agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni130Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2013, 23:01   #31
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Bu güzel bitkilerin fotoğraflarına peşpeşe bakmak çok keyifli ama bakımları konusunda da birkaç satır yazarsanız sevinirim.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 10:32   #32
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dogef Mesajı Göster
Sayın selenn; kaktüs bakımıyla ilgili forumda okadar güzel bilgiler varki tekrar
edip yer ve zaman işgal etmek istemedim.
Kısaca bahsetmem gerekirse;

Kaktüslerimi kışın içeriye alıyorum.Kendilerine güneye bakan bir oda tahsis ettim Ekim ayından itibaren kaktüslerimi sulamıyorum.Sukkulentlerimi ise 20 günde bir sadece topraklarını ıslatacak kadar (yani yazın olduğu gibi bolca değil) suluyorum.Yılbaşı, atlas ve benzeri sukkulentleri ise kışın ayda bir kez suluyorum.(Yine sadece topraklarını ıslatacak kadar)Mayıs ayında kaktüslere özel gübreyi 15 günde bir sulama suyuna katıp,ekim ayına kadar bu işlemi tekrarlıyorum.Hepsinden önemlisi de her gün onları nekadar çok sevdiğimi,onlara birşey olursa çok üzüleceğimi söyleyip mümkün olduğu kadar tek tek değişikliklerini fark ettiğimi anlatıyorum.(Bu son yaptığım nekadar akıllıca bilemiyorum).

Onlardan çelik almak için asla bilerek koparmıyorum.Saksı değişimi sırasında veya başka nedenlerle kopan yaprak ve parçaları is en fazla iki gün kuru bir yerde bekletip minicik saksılara ekiyorum.Bir ay süreyle hiç sulamıyorum.

Tabi bu yazdıklarım Ankara iklimine göre benim deneyimlerim.Sanıyorum bulunulan şehrin iklimine göre farklı tecrübeler olabilir.

Sayın selenn,
İnşallah azda olsa size yardımcı olabilmişimdir.
Sevgilerimle.
Teşekkürler sayın dogef verdiğiniz bilgiler ben dahil tüm kaktüs yetiştiricilerine yol gösterici olacak.

ipektuğçe ve Ezgi beğendi.
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 13:23   #33
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-06-2010
Galeri: 5
Alıntı:
Sayın ipektuğçe hoşbulduk.Beğeniniz için teşekkür ederim,ancak 64.mesajda
ilk resimde belirttiğiniz isimde bir kaktüsüm yok,acaba benmi ismini yanlış biliyorum.Tekrar yazarsanız zevkle bilgi veririm. Sevgilerimle.
Sn. dogef, evet siz yazınca dikkat ettim. Sizdeki isim yanlış eklenmiş. 64. mesaj ilk fotoğraf Kalanchoe tomentosa nın yanında adromiscchus cactatus yazıyor galiba, onun ismi Cotyledon undulata olacak. Onunla ilgili bakım bilgisi istemiştim, vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler. Sevgiler...

ipektuğçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 21:54   #34
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-06-2010
Galeri: 5
Sn. dogef, verdiğiniz güzel ve espirili bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
Size yürekten bir maşallah diyorum, ben koca saksısıyı gözümün önünde erittim gitti, siz bir yapraktan bu güzele kavuşmuşsunuz ne güzel, tebrik ediyorum.
Gerçekten çok nazlıydı ama hatamı sayenizde öğrendim, ben yapraklarına su püskürtmüştüm. Yapraklar uçtan içe doğru kuruma yapınca ne yapacağımı şaşırıp su püskürttüm. Birde geldiğinde saksı toprağı torf olunca, daha dikkatli sulamaya dikkat ettim, bir kaç ay daha dayansaydı, saksı ve toprağını değiştirecektim. Tekrar cesaretimi topladığımda alırım artık. Sevgi ve saygılarımla...

ipektuğçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2013, 16:37   #35
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2011
Sayın dogef;

Bahçe sayfanızda kaktüs ve succulent sayfanızın olduğunu söylemiştiniz. İyi ki bu sayfadan bahsetmişsiniz.
Öncelikle giriş yazınızı okudum "Kaktüs"ü çok güzel tasvir etmişsiniz. Kaktüs ve succulentlere gelince sevgi ve özenle bakıldıkları belli. Hepsine maşallah diyorum.
Bu sayfada en son mart ayında paylaşım yapmışsınız umarım güncel resimleri görmek nasip olur. Tertip ve düzen içinde ayrıca tebriklerimi iletiyorum.
Ellerinize, emeğinize sağlık.

