![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Toprağa dikmiş olduğum sukulentlerin bir kısmını ikiye böldüğüm bir tenekeye diktim bugün. Geriye kalanları ise yarın bir başka tenekeye alacağım. Onları kışın koruyacak sağlam ve kullanılışlı bir sera yapamayacağımı anlayınca böyle yapmaya karar verdim. En azından bu şekilde olunca daha uygun yerlere taşıyabilirim onları. *Yarın bir haftaları doluyor. Ama bugün tekrar diktim. Bir hafta daha bekleyeyim mi hafif bir sulama yapmak için? =) *Havalar malum. Henüz aşırı soğuklar ve donlar başlamadı. Güneş gören bir yere koymamı mı tavsiye edersiniz yoksa ışığı dolaylı alan bir yere mi? Teşekkür ediyorum şimdiden. Bunlarda yeni halleri. Ama taşlarla veya farklı dekorlarla süsleyemedim. Bu kadarını yapmaya ancak vakit buldum: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Altıntasna, yılbaşı çiçeğinden ne haber, tuttumu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Hemen fotoğrafını çektim geldim. Ucundan böyle bir şey çıktı. Öylece duruyor pencerenin önünde dışarıda: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Yılbaşı çiçeğiniz tomurcuk yapmış açacak. sukulentlere gelince sulamayın fıs fıs yapın arada . o yeterli olacaktır. sukulentlerin hepsini bir araya dikmişsiniz ama onları büyüyüncede yerlerinden oynatacaksınız. bence küçük saksılara dikip tepsi benzeri bir şeyede koyarak taşıya bilirsiniz. tek olunca saksı değişimide kolay olcaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım pembe açacak yılbaşınız.. aynı tomurcuk benim çeliğimdede var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Parmak kadar şey tutar tutmaz çiçek mi açacak? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Tomurcuk düşmezse açacak demek ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunlar da son iki kaktüsümün az önceki hali. Üşenmedim, topraklarından ve silikonlarından kurtardım onları biraz önce. Şu kökleri saksısına sığmayanı saksıyı keserek çıkardım; kökleri ziyan olmasın diye. Yarın öğleye kadar çalışıyorum. Gelince sukulentlerle birlikte bunları da dikerim. Hem de hazırladığım kaktüs toprağına: |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Geriye kalan sukulentlerin görüntüleri. Onları da diktim tenekeden yaptığım saksılara. Buyurun: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Son aldığım iki kaktüsüm slikonlarından kurtuldu ve yeni saksılarına kavuştu. =) Beni çoook sevindirmiş olan saksılara. =) Sanırım kedim kaktüsleri kıskanıyor benden. Önce bi kokladı sonra dikenlerini ısırıp çekiştirmeye başladı. =))) Ya da hoşuna gidiyor. =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
İki Bim'e daha gittim. İki tane daha aldım. =) Bi engel olmazsa yarın silikonlarından kurtarıp daha geniş saksılara alırım =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
Kaktüsler iniz gerçekten çok güzel görünüyorlar yaptığınız dekorasyonlar ilgimi çok çekti doğrusu bende sizin yaptığınız gibi kaktüslerim in saksılarını değiştirmek istiyorum ama bu konuda çok bir bilgim olduğunu da söyleyemem tek bildiğim (Mart ve Nisan aylarında) değiştirilmesi gerektiği ama benim kaktüslerim saksıya sığmıyorlar ve Mart-Nisan ayına kadarda bu şekilde dayanacaklarını düşünmüyorum sizce ne yapmam lazım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle şunu söyleyebilirim kaktüsün saksısının küçük olması problem değil. Bu kaktüsün daha çok hoşuna gider. Belki size küçük görünüyordur ama tam kaktüslerinize göredir. Toprakları nasıl? Torf mu? Bir seneden fazla oldu mu siz onları alalı? Ne şekilde suladınız şimdiye dek? Aslında şu an daha çok öğrenmek için soruyorum. =)) Fotoğraf ekleyemez misiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
Kaktüslerim in fotoğraflarını bilgisayarıma yükledim ama buraya koyamıyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
öyle bir yapıştırıyorları ki o slikonları gövdeye yapışmış oluyor bazen. bir seferinde ben temizlemeye çalışırken dikenleri gövdeden ayrılmıştı, hem gövde yaralandı hem dikenlerde düzensizlik olmuştu. şimdi bırakıyorum 1-2 ay sonra büyüdükçe slikonları kendisi uzaklaştırıyor, dikenlerin üstünde havada kalıyorlar, o zaman kesip alıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Yeni Üye
|
![]() ![]() Diğer büyük kaktüsleri yollayamadım ama bu en sevdiğim kaktüslerden birinin altının çürümekte olduğunu fark ettim iyice yumuşamış ve sallanıyor ve ayrıca yanında bir kaktüs daha var ama o salam bu arada resimlerin biraz bulanık çıktığını biliyorum nedense diğer fotoğraflar yıllanmıyor ama onunda bir çaresini bulurum umarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf oldukça bulanık. Konu hakkında bilgiye sahip olup da yardımcı olmak isteyecek kişiler için yeterli ip ucu vermiyor. Bu arada sürekli gidip gelen internetim izin verirse yeni kaktüslerimin fotoğraflarını ekleyeceğim. Sayın ayseozen'den hediye olarak gelen kaktsüsler... =) Şimdiye çoktan eklemiş olurdum ama internet sorun çıkaracak zamanı buldu! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
İlk üç fotoğrafı ekliyorum. Onları dikmek için sabırsızlanıyorum. =) Pazarı hem dört gözle bekliyorum hem de iple çekiyorum =)) Teşekkür ediyorum Ayşe Abla. Bunların herbiri ayrı bir harika =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Aslında gündüz ışığında fotoğraf çekmeyi severim. Flaşsız çekmek daha iyi oluyor bence. Şimdi de öce öyle yaptım ama ışık yetersiz olduğundan hoş çıkmadı fotoğraflar. Daha sonra ise flaşla çektim ve o fotoğrafları ekliyorum. İkinci üç tane: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Leş kaktüsleri ve bir aloe türü =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Yemede yanında yat diyesim geliyor bunlara baktıkça. =)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Tüm bunları dikecek saksılarım var. Füsun Abla'nın saksıları ile buluşturacağım bunları. =) Daha fazla saksı temin etmeliyim. Bunları artırmak istiyorum. Ben bunları hediye alınca nasıl seviniyorsam bir gün başkalarını da aynı şekilde sevindirmek için bunları sağlıklı bir şekilde büyütmeli ve çoğaltmalıyım. =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
İki tür daha ve birbirinden güzel yapraklara sahip çeşitli telgraflar. =))))) Son üç fotoğrafı eklerken Sayın ayseozen'e tekrar teşekkür ediyorum. =) Kaktüslerimden dualarınızı esirgemeyin ki onları çoğaltıp ben de başkalarına bu tarifsiz hisleri yaşatabileyim. =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2013
|
sayın altintasna merhaba, kaktüsleri beğenmene sevindim hepsini sağlıkla güle güle büyüt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tekrardan teşekkür ediyorum. Ama bir sürü soru sorarım şimdi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2013
|
lütfen bana yardımcı olun resimde yüklemeye çalısıcam ama önce sorularımı sorayım parmak seklinde yaklasık 20 tane dipdibe bi kaktüs aldım bunları ayırsam olurmu birde aloe cinsi bi tane daha doğrusu 4 tane yanyana ve küçük bi sepetin içindeler acaba bunlarıda 4 ayrı saksıya diksem olurmu ama tabi bilm,yorum kökleri birmi lütfen yardım henüz acemiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Sanırım Doç. demek iyi olur ![]() ![]() Düzenleyen GuneSunar : 11-11-2013 saat 19:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |