View Single Post
Eski 25-02-2013, 10:32   #32
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dogef Mesajı Göster
Sayın selenn; kaktüs bakımıyla ilgili forumda okadar güzel bilgiler varki tekrar
edip yer ve zaman işgal etmek istemedim.
Kısaca bahsetmem gerekirse;

Kaktüslerimi kışın içeriye alıyorum.Kendilerine güneye bakan bir oda tahsis ettim Ekim ayından itibaren kaktüslerimi sulamıyorum.Sukkulentlerimi ise 20 günde bir sadece topraklarını ıslatacak kadar (yani yazın olduğu gibi bolca değil) suluyorum.Yılbaşı, atlas ve benzeri sukkulentleri ise kışın ayda bir kez suluyorum.(Yine sadece topraklarını ıslatacak kadar)Mayıs ayında kaktüslere özel gübreyi 15 günde bir sulama suyuna katıp,ekim ayına kadar bu işlemi tekrarlıyorum.Hepsinden önemlisi de her gün onları nekadar çok sevdiğimi,onlara birşey olursa çok üzüleceğimi söyleyip mümkün olduğu kadar tek tek değişikliklerini fark ettiğimi anlatıyorum.(Bu son yaptığım nekadar akıllıca bilemiyorum).

Onlardan çelik almak için asla bilerek koparmıyorum.Saksı değişimi sırasında veya başka nedenlerle kopan yaprak ve parçaları is en fazla iki gün kuru bir yerde bekletip minicik saksılara ekiyorum.Bir ay süreyle hiç sulamıyorum.

Tabi bu yazdıklarım Ankara iklimine göre benim deneyimlerim.Sanıyorum bulunulan şehrin iklimine göre farklı tecrübeler olabilir.

Sayın selenn,
İnşallah azda olsa size yardımcı olabilmişimdir.
Sevgilerimle.
Teşekkürler sayın dogef verdiğiniz bilgiler ben dahil tüm kaktüs yetiştiricilerine yol gösterici olacak.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön