Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orman kedisi
kaktüsleriniz çok güzel; ben de kaktüslerimi çeşitlendirmek istiyorum. özellikle de şu çatallanan kaktüsünüzden ve damat bohçasından yetiştirmek istiyorum; nereden bulabilirim, bir fikriniz var mı?
|
Sorunuza Cemo abla cevap vermiş. =)
Agaclar.net'e üye olana kadar dört tane kaktüsüm vardı; onları da a 101'den almıştım ve saksıları, toprakları çok kötüydü.
Burada kaktüs görüp heveslendikçe arkadaşlardan filan tek tük tür temin etmeye başladım.
Onlar için daha uygun toprak hazırlamayı öğrendim.
Ve çok sağ olsunlar Füsun Abla, Cemo Abla ve Ayşe Abla sayesinde şuan hem saksılarım hem de çeşit çeşit kaktüslerim var. Hatta sukulentlerim. =)
Çatallı dediğiniz Opuntia Subulata, hızlı gelişen, soğuğa dayanıklı bir tür. Kocaman olur, kolay kolay çiçek açmaz.
Damat bohçası hakkında bilgim yok. Ama dün aklıma geldi; her türden kaktüs biriktireceğime içlerinden birini seçip onun türlerini biriktireyim... Şuan için adayım damat bohçası =)
Ama acele karar vermeyeceğim.
Nereden bulabilirim kısmına gelirsek, geliştirebilir ve de çoğaltabilirsem ben de yollayabilirim. Bu kış çook kritik. =)
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo
Harikasın, yeter ki iste  Birlikte dikmekle çok iyi etmişsin. Seneye deli olacak bu tenekeler. Bir sukulentimi teneye dikmiştim azman olmuştu. Tenekeden demir mi alıyorlar da coşuyorlar anlamadım. Baharda teneke denemesi yapacağım ben de.
Kaktüsler eğik olsa da gelişir merak etme..Kolay değil, o dikenli sevimlileri yerleştirmek.
Bol kaktüslü günler diliyorum sana, yakın takipcin olacağım bilesin 
|
Çok hızlı büyüyorlar abla zaten. Şu iki tane köklü filizli yaprak bayağı büyüdüler. =)
Aşırı soğuk, don ihtimali olan günlerde gecelerde üstlerine çuval sermeyi düşünüyorum. Ne dersin? Aynı bu oldukları yerde. İçeri taşımayı düşünmüyorum. Alışıklar sanırım senin bahçenden dışarıda durmaya.
Bir de abla arada sırada yorum ve beğenilerinle takipte olduğunu hissettirirsen sevinirim. =)
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayseozen
Bence çok iyi o durduğu yerde de öyle eğikti, zamanla kendisi istediği şekle girer. Hepsi güzel görünüyor ellerine sağlık.
|
Demek ki bu da sorun değil. =) Şuan için en acil meselem onları bi yere taşımak. Güneş ışığına çıkarmak istemiyorum. Ya evde soğuk bir odada dolaylı gün ışığında duracaklar sulanmadan, ya da çatıdaki üstü kapalı; odaya göre daha az ışıklı yerde. Bilemiyorum, karar veremiyorum. Soğuk olarak iki yerin de birbirinden farkı yok. Oda daha ışıklı.
Küçük bir masa bulup odanın köşesine alayım en iyisi.