View Single Post
Eski 09-11-2013, 23:28   #214
altintasna
Ağaç Dostu

altintasna's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2013
a) Konumun ilk fotoğrafındaki sütun kaktüsümü ikiye bölmüştüm. Kendi saksısındaki ana gövdenin yavru çıkarma ihtimali var mı? Eğer ihtimal varsa; Kestiğim yerin yakınlarından filiz mi çıkar? Dipten yavru mu yapar?

b) Bir kaç gün yağmur vardı. Kaktüslerimi içeri aldım. En az bir hafta kadar yağmur görünmediği için tekrar dışarı aldım. Yalnız geceleri çok soğuk oluyor; gündüz ise öğlen ve ikindi arası hatrı sayılır bir sıcak oluyor. Gece-gündüz sıcaklık farklılığı faydalı mıdır? Zararlı mıdır? Farketmez mi? Ne dersiniz?

c) Çelikleri veya köklüleri dikerken diplerini ve köklerini toprakla sıkıştırıyorum. Bu şekilde yapmazsam yerlerinde sabit durmuyorlar. Sabitlemek amacıyla yaptığım bu sıkıştırmanın zararı olur mu?

d) Eğer hazırladığım toprak yarın hepsine yetmezse; opuntilar için daha basit bir karışım hazırlamam uygun mudur? Çam ormanı toprağı+bahçe toprağı+kum gibi?

e) Telgraflar için az miktarda, yanmış tavuk gübresi ve bahçe toprağı düşünüyorum. Ve de hepsini bir saksıya dikmek istiyorum. Ne dersiniz?

f) Bunları diktikten bir hafta sonra hafiften sulama gerekli. Peki bu kış şartlarını ele alarak sulamamaya karar verirsem ne olur?

g) Aralık, Ocak, Şubat oldukça soğuk geçmesi muhtemel üç ay. Kaktüsleri sulamayı düşünmüyorum bu aylarda. Peki ben bu üç ayı ikiye düşürsem nasıl olur? Yani Aralık ve Ocak'ta soğuk odada dinlenip üşüseler Şubat'tan sonra ise sobalı odaya alsam? İki ay üşüyüp dinlenmeleri yetmez mi?

* Kendi doğal ortamlarında bizim ülkemizdeki kadar soğuğa veya uzun kış aylarına maruz kalmadıklarını tahmin derek soruyorum bunu.

Şimdilik sorularım bu kadar. Fikri veya bilgisi olan herkesten cevap bekliyorum. =)

Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. =)

altintasna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön