![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bir de bu garibim kalmış Delosperma cooperi Yakında açacak ![]() Düzenleyen akçabardak : 21-04-2016 saat 11:29 Neden: isim ilavesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
|
Greenovia ![]() Yaşatamadım ![]() Düzenleyen akçabardak : 16-11-2016 saat 09:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2015
|
Son bir harika nerden aldınız öğrenebilirmiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
|
Hediye olarak geldi sevgili asyaa, beğendiğiniz için çok teşekürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2015
|
Çok beğendim güle güle büyütün |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2013
|
Alıntı:
Evet olmuş ;-) Mause u sürüklediğimde ; DSCF9176Birgecelik gelin-akçabardak görünüyor. Oleyyy Akçabardağı en başa almanız uygun olur teknik olarak (ya da gerçek adınızı) :-) Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Hocam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Unutmadıysam, yanlış hatırlamıyorsam, yine de emin değilim. Ama "Haworthia attenuata variegata" olması lazım ![]() Bazıları çok güzel olmuş, hayran hayran baktım. Bazıları ise inatlaşıyor galiba ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim gülenmelek kızım beğenmene sevindim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerimizi açtık, görüntüsü çok güzel. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
|
Delosperma cooperi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
|
Biz çiçek mi açacağız ne... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Gerçekten çok güzeller sevgili akçabardak'ım, emeklerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Maşallah, bu ne güzellik böyle! ![]() Sevgili akçabardak sizi tebrik ederim çok mutlu bir gelin yetiştiriyorsunuz, ellerinize-yüreğinize sağlık... Geçen sezon -size gelmeden önce- ben onu epey beslemiştim, mayıs ve haziran aylarında yeterince yapraklanırsa bakarsınız hemen bu sene size çiçek gösterir, inşallah... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim sevgili A_NOMAD beğenmenize sevindim, gelinimiz yüzümüzü güldürdü, sizin de ellerinize yüreğinize sağlık, gerçekten çok güzel beslemişsiniz, çok teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi en kısa zamanda çiçeğini de gösterir, hızla yapraklar çıkartıyor, yolunu aldı artık, yerini de sevdi, eh bundan sonrası can sağlığı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
Tacitus bellus çiçeklerini açtı boncuk gibi çiçeklerine bayıldım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
|
Crassula sarmentosa Dışarı çıkınca renkten renge büründü, bakarmısınız şunun renklerine... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, tacitusu yaşatamadım. Biraz nazlı galiba. Çiçeği çok güzelmiş. ![]() Buradaki fotoğrafını gördükten sonra, Crassula sarmentosumu hemen dışarı alacağım. Benimki içeride ve yaprakları çok küçük, renkleri de böyle değil. Güneş gölge durumunu yazarsanız ona göre yerleştiririm. Sevgiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak ablam, tacitus bellus çiçeği boncukları ve rengi pek güzel yaprak formu ayrı güzel, benim crassula sarmentosa da dışarıda her geçen gün daha bir güzelleşiyor.birde fırfırlı atlasın ucundan patlamış yeni yaprak geliyor ablacım, tuttuğuna çok sevindim. dün sabah fark ettim. 8 aydır gözüne bakıyordum.tabi senin adını da anmadan geçmedim. sağlıcakla kal sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu açan tacitusum 2 senede bu hale gelebildi, aynı anda iki tane dikmiştim bu çok güzel gelişti ve çiçeklendi. Diğeri ise diktiğim gibi bir lira büyüklüğünde öylece duruyor. 2 senedir ne ölüyor, ne de gelişiyor. İkisi de aynı büyüklükte saksıda, aynı toprak, yan yana fakat neden gelişemedi derdini anlamış değilim, öylece duruyor. Crassula sarmentosa batıya bakan açık balkonumda duruyor, öğleden sonra saat 15.00 ten sonra gün batımına kadar güneş alıyor, ara ara gün dönerken ağaçların gölgesi de geliyor ama genelde akşam güneşini tam görüyor sevgili SDurul, haftada bir su veriyorum hepsi bukadar. Dışarı çıkarırken bir defa enzim verdim, aslında kaktüs besini vermem gerekiyor ama şu anda elimde olmadığı için veremedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten de çok tatlı, ben de ilk defa çiçeğini yakından bu sene görmüş oldum, bir haftadır bu şekilde çiçekli... bakalım ne kadar dayanacak çiçekleri. Crassula sarmentosa da çok tatlı, sendekinin güzelleşmesi beni de mutlu etti. Fırfırlı atlasının tuttuğuna da çok sevindim, hemen sayfana bir göz atayım o zaman. Güle güle sağlıkla büyütün hepsini. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim sevgili abk. Delospermam 2 senedir dışarıda kalıyor ama biraz kuytu yerde, kışın dondurucu soğuklardan biraz etkileniyor, yapraklarda yumuşama oluyor ama sonra ilkbaharda toparlıyor. Nereden aldığıma gelince... bir gün site içinde dolaşırken bir bahçenin temizliği yapılıp çıkan atıkları bahçe dışına atmışlar, o çöplerin içinde baktım çok güzel bir çiçek açmış bana bakıyordu, beni bu çöplükten kurtar der gibi. Söküp atmışlar, hemen sağlam olan parçasından bir dal alıp bahçeye diktim. Biraz hırpalanmıştı çöplerin arasında ama sonra toparlandı. http://www.agaclar.net/forum/1273206-post1058.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaç Dostu
|
Kaynana topuzum ve yılan kaktüsüm Güneş görsünler diye bu ikisi Greyfurt ağcının kesilen dallarının 1.5 m yükseklikte ikamet ediyorlar. ![]() Arka planda mürdüm eriği ve zakkumlar eşlik ediyorlar. ![]() Geçen sene fazla güneş göremediği için sadece 2 çiçek açmıştı bu sene tepede olduğu için epey tomurcukları var. ![]() Silvestrii de yeni yeni açmaya başladı, üzeri tomurcuk dolu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
|
Sedum sarmentosum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
Sedum album ![]() Sedum reflexum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
|
Pamuklu sempervivum yavrularını büyütüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
|
Biz bu gece açmaya hazırlanıyoruz ![]() 6 tane aynı anda açacaklar sanırım, bir o kadar da geriden gelenler var bakalım onları besleyip açabilecekler mi... ![]() Geriden gelen ufaklıkların bir kaçı görünmektedir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsis oxygona (Kaynana Topuzu) Adım adım takip ![]() Saat 19.00 ![]() 19.30 Yavaş yavaş açılmaya başladık ![]() ![]() Saat 20.00 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
|
Sat 21.00 ![]() ![]() ve mutlu son, yakından kokladığımda tarif edilemeyen bir kokusu var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|