loveforlife, dogef ve cupid beğendi.
mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 14:46   #36
Ağaç Dostu

Bayçalı's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2012
sn.dogef sayfanızı dolaştım kaktüs ve scullent leriiz çok güzel ve düzen içersinde kocaman bir maşallah eskişehir toplan tısından aldığınız çiçekleriniz hayırlıolsun bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle

Bayçalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 18:43   #37
Yeni Üye

difenbahya's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2013
Sayın dogef herbiri birbirinden güzel ve sağlıklı görünüyorlar. bitkiler hakkında bir şeyler bildiğimi düşünüyordum ama sizleri görünce öğrenecek daha çok şeyim olduğunu anladım. benimde iki tane sukulentim var.orjinal isimlerini bilmiyorum. bende sizinle paylaşmak istedim

difenbahya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 22:50   #38
Yeni Üye

difenbahya's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2013
Alıntı:
Sayın difenbahya;
Sayfama şeref verdiniz.İnanın eğer bu siteye girip bir kaktüs sayfasını geziyorsanız bu hastalık size çoktan bulaşmış demektir.Geçmiş olmasın, İnşallah devam eder...) Benim kaktüs aşkımın başladığı yaştasınız ,yıllar sonra birde bakacaksınız sukulentleriniz , çiçekleriniz odalara, balkonlara sığmıyor ve eminim sizde bu merak oldukça benden kat kat bilgili olacaksınız.
Yeterki Allah size sağlıklı, mutlu ömür versin ve dilerim doğa sevginiz daim olsun.

Sevgilerimle..
güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. inşallah benimde sizinkiler gibi güzel ve sağlıklı yavrularım olır arada sırada kaktüs ve sukulentler ile ilgili bilgilerinize başvurmak isterim bir sakıncası yoksa

difenbahya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2013, 22:04   #39
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Sayın dogef bitkileriniz çok hoş sağlıklı büyütün inşallah,105. mesajdaki ilk fotodaki Sempervivum tectorum da yanılmıyorsam zararlı böcekler var hemen ilaçlamanızı öneririm hem bu bitkiyi hemde yanda varsa hızla bulaşacağı için başka bitkilerinizide kaybedebilirsiniz.

şenol dalkıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2013, 21:20   #40
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:

İmrenerek baktığım, benim olsa burada yüzlerce kaktüs ve çiçek yetiştiririm dediğim, betondan ibaret teraslara, çorak bahçelere sahip olanlara Rabbimin verdiği bu güzellikleri keşfedemedikleri için okadar üzülüyorumki...

Hep şanssız olduğumu düşünürdüm..Hayatıma anlam katan çiçeklerim ve kaktüslerimle meğer dünyanın en şanslı ve en zengin insanı benmişim...

Ağaçlar.net'e bu güzellikleri siz dostlarla paylaşma imkanı verdiği için birkez daha teşekkür ederim.
Canım Ablacığım,

Ben de hep o kocaman balkon ve bahçesi olup da çiçeği sevmeyenlere hayretle bakmışımdır. Ne kadar çok şey kaybediyorlar oysa ki!

Senin şanssız olduğun konusuna katılmıyorum ben. Öncelikle harika bir oğlun var. Bu en büyük şansın bence. Ayrıca dikende bile güzeli gören sevgiyle dolup taşan kocaman bir yüreğin var. Sağlığın yerinde olsun, sevgi hayatında eksik olmasın; en büyük zenginlik bu sana! Hele o güzel bitkilerin de bu servete eklenince, senden zengini yok bu dünyada...

Ben de agaclar.net'e seni tanımama vesile olduğu için kocaman bir teşekkür borçluyum.

Bu arada son mesajında öyle yaşlılık falan demişsin ya, kimmiş o yaşlı bakayım? Ben hiç de öyle düşünmüyorum...

Sevgi ve selam ile...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2013, 07:53   #41
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Hepsi harikalar Ablacığım... Aloe Aristatanın o benekli yaprakları ve çiçeği, sedum burritonun ahenkle salınışı, buz çiçeğinin keyifli duruşu, tek saksıya taşınsalar da kalanchoelerin... Hele ki barrel! Kocaman bir varil olur tez zamanda inşallah...

