![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Aloe-Juvenna ![]() Aloe Vera Dondurucu soğuklardan kurtulanların arasında tek bir tanesi kurtulabildi ![]() hala yaşam savaşı vermekte. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar sanırım bir çeşit kalanchoe ama ikisi de aynı tür mü bilemedim, Sevgili Güler hanımdan gelmişlerdi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria-Set-Oliver ![]() Echeveria-Topsy-Turvy ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Sempervivum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Crassula Kapitela ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Ceropegia stapeliiformis Aylardır ne uzuyor ne de kısalıyor ![]() hiç bir gelişme göstermedi ama ölmedi de... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria setosa Öldürmeyen allah ölmezmiş, canım benim nasıl da yaşamak için savaş veriyor garibim aylardır gıdım gıdım ilerleyip canlanmaya çalışıyor Böyleyken http://www.agaclar.net/forum/1318381-post121.htm Şimdi azilmli bir şekilde yaşama tutunmaya çalışıyor. 4 minik yaprak oluştu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Sedum Palmeri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Bir gecelik gelin Dondurucu soğuklardan önceki hali ![]() Dondurucu soğuklardan sonraki hali ![]() ![]() ![]() ![]() Gövdesi yeşil ama nereden sürgün vereceğini bilemediğim için şimdilik dokunmuyorum, sürgün verip vermiyeceği de belli değil, bir ümit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın emmi, bu gün fırsatım olmadı ama yarın inşallah budamasını yaparım, soğuklara dayanıklı diye dışarıda bıraktım ama yanılmışım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senecio herreianus ve salyangoz hikayesi böyle başladı, hikayenin altına şöyle demiştim '' Duyarlı arkadaşlarım belki beni anlar... görürler'' ve Bir duyarlı arkadaşım halimi anladı... gördü ![]() Şimdi bu duyarlı arkadaşıma buradan çooooook teşekkür ediyorum beni çok mutlu ettiği için, bir tek senecio mu... dahası da vardı kolide. Tek tek onlar için hazırladığım toprak ve minik saksılarda yerlerini aldılar ![]() Koliden çıkan senecio herreianus ve diğer isimlerini henüz bilemediğim sukulentlerim. Teşekkürler sevgili sakdag. Bir ara yavrucakların isimlerini de belirtirseniz size duacı oluruz. Toplu halimiz ![]() Senecio herreianus ![]() Stapelia grandiflora ![]() huernia pendula ![]() Delosperma echinatum ![]() Düzenleyen akçabardak : 23-05-2015 saat 21:24 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Devam Rhipsalis eliptica Merhabaaa el sallıyoruz ![]() Opuntia subulata ![]() Huernia macocarpa ![]() Delosperma cooperi ![]() Ceropegia sandersonii ![]() Yaşatamadım ![]() Düzenleyen akçabardak : 07-04-2016 saat 19:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Ve son iki tane daha Crassula lycopodioides ![]() Ockularia deltoides ![]() Çok severek istememe rağmen yaşatamadım ![]() Dilerim hiç birisini kaybetmeden tutturabilirim, çünkü hepsi de pek sevimliler. Düzenleyen akçabardak : 07-04-2016 saat 19:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Yeni bebekleriniz güzel güzel büyüyecekler bence. Ne de olsa usta bir elden diğer bir usta ele geçmişler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili B e t ü l, inşallah beni severler ve güzel güzel büyüyecekler, yeter ki hayata tutunabilsinler tek isteğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Çok güzeller sevgili akçabardak'ım, güle güle büyüsünler inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili YeniGinem sağolasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak,kayıplarınız için üzülmüştüm.ama gönlü zengin paylaşımcı arkadaşlar sağ olsunlar, telafisi edilmiş.bir gecelik gelininiz de inşallah yeşerir. yeni bebişlerinizi güle güle büyütün.sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili münevver48, dediğin gibi gönlü zengin paylaşımcı arkadaşlarımız sağ olsunlar beni çok mutlu etti, dilerim allahtan herkes mutlu olsun, daha güzelleri sizlerin olsun dileğimle sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Güle güle büyüt Akçabardak Ablacım, isimlere gelince Stapelia grandiflora, 2 çeşit huernia(biri pendula diğeri marcocarpaydı galiba), oscularia deltaoides, delosperma cooperi, delosperma echinatum, opuntia subulata, ceropegia sandersonii, rhipsalis elliptica, crassula lycopoides var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Kayıplar hepimizi çok üzdü bu yıl sevgili akçabardak ama bazıları var ki ''evlat acısı gibi oturdu''derler ya öyle oldu sanki. Bir gecelik gelinin haline çok üzüldüm umarım yeni filizlerle sevindirir sizi ve yeni bebekleriniz hayırlı olsun güle güle büyütün. Sevgi ve selamlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kayıplaraaar kayıplar onları hiç hatırlamak bile istemiyorum ama sayfamda görünce içimden ah çekmeden geçemiyorum, dönüp dönüp geriye bakıyorum gerçekten içim yanıyor, ''evlat acısı gibi oturdu'' lafına yürekten katılıyorum onlar bizim evlatlarımız gibiydi sevgili berçin. En çok ta bir gecelik gelinim ve crassula ovata'ma üzüldüm, bir gecelik gelinimin bu sene çiçeklendiğini görürüm diye beklerken... ![]() ![]() ![]() Crassula ovatanın ayrı bir anıları vardı bende, bir anda yok olup gitti ![]() Bir gecelik gelini kuruyan yapraklarını budadım, gövdesi yeşil bir ümit belki yeniden uykudan uyanır diye ümitliyim, bakalım hayırlısı. Yeni bebişlerim için teşekkür ederim çok sağ olun. Sevgiyle kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Dondurucu soğuklarda kaybettiğim Binlerin anası (Aşkın gözyaşları) nın geride kalan gözyaşları hayata tutunmaya başladılar, yeni yapraklarını vermeye başladılar. Hepsi de hayata tutunduklarını alkışlar gibiler sanki, baksanıza şunlara nasıl da mutlular ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Sukulentlerimin çoğunu artık yaz boyu kalacakları yere taşıdım Yer bulabilirsem kalan diğerleri ve yeni gelen bebişleri de taşıyacağım hayırlısıyla. Sukulentin ''S''sini bile bilmez iken bir iki, bir iki derken meğer ne çok sukulentim oluvermiş, bir de bunların saksılar küçük boy hepsi de büyük saksıda olsa... aman allahım... yer sorunu olacak... ![]() Balkon duvarına 3 kat raf yapıldı bütün raflar doldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Sedum spurium Geniş saksıya alındıktan sonra kendini toparladı. ![]() 2-3 hafta önce ilaçlarımı yazdırmak için sağlık ocağına gitmiştim. Sıramı beklerken pencerede bu bitki gözüme takıldı. O bitkiden 3cm.lik bir filiz kopardım eve gelince sedum saksısına geçici olarak diktim, tuttu ve büyüdü sanırım çiçek açacak ama ben onun adını bilmiyorum, bilen varsa yazarsa sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili loveforlife, desenize ona da şimdiden geniş bir saksı ayarlamam gerektiğini ve onu oradan alıp kendi saksısına dikmem şart oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Graptopetalum Kışı sapa sağlam atlatmayı başardı ama salyangozların hışmından bir türlü kurtulamamıştı ![]() yiye yiye bitiremediler, baktım bahçede salyangozlar rahat bırakmayacaklar... ben de saksıya aldım, kendini toparladı ve geç te olsa çiçek açmaya başladı, gövdelerinde yavru oluşturuyorlar, çok mutluyum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|