![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Yeni sürgünler vermelerine rağmen gövdede buruşmalar olmaya başladı. Nedeni ne acaba? Sulama rejimi mi yoksa güneş mi yapar böyle? Fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Merhaba,bence bunlar çok susuz kalmışlar.Ben olsam bol bir sulardım altından akana kadar.Bende de var bunlardan yazın çok güzel çiçek açıyorlar.Bir parmak kadar ekmişti bana teyzem.14 ayda acaip çoğaldı.Çok da sağlıklılar.Belki 30 kadar çiçek verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah. Çürütürüm diye korkumdan sulamıyordum, şu an haftada bir su veriyorum. Daha mı sık su vermeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Ben saksısı hafifleyince, doyurana kadar suluyorum.Bazen iki haftada suluyorum bazen de üç haftada.Acaba sizinkiler çok sıcak bir ortamdamı bulunuyor.Benimkiler küçük mutfak balkonunda batıya doğru duruyor.Pencereyi en az 15-20 saat açık tutuyorum.Kıyaslamak gerekirse benimkiler pazardan aldığınız salatalık dirilğinde,sizinkiler de bilirsiniz dolapta bir kaç gün bekleyen salatalık diriliğinde.Sizinkilerde bir sorun olduğu kesin.Yoksa bakımı çok kolay olan kudurgan bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Evet aynen benzettiğiniz gibi. Benimkiler sabah 7.00 den itibaren 9.00 a kadar güneş alan mutfak pencere kenarında, içeride. Ortam sıcaklığı da yaklaşık 24-25 derece civarı...Bilemedim. Suyu mu arttırsam diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Galiba tomurcuklar oluşmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Evet tomırcuklanma başlamış gözüküyor.Ne mutlu size.Bende de var bundan beyaz açıyor.Sizinki ne renk açıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Benimki pembe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatitoo, Huerniaların inşallah kısa zamanda düzelir.Bahar yaklaşıyor.25 gün sonra giriyor.Biz pek hissetmesek de ağaçlar, çiçekler hemen fark ediyorlar.Yardımı olacaktır zamanın.Ben biraz kırmızı bahçe toprağı bulursan eklemeni öneririm.Benimki sade kırmızı toprakta ekili.(Eskiden anneanelerimizin yaptığı gibi.)Bir de günde 3-4 saat temiz hava alsın.Baktın yine olmadı üzülme ben benimkilerden yollarım sana.Benimki kırmızı-siyah arası bir renkte açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Yeni sürgünler vermeye devam ediyoruz. Ancak buruşmalar da devam ediyor, ne yapacağımı bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Bitkiniz evin içinde kalorifer yanan bir yerde miydi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili yağmur, ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Kesinlikle su vermelisiniz. Kalorifer havayı kurutuyor ve evdeki çiçeklerin suyu çabuk buharlaşıyor.Şu durumda yerini değiştirmeyin. Bir de yeni konumunun ışık-ısı şartlarına ayak uydurmaya çabalamasın. Not: Saksının altında delikler olduğunu varsayıyorum. Düzenleyen yağmur : 09-02-2014 saat 21:58 Neden: ek, imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
evet saksının altında delikler var. İki haftadır haftada 2-3 defa su veriyorum. yeri de güneş alan cam kenarı ancak güneş buruşturmuştur diye stor perdeyi kapattım. Perde arkası biraz sıcak olabilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-02-2014
|
Huernialar bir zamanlar benim de favorimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Kaktüsler yavru vermeye başladı. Bunlar işyerimde. Düzenleyen sami ulus : 17-02-2014 saat 07:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Ofisimde duran bu kaktüsün Cuma günü bir şeyi yoktu. bugün geldiğimde yanlardan bastırılmış gibi yamulmuş, dikenleri de içe çökmüş gibiydi. Susuz mu kaldı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Daha fazla su vermemi söyleyen arkadaşlara teşekkürler. Suyunu arttırınca buruşmalar düzeldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Yeni yavru vermeye bile başladılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Yerlerini değiştirip daha gölge ve serin ama aydınlık bir yere aldım. Sanırım hoşlarına gitti... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
En fazla buruşan ve toparlayamadığım bu. Suyunu arttırdım bakalım gelişimi nasıl olacak. Sorun toprakta mı suda mı anlayamadım. Sevdiğim bir tür umarım kaybetmem. Dipdiri olması gerekirken bu halde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Sevgili Fatitoo toprağı çok sıkı çamurumsu gibi görünüyor.Yanılıyormuyum?Daha gevşek çakıllı bir toprağa alsanız nasıl olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Evet bahçe toprağı ama şu an cesaret edemiyorum toprak değişimi yapmaya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2012
|
Alıntı:
Siz yaklaşık ne sıklıkta su verdiniz? Teşekkür ediyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
sevgili hnd76, tacitus bellus suyu diğerlerine göre daha fazla seviyor sanki. Bana ilk geldiğinde kesinlikle bir kış boyu su vermeyin gibi uyarılar aldım. Ancak bizim ev oldukça sıcak neredeyse 24 saat ısıtılıyor hem de fazlasıyla...Sanırım fazla susuz kaldı ve yapraklar buruş buruş oldu. Çürütürüm diye korkumdan su da veremiyordum. Ancak forumdan birkaç arkadaş suyunu arttırmamı çünkü susuz kaldıklarını söyledi. Şu an çok sağlıklı maşallah. Hem de hızla gelişiyor. Ben haftada 2 bilemedin 3 kez saksının altından gelmeyecek kadar su veriyorum. Saksıyı elime alıyorum eğer hafiflemişse ve toprağı kurumuşsa su veriyorum. toprağı zaten çay posası gibi çok süzek bir toprak çabucak kuruyabiliyor. Siz de suyunu yani sulama sayısını arttırın ve gözlemleyin inşallah düzelir. Bir de ev çok sıcak oluyorsa gölge ama aydınlık bir yere almanızı öneririm. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2012
|
![]() İlginize çok teşekkür ediyorum, tüm tavsiyelerinize uyacağım. Sonuçdan sizi haberdar ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-02-2014
|
Sevgili fatitoo, toprak değiştirmek için uygun zaman. Tabi ki sizin bileceğiniz bir şey, ama genelde sukullent bitkileri uyku döneminde toprağı değişmeli. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Dün itibariyle yeni saksısına aldım. İnşallah tutar. Kökte hafif bir çürüme gördüm yalnız...İyi ki değiştirmişim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım ilk 3 fotodaki gymnocalcıum tomurcuk yapmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|