![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
|
Gerek bitkileriniz, gerekse fotoğraflama şekliniz oldukça güzel ve imrenilesi. Nice güzel yeni sukulentleri koleksiyonunuzda görmek dileğiyle |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Teşekkür ederim, yeni sukulentleri koymaya yer bulabilirsem alacağım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Esin merhaba. Ben daha çok bahçede olabilecek çiçeklerle ilgilendiğimden öyle sukulent, kaktüs pek ilgilenmiyorum. Fakat üyelerimizin sayfalarında gördükçe, imrendikçe de az biraz çeşitim de yok değil. Sayfanızı yeni farkettim. Ve gördüğüm o ki sukulentler sevenin ve bilir kişinin ellerinde. Hepsine maşallah, emeklerinize sağlık. Dikkatimi çekti ve ben özellikle su damlacıklı çiçek fotoğraflarını çok seviyorum sizin sukulentlerin üzeri hep damlacıklılar. Su mu püskürtüyorsunuz yapraklarına? Dedim ya ben de de az biraz var ve hep toprağı suluyorum zira. Ellerinize, emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili YeniGine, Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bazı sukulentlerin üstlerine su fısfıslamamın öncelikli sebebi onları tozundan toprağından arındırıp yıkamak ![]() ![]() Tabi bu su püskürtmeyi bir sulama yöntemi olarak uygulamıyorum, topraktan suluyorum hepsini. Sevgiler |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Konu dışı bir paylaşım yapacağım ama keşke şu an benim duyduğum bu muhteşem kokuları herkese göndermek mümkün olsaydı. Tekirdağ'dan selamlar, iyi pazarlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sedum rubrotinctum'un yaprak simetrisinin döngülü oluşunu seviyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Balkondan enstantaneler -1-
Sağı solu belli olmayan sukulentim Crassula capitella thyrsiflora'nın (Crassula picturata veya Crassula caput minima olarak da adı geçiyor, daha önce yetiştirenlerin deneyimlerini paylaşması ricam halen geçerli. Bunu da bu araya sıkıştırayım ![]() ![]() İlk aldığımda ise böyleydi. ![]() Okla işaretlediğim minik rozet, yeşerdi ve uzadı da uzadı ![]() ![]() Öte yandan ana rozet, yerinde saymaya devam ediyor. ![]() Büyüyen rozetin renk ve form farklılığı da cabası. İki ayrı bitki gibiler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Balkondan enstantaneler -1- devamı
Birde üstüne üstlük en orta göbekten 3 ayrı dal çıkarıyor gibi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Balkondan enstantaneler -2-
Echeveria Set-Oliver'ım büyümesiyle beni mutlu edenlerden. ![]() Dal uçlarından minik yavrular çıkarmakla kalmadı, onları büyüttü bile ![]() ![]() ![]() Amaaaaa aralardan uzattığı köklerin çokluğu ve uzunluğu diğer gelişmeleri solda sıfır bırakır. Ben köklenmekte bu kadar obsesyon derecesinde inatçı bitki görmedim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Balkondan enstantaneler -3-
Kalanchoe blossfeldiana'nın katlı fuşya rengi havaların ısınmasıyla, güneş ışığının artmasıyla beraber çok güzelleşti. ![]() Ancak gelgelelim mutant oldu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Harika... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Frithia pulchra'm çiçek açacak! ![]() Hiç beklemiyordum, az önce farkettim ve bu mutlu haberi sizle paylaşmak için koşup geldim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Esin maşallaaah, Kalanchoe blossfeldiana'nın katlı fuşya rengi ne kadar güzel olmuş ne kadar. Valla kesinlikle maşallah demeli. Ellerine sağlık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili YeniGine. Gerçi ben pek de bir şey yapmadım, bu arkadaşın kendisinde var bir delilik ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Demek ki birşeyi çok sevmiş sevgili Esin, maşallah demeli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar, dün bendeki kaktüs merakından ilham almış, yakın bir arkadaşım çalışma masası için bir kaç kaktüs almak istediğini söyleyince uğradığımız bir satıcıda, üst iki sıra yaprak altından kırılmış bir "çöp şiş" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sn yalper, Evet crassula conjuncta anlattığınız gibi çoğaltılıyor zaten, kolay köklenen bir bitki. Yeter ki toprağı sulanınca çamurlaşmayan, yumuşak ve geçirgen tipte olsun. İlk bir hafta az su verin, sadece toprağı hafif nemli tutacak kadar. Zaten sonra yapraklarının sertleştiğini gördünüzde köklenmiş demektir. Güle güle büyütün "çöp şiş"inizi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria purpusorum çiçeklendi. ![]() Üstteki fotoğrafı 1 hafta önce çekmiştim. Bütün tomurcuklar açık değildi. Aşağıdakileri de yeni çektim. Dün bir suluboya fırçası yardımı ile yapay tozlaştırma yaparak Echeveria globulosa'yla purpusorum'u çaprazladım. Bu sabah baktığımda çiçekler kapanmıştı. Bu da demek oluyor ki tozlaştırma başarılı, çiçekler tohum hazırlığına girdi ![]() Bakalım nasıl bir hibrit elde edeceğim ![]() ![]() O şimdi gururlu bir anne ![]() ![]() Bu arada tohum tutan çiçeklerin kapanışı ömrü bitip de kapanan çiçeklerin kapanışından farklı, onu farkettim. Tohum yapacaklar aşağıda görüldüğü gibi uçları bohça gibi büzüşerek kapanıyor. Adeta mantı kapatır gibi ![]() Kendiliğinden kuruyanlarda ise çiçeğin boru gibi açık ağız kısmının aralığı daralıyor yalnızca. