View Single Post
Eski 13-05-2016, 22:09   #530
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili akçabardak, tacitusu yaşatamadım. Biraz nazlı galiba. Çiçeği çok güzelmiş.

Buradaki fotoğrafını gördükten sonra, Crassula sarmentosumu hemen dışarı alacağım. Benimki içeride ve yaprakları çok küçük, renkleri de böyle değil. Güneş gölge durumunu yazarsanız ona göre yerleştiririm. Sevgiyle...

Bu açan tacitusum 2 senede bu hale gelebildi, aynı anda iki tane dikmiştim bu çok güzel gelişti ve çiçeklendi. Diğeri ise diktiğim gibi bir lira büyüklüğünde öylece duruyor. 2 senedir ne ölüyor, ne de gelişiyor.

İkisi de aynı büyüklükte saksıda, aynı toprak, yan yana fakat neden gelişemedi derdini anlamış değilim, öylece duruyor.

Crassula sarmentosa batıya bakan açık balkonumda duruyor, öğleden sonra saat 15.00 ten sonra gün batımına kadar güneş alıyor, ara ara gün dönerken ağaçların gölgesi de geliyor ama genelde akşam güneşini tam görüyor sevgili SDurul, haftada bir su veriyorum hepsi bukadar.

Dışarı çıkarırken bir defa enzim verdim, aslında kaktüs besini vermem gerekiyor ama şu anda elimde olmadığı için veremedim.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön