Bunlar da bebek lithopslarım
En büyükleri mercimek kadar.
Bu arada büyük bir badire de atlattılar. Çimlendirmelerini quartz kumu kaplı, üstü streç filmle kapalı bir kapta yapmıştım. Çimlenme nerdeyse %100 oranında gerçekleşti fakat streç filmi sonradan açmama rağmen bir çeşit beyaz renkli küf yine beyaz renkli quartz taşlarının arasında sinsice yayılmış. Yeni çimlenmiş lithopsların bazıları bir anda ölmeye başlayınca dikkatle inceledim ve çok çok ince beyaz küf uzantılarını gördüm. Suya karıştırılıp kullanılan küf ilacı hali hazırda vardı fakat lithopsların toprakları oldukça nemliydi ve ilacı uyguladığımda bu sefer de küften değil de çok sudan patlayıp öleceklerdi. Ben de tam bir deli işi yaptım ve gözümü karartıp minicik lithopsların hepsini çıkarıp başka bir yere ektim

Yeni toprağı önce küf ilacıyla ilaçladım tabii. Bir iki fire dışında çoğu bu olayın üzerinden 2 hafta gibi bir süre geçtikten sonra hayatta.
Ortadaki büyük koyu renkli kendini kurtarmış durumda. Diğerlerinin de renkleri öyle koyulduğu zaman en tehlikeli dönem geçmiş olacak.
Lithopsları aktardıktan sonra üstü quartz kaplı kabı da ilaçladım. Orda da henüz çimlenmeyen tohumlar çimlendi ve küf müf de tarihe karıştı.