![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Evet Sayın Sami Ulus, leş kaktüsü deniyor. Bendekileri yazın dikmiştim henüz çiçeklerini göremedim. Havalar ısınınca balkona alacağım orada gelişimleri ve çiçeklenmeleri hızlanıyor.Zaten yazın çiçek açıyorlarmış. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın can17can dan bugün gelen kaktüslerim İlk işim daha geniş bir saksıya almak olacak ancak büyükçe ve yuvarlak bir saksıya aranjman yapmak düşüncem de var, şöyle hepsi bir arada olsun. Buna uygun toprak saksıyı maalesef nereden bulacağımı henüz bilemiyorum. Urfa'da maalesef zor bu tür şeyler bulmak... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da ofisimde duran ve heyecanla açmalarını beklediğim kaktüslerim... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Taç giyme törenimiz başlamıştır ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdiki yeni merakım kaktüs aranjmanı yapmak. İnternetten birkaç örnek gördüm bayıldım. Urfa da buna uygun saksı bulmam zor oldu ama sordum soruşturdum üşenmedim gittim aldım. Saksı 30 cm. çapında, aslında bir güveç İstediğim gibi değildi ama yine de idare eder. Yeni aldığım kaktüsleri de içine yerleştirdim ama halen eksiklikler var. Mesela sukulent ve sedumlarla daha da canlandırmak istiyorum. Bakalım yavaş yavaş istediğim modeldeki gibi yapmaya çalışacağım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Harika olmuş kaktüsünüz! Nasıl da güzel, iki kafadar taçlarını giymişler. Ağız, göz falan çizesim geldi bakınca ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Heheh ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-07-2010
|
çok şekerlerr ) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Pembiş pembiş çok güzel açmış kaktüsünüz... Darısı bizimkilerin başına. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mevsim tüm çiçekler gibi kaktüslerin de sevdiği kıvamda. ben kaktüslerimi yazın balkona alıyorum. Sıcak havayı seviyorlar. tabi direk güneşte kalmadıkları taktirde... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Aranjmanımı oluşturdum nihayet ancak henüz küçük oldukları için dağınık ve biçimsiz görünüyorlar. Büyüdükçe daha iyi form vereceğimi düşünüyorum. Sevgili Sakdağ'a teşekkürlerimle... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Mersin de yaz kış balkonda duran, kafasına göre çiçek açan, (sonbahar geçişi ve ilk baharda) sokaktan geçenlerin "Aaaa ne güzel çiçek" diyerek baktığı yaklaşık 10 yaşındaki yılan kaktüsümüz![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Maşallah maşallah maşallah. Bu kaktüsler ne kadar güzel çiçek açıyor. darısı bu sene benimkilere |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Sami Ulus. Kaktüs çiçek açma mevsimi başladı Sizinkiler de açabilir... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Saksı süper olmuş, benimde beyaza boyayıp gözüme çok boş gelen bir kaç saksım vardı, fikrinizi çalacağım sanırım. Yalnız Sally Hansen'ı saksıya kullanamam yok hayatta olmaz ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Ay alemsiniz Sevgili yağmur...Teşekkür ederim. Evet sade olmasındansa böyle cicili biçili olması daha hoş bence de...Çok ta eğlenceliydi boyamak... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Arajman ayrı güzel, saksı ise harika.. Ellerinize saglık, çok güzel olmus |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili seabert74 ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Ellerinize sağlık sevgili fatitoo saksınız harika olmuş..bende gidip oje stoğu yapcam galiba ![]() sayenizde kaktüs sevgisi de başlayacak bende hadi hayırlısı.. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. Evin mutfağı bana ait oldu, çiçeklerim orayı çok seviyor. Yemek yerken de bahçedeymişiz hissi veriyor az da olsa. Ama artık mutfakta saksılarımı koyacağım yer kalmıyor yavaş yavaş, ne yapacağım bilmiyorum. Balkona da çıkartamıyorum çok rüzgar alıyor bizim muhit. Bir kısmı da ofisimin balkonunda İlk başta bir iki menekşe ile başlamıştım, şimdi kaktüs, sukulent, kalancho, milii, ful, sardunya, melek borozanı, domates, biber, şebboy v.s. her çeşitten var neredeyse, dolayısıyla yer de kalmadı. Sanırım yavaştan yavaştan Mersin'e götürüp kardeşime emanet edeceğim bazılarını... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım 3-4 yaşında... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Gymnocalycium'un çiçeklerine bayılıyorum. Sizdeki maşallah bi sürü çiçekle geliyor. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili yağmur, on taneden az çiçek vermiyor maşallah.Geçen yaz biri soldu diğeri açtı, sürekli çiçekliydi... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Mersin dönüşü bana sürpriz yaptı ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Foto.sunu Çekmelere doyamadım ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu Mersindeydim. Yemeğe gittiğim bir tanıdığımızın restaurantından bu sedum palmeri ve opuntıa vulgaris leri aldım.Urfada inşallah opuntıa yı yetiştirebilirim. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
O dediğiniz fotoğraf çekmeye doyamama bana da sık sık oluyor Çok güzelmiş çiçeği, saten gibi parlak parlak ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet ya harika, seyretmeye doyamıyorum Bir haftaya kadar diğer tomurcuk ta açarsa tam şenlik olur... |
|
|
|
![]() |
|
|