dalından tekrar yeşeriyor görüntüsü gerçekten çok güzel:)
|
Telgraf çiçeği açıyor, e sukulentler de çiçek açıyor, bu neden açmasın ?
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Güler Atlasım, akşam üzeri yarı kapalı...Kıpkırmızı...
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bir kırmızım var, sabah akşam bakıyorum, daha açılmış görmedim. Ya biraz daha büyüyecek ya da çiçek açışı bu kadar, beklemedeyim...
|
1 Eklenti(ler)
Sinocrassula yunnanensis son derece keyifli, simsıkı, yemyeşil. Hatta bazı yavrularında uzamalar başladı. İstermisiniz çiçek oluşumu başlasın ?
|
1 Eklenti(ler)
Minik beyaz çiçekli sukulent hala açıyor...
|
3 Eklenti(ler)
Kırmızı kaktüsümün açılmış hali böyle...
|
2 Eklenti(ler)
Dam koruğuna benzer sukulent çiçek açtı.
|
Alıntı:
|
Harikasın Güngör Kardeş.
İsim gelince hemengörsellerde arıyorum.dlları ve çiçeği aynı olan buldum. Bazı fotoğraflarda yaprak dizilimi daha sıkışık olanlar var. belki büyüdükçe benimki de öyle olur. |
Vildan Hanım sizin Yuhannes(!) çok iyi görünüyor. Bendeki biraz problemli. Derdini bir türlü anlayamıyorum.:(
|
Vildan hanım,çok güzeller çok emeklerinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
1271 Nolu mesajda öndeki saksıyı kaplamış sukulent, boyunu yükseltti ve tamamen tomurcuk bürüdü...
|
3 Eklenti(ler)
1275 deki dam koruğu tomurcukları geç açıyor. İlki göründü. Diğerleri gibi yıldız formunda değil farklı...
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
haworthia fasciata yılların emektarı. Yerlere uzanan cılız çiçek saplarını demet yaptım. Gösterişsiz beyaz çiçekleri yine açtı...
|
Alıntı:
Bebeklerin 3-5 tel saçlarını tepelerine toplarlar ya, onlar gibi çok şirin olmuş...;):D |
3 Eklenti(ler)
Yuvacık hep sevdiğim yer, bu güzel sukulent kaya koruğu cinsi olmalı, ormandan aldığım saplar yayıldı ve böyle oldu....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025