Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager
Bu çiçeği atlas çiçeğiyle tozlaştırmayla sanırım çaprazlamışlar ortaya güzel bir cins ortaya çıkmış.Bakın sizdeki fuşya rengiymiş bu rengi ben pek görmedim kimsede turuncu gibi kırmızısını görmüştüm çoğunlukla. çÇaprazlama sonucu aporocactus+epiphyllum =aporophyllum olmuş.Hem atlas gibi güzel ve gösterişli çiçekleri var hem de aporocactüs gibi dayanıklı.Henüz pek kimsede yok neyse buluruz inşallah...
|
Evet, ben bunu bizim Ayvageidiği yaylasındayken bir evin önünde kocaman bir yağ tenekesinin içinde ve üzeri pespembe çiçekli halde görmüştüm ilk. Aaaa kaktüs çiçek mi açarmış ya bu ne ilginç, ne güzel bir şey deyip bir kaç dal almıştım. çok geçmedi benimki de o tenekedeki kadar çoğaldı ve yılda iki kere çiçek açtı. Kaç defa ayırıp yedekledim. Tazeledim. yaklaşık 10-14 yıldır bizimle ve sürekli balkondaki o köşede duruyor. Sarkıcı olduğu için mecburen köşeye koyduk. üst kat komşumuza da vermiştik onunki de aynen bizimki gibi coşmuş, kabına sığmaz ve üstü çiçek dolu olmuş. İsterseniz Mersin'e gittiğimde size birkaç dal yollayabilirim...