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Crassula capitella thyrsiflora'daki garipliğin sebebi anlaşıldı. Tam da şüphelendiğim gibi, çiçek açıyormuş meğerse bizimki ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek tomurcuğuyla bana sürpriz yapıp beni heyecanlandıran Frithia pulchra. Tomurcuk sayısı 2'ye çıktı. İlki için gün sayıyoruz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu ilginç bitkinin ismi artık netleşti, o bir Hatiora (Rhipsalis) salicornioides. Bunun haricinde çok eğlenceli isimler takılmış ona. "Danseden Kemikler" bunlardan biri. Bitkinin segmentleri şişeye benzediği için de "Sarhoşun Rüyası" da deniliyormuş ![]() ![]() Aslında o bir epifit bitki, yani toprağa ihtiyaç duymuyor. Doğal habitatında (Brezilya ormanları) ağaç tepelerinde asılı bir halde yaşamını sürdürüyor. Fakat toprakta yaşamaya da uyum sağlayabiliyor. Bol humuslu, geçirgen ve hafif asidik toprakta mutlu. Bol bol dallanıp sarkmaya meyilli bir bitki. Bahar başında her dalın ucunda küçük, koyu sarı renkli çiçekleri var. Çiçekleri saydam renkli ve uç kısmına doğru kızaran meyveler izliyor. (Yenilebilir değil) Soğuğa dayanıklı değil. Yarı gölgede yetişiyor. Direk güneş ışığına maruz kalmadıkça yüksek sıcaklık ve aşırı nemli havaları güzel tolere ediyor. Yazın su isteği klasik kaktüslere göre biraz daha fazla. Kışınsa nadiren sulanıyor. Bendeki çeliğin tuttuğunu söylemekten çok mutluyum, çok sevdim kendisini. Minik minik yeni segmentler çıkarmaya başladı ancak gözüme çok ince ve zayıf geliyorlar, normali bu mudur şimdilik bilmiyorum. Artık viyolden çıkarıp kalıcı yerine ekme zamanı geliyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada bitki isimleri için pratik ve ucuz bir yol buldum. İnce tahtadan çay karıştırma çubuklarından bir paket aldım. 100 adedi yalnızca 90 kuruştu. Ayrıca toprağının üstü lav taşıyla kaplı bitkilerin sulanmak isteyip istemediklerini anlamamda da çok büyük fayda sağladılar. Tahta çubuğu çekiyorum, çubuk nemliyse sulamıyorum. Bu avantajıyla sadece bir isim çubuğu olmaktan çok daha öte oldular ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Uyarı için teşekkürler sevgili maki. Diğer bitkiler için dediğiniz risk çok fazla fakat sukulentlerin ve özellikle lithopsların toprakları çok uzun süreler ıslak kalmıyor, çoğu zaman kuru duruyor. Bir de ben periyodik olarak küf ilacıyla ilaçlıyorum, o yüzden sorun yaratacağını sanmam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Lithopslara bir süredir ara vermiştim. Koleksiyona taze kan katmanın zamanı gelmişti ![]() C036 - Lithops lesliei ssp. lesliei ![]() Bu türün iki varyasyonu var, çiçek açmadan hangi varyasyon olduğunu belirlemek imkansız. C036A - albinica- Beyaz çiçekli C036b - Storm's albinigold - Sarı çiçekli Bekleyip göreceğiz artık ![]() Çiçek çapı 3-5 cm. Yaz ortası ve eylül arası açtığı söyleniyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
C219 - Lithops fulviceps v. fulviceps (syn. lydiae) ![]() Bu arkadaş top gibi yusyuvarlak yüzüyle kalbimi kazandı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Lithops karasmontana var. laterita ![]() Çok nadir bir lithops türü. Kırmızı renkleriyle çok göz alıcı ![]() Beyaz çiçekli, çiçekleri büyük. (3.5 -4.5 cm) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
C139 - Lithops lesliei ssp. lesliei v. lesliei ![]() Cole numarasını belirlemek zor oldu, lesliei çok fazla çeşit barındıran bir tür. Çiçekleri büyük ve sarı. çiçek çapı 5 cm. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Lithops bromfeldii glaudinae ![]() İsmi tartışmalı, çok farklı bir lithops. Bazıları bunu ayrı bir tür olarak Lithops glaudinae adı altında bazıları da L. bromfeldii'ni alt türü olarak alıyor. Cole numaralı örneklerin hiç birine benzemiyor bendeki ![]() Üstü metalik ve parlak, lithopsun pencere ve ada kısımları çok net gözükmüyor. Çiçekleri sarı, çapları 2.5-4.5 cm arası. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
aloe variegata, echeveria, frithia pulchra, haworthia, lithops |
|
|