![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Diğer dört tane: * Ayşe Abla, üçüncü fotoğrafta görülen leş kaktüsünü bu şekilde dikebildim. Nasıl sence? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2013
|
Bence çok iyi o durduğu yerde de öyle eğikti, zamanla kendisi istediği şekle girer. Hepsi güzel görünüyor ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Cemo Abla en son bir hafta kadar önce hafiften sulamıştım. Sulayayım mı yine hafiften şimdi? Bir de biraz önce saydım Aloe Agaveler de dahil olursa şuan 32 farklı tür kaktüsüm var. =) |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Köklenmeleri için suda bekletiyorum şuan. Diktikten sonra sulaması ne şekilde olmalı? Ve de soğuğa ne kadar dayanır? Güneşin altında durabilir mi yazın? |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Çok iyi bir karışım tavuk gübresiyle coşacaklar dır. Sulaması yazın çok sıcaklarda iki günde bir, kışın toprağı biraz kuruyunca. Aslında içlerinde hem sıcağa hem de soğuğa dayanıklı türler var. Sen hepsini bir saksıya dik kışın balkonda kuytu bir yerde dursunlar, yazın direk güneş altın da durabilirler içlerinde bir iki tanesinin aşırı sıcakta yapraklarının rengi değişiyor, hepsini mutlu etmek istersen hafif gölge bir yer olabilir. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
234. mesajımdaki kaktüse bakar mısın? İlk fotoğraf inki burada: http://www.agaclar.net/forum/1216817-post234.htm Çok yumuşak. Kulak memesi kıvamındaki hamur gibi. =) Acaba diğerlerine bulaşacak bir durum mudur? |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu çiçek açmayan yapraklı bir kaktüs var. Hafiften kökü vardı. Onun yaprakları sararıyor, kuruyor. Sanırım kökü gelişip; çelik kendine gelinceye kadar dökülecek yapraklar. Sonra tekrar çıkacak. Değil mi? Bir de sanırım dört kaktüs daha alacağım. =) Mahalledeki 101'e gelecek olan 10 kaktüsten 8'ini ayırttık arkadaşla. Hatta mağazaya gelecek olan kutunun içindeki kaktüsleri beğendiklerimizle değiştirdik depoda ve o şekilde gönderdik mağazaya. =) Onları alıp fotoğraflarını paylaşmak için sabırsızlanıyorum. =) |
|
|
|
|
![]() |
|
|