İnşallah kocaman bahçeli evler nasip olur bize de, mutlu mesut yaşamaya devam ederiz kaktüs- sukulent ve diğer çiçeklerimizle...

dogef beğendi.
Eski 16-08-2013, 22:44   #42
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-07-2013
Maşallah çok güzeller...

dogef beğendi.
turkerunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2013, 21:56   #43
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Sayın Dogef Abla,
Baktım burda herkes size abla diyor sizin gibi bir kaktüs üstadına bende abla deme mutluluğunu yaşamak istedim. Kaktüslerinizi tek tek beyenmek yerine hepsini biden beyenip bayıldığımı söylemek istiyorum. Ellerinize emeğinize sağlık söyleyecek söz bulamıyorum ağzım açık izledim hepsini maşallah kırkbir kere maşallah hem size hemde bitkilerinize....

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 20:57   #44
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Fırsat buldukça sayfaları ziyaret ediyorum ama çok azı beni bu kadar cezbediyor kaktüsleriniz sukkulentlerinizle aranızda ki sevgi bağını buradan hissettim diyebilirim sizin gibi diken aşığını bir kez daha aşık ettiniz diyebilirim.

dogef beğendi.
eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2013, 09:17   #45
/

Giriş Tarihi: 21-04-2013
sayın dogef hayranlıkla sayfalarınızda gezindim diyorum başkada bir şey diyemiyorum...

eceyıldız beğendi.
solucan17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2013, 09:40   #46
Ağaç Dostu

kokett's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2013
Sevgili dogef, kaktüslerinizin hepsi birbirinden güzel, maşallah çok sağlıklı ve hayatlarından memnun gözüküyorlar. Balkonunuzdaki düzene, titizliğe hayran kaldım. Ellerinize sağlık.

kokett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2013, 18:44   #47
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-08-2013
[QUOTE=dogef;1020712]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Sevgili Dogef,

"27 yıl önce başladı bu sevda." diyorsunuz ya benimde bu yıl 4. yılım. Dedim acaba 27. yılımda ne adar yola alacağım. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Hepsi muhteşem.

Sayın Fatih bey,
Öncelikle okadar genç yaşta bugüzelliklere gönül verdiğiniz için sizi tebrik ederim,sizi yetiştiren anneyede en içten sevgi ve saygılarımı iletin lütfen. Siz daha şimdiden harika bitkilere sahipsiniz. Rabbim sağlıklı ve mutlu ömür versin. İnşallah 27.yılınızda Türkiyenin sayılı kolleksiyonerleri arasında olursunuz.

Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkür ederim.
gerçekten muhteşem. meğer bu bir sevdaymış daha önce hiç saksım çiçeğim vb. olmamıştı taki taşınan bir komşumda bir kaktüs gördüm çok hoşuma gitti bir parçasını koparıp bana verdi ve gitti. 2 yıldır ona baktım ve aşık oldum ya resmen ama bakımını bilmediğim için büyütemedim aşkımı. resmini koyacağım
bana yardımcı olurmusunuz mesela türü nedir toprağı nasıl olmalı saksısı nasıl olmalı gübre ne kullanmalıyım su ne kadar vermeliyim vb. şimdiden çok teşekkür ederim .Name:  25082013787.jpg
Views: 858
Size:  44.3 KB
işte aşkım:Name:  25082013785.jpg
Views: 701
Size:  57.3 KB
Name:  25082013786.jpg
Views: 629
Size:  35.5 KB

muhammetali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2013, 19:24   #48
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-08-2013
çok teşekkür ederim saksıyı küçültelim,dere kumu kolay bulurum,sulama işi tamam,kiremit sorun değil,özel besinler bulamam ardahanda onuda netten hallederiz herhalde
ha bide şuandaki toprağı çiçekçiden aldığım çiçek toprağı suyla açılan humuslu bişey iyi gelir diye onu kullandım (bu hesaba göre yanlış yapmışız) normal toprak ve dere kumu karışımı yaparım..ve neticeyi bekleriz..ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler çok sağolun ,yine rahatsız ederim sizi ama...

muhammetali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2013, 17:19   #49
/

Aman Allah ım ya sayın dogef onlar nasıl bir güzelliktir öyle. Birde boyuna posuna bakmadan kat kat açmış imrendim doğrusu.

loveforlife beğendi.
Eski 01-09-2013, 14:53   #50
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Aşılı kaktüs çeşitlerinize imrendim doğrusu Sayın Dogef. Renk renk görüntüleri zaten göz doldurucu, bir de çiçeklendiler mi seyirlerine doyum olmuyordur.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2013, 16:46   #51
/

Elimde hiç aşılı yok ilk fırsatta edinmem lazım hayran kaldım renklerine, sayın sakdag'ın dediği gibi çiçeklenince otur başlarına ohh keyfe bak

Ayrıca fiskos köşesi çok güzel olmuş renkliler gelin diğerleri kaynana anam muhabbete bak

loveforlife ve dogef beğendi.
Eski 01-09-2013, 17:26   #52
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Balkonumda yeni düzenleme yaptım.Fiskos köşesi...)))

Eklenti 437732
Hiç de sevmem ama bir dedikodu yapasım geldi bu masanın başında...

dogef beğendi.
Eski 01-09-2013, 20:08   #53
/

Vallahi hepsi bir birinden güzel ama şu dördüncü resimdekiler en çok onlar hoşuma gitti karamel sürülmüş tatlı gibi

Eski 01-09-2013, 21:52   #54
Ağaçsever

cupid's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2013
Sayın Dogef,

Aşılısı da aşısızı da hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı maşallah. Siz bu kadar sevgi dolu bakar ve ilgilenirseniz onlarda size çiçeklenerek teşekkür ederler.

dogef beğendi.
cupid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2013, 23:01   #55
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-08-2011
Sayın Dogef.Böylesine müthiş bir koleksiyona sahip olduğunuz için sizi çok tebrik ediyorum. Hepsi sevgiyle büyüdüklerini bize haykırıyorlar.Ben kaktüsler konusundaki hatalarımıda forumda paylaştığınız bilgilerinizle anladım.Çok teşekkürler.

eceyıldız beğendi.
alaoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2013, 17:20   #56
/

Sayın dogef bu lithops bir türlü beceremedim bakmayı. Su dengesini bir türlü ayarlayamadım genelde çürüdü. Bu çiçekleri görünce gelde kaktüslere hayran olma.

eceyıldız beğendi.
Eski 19-09-2013, 18:55   #57
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Neslihanımın Eskişehir toplatısı hediyeleri gayet güzel tuttu ve gelişti.Çok mutluyum...
Değerli Ablacığım,

Ne kadar da güzel gelişmiş bunlar böyle! Elinin değdiği belli oluyor. Zaten ben de tembihlemiştim onlara "mutlu edin ablamı" diye. Güle güle büyüsünler, güzel günleriniz olsun birlikte...

dogef ve eceyıldız beğendi.
Eski 19-09-2013, 21:10   #58
/

Sayın dogef bu lithops neden böyle olmuştur sizce bir fikriniz varmı? Geçen hafta sizin resminize benzer vardı bende oda aynı şekilde oldu. Suyu bir hafta olmuştu vereli , güneşi saat ikiye kadar görüyor bolcada rüzgar var .Kökte hiçbir bozulma yok.

Name:  2013-09-19 15.44.24.jpg
Views: 815
Size:  52.0 KB

Name:  2013-09-19 15.45.01.jpg
Views: 859
Size:  58.8 KB

sonkez beğendi.
Eski 20-09-2013, 08:34   #59
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Sayın DOGEF kaktüslerinize hayran kaldım doğrusu. Ankara gibi kışları soğuk geçen bir ortamda kapalı bir balkonda yetiştiriyorsunuz sanırım.Özellikle büyük olan atlas çiçeğinize hayran kaldım.Ben de ortaokul 1.sınıftayken tarım dersi vardı bizde.Tarım dersi öğretmeni yıllık ödev olarak evinizde herhangi bir çiçek yetiştirin demişti.Ben de bir kaktüs yetiştirmiştim.Öyle başlamıştı bu tutku aradan 25 yıl geçmiş.Fakat bazen bir kaç yıllık aralar da olmuştur.Üniversite öğrenci evi ortamı ,askerlik çiçek yetiştirmede engeldi tabi..Taşınma gibi şeylerde çiçek kaybına veya orada bırakma gibi sonuçlar doğuruyordu.Bu yüzden çok eski çiçeklerim yok.Bahçeli bir evde oturuyorsunuz gördüğüm kadarıyla bu çok güzel bir nimet doğrusu...Benim de en büyük hayalim bahçeli bir evde oturmak ve bu evin bahçesine çatısına veya terasına bir sera kurmaktır.Size bol çiçekli güzel günler dilerim.Saygılar....

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2013, 09:47   #60
/

Sayın dogef o nasıl söz faydam olduysa. Bakın hemen ilk yanlışlarımı gösterdiniz bana, ismini yanlış yazmışım bitkinin :-) Ayrıca saksı konusu benim normal saksıdaydı. Sulama konusundaki tavsiyeler. Eeee daha nasıl faydanız olsun çok teşekkür ederim çok sağolun.
Yavru kaktüs lerde bende bir iki çürüttüm şimdi şırınga aldım sadece kök kısmına veriyorum suyu gövde hiç ıslanmıyor :-)

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025