![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sudenur,Denizardacan,Esin,Sdurul; Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum,güzel yorumlarınızı okuyunca çok mutlu oldum. ![]() Sevgili Denizardacan,kaktüs tohumlarını Temmuz başı gibi ekmiştim,diatomitette çimlendirdim.İri tohumları biraz taşların altına iterek toz olanları yüzeye serperek çimlenmelerini sağladım.3 ay diatomite kontrollü alttan sulama yaparak büyüttüm. Samimiyetine inanıyorum,haklısın çok minik oldukları için cımbızla tutarak toprağa geçirdim,oldukçada zor oldu tutmak. Sanada kolay gelsin,başarılar diliyorum,tam bir sabır işi ve bunu bana kaktüsler öğretti.![]() Sevgili Esin hanım ve Sdurul hanım,çok teşekkür ediyorum.Beğendiğiniz sukulentimin ismi ''Crassula exilis subsp picturata'',yaklaşık 3 ay önce alacakaranlıktan almıştım,kargoda bütün uzun dalları kırılmıştı,çok üzülmüştüm.Neyseki kendini topladı,hatta çiçek açmaya dahi çalışıyor. Bunun büyümüş çok daha güzel halini Sn.zafer1326'nın sayfasından görünce hayranlığınızın daha da artacağını düşünüyorum.Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
sn ipektuğçe kaktüs ve sucullentleriniz çok güzel ve şirinler güle güle büyütün ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Zor sayılacak bir iklimde, güzel şeyler yapıyorsunuz Sayın İpektuğçe, ellerinize sağlık. Bir söz vardır Tanrı'yı ve insanları sınamayın, ikisini de kaybedebilirsiniz diye... Bence siz de türlerinizin tümünü Maraş soğuğu ile sınamayın, n'olur n'olmaz. ![]() Güzelliklerinizin devamını bekliyor olacağım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum Sn.PlentyPlant, Adana kadar olmasa da, buralarda çok fena soğuk sayılmaz,henüz don olmadı,eksi derecelere de inmedik.Belki ilçelerde oturuyor olsaydık cidden soğuk yerler, - 20 lere kadar soğuk oluyormuş. Ben şimdilik soğuklara dayanıklı olduğunu bildiklerimi balkonda bıraktım,kaktüslerim koruma altında,soğuklarda üzerlerini örtüyorum. Uyarılarınızı dikkate alacağım, gözlerim sürekli onların üstünde olacak inanın. ![]() Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Sayın ipektuğçe, Sayfanızı baştan sona gezdim. Elinize emeklerinize sağlık. Bu dikenli bitkileri ben pek sevemedim, ama çiçek açınca çok güzel oluyormuş. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
) Bir kere sahip olunca tutkunu oluyor insan bu dikenli bitkilerin.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonradan beyaz veya sarıya dönüşebiliyor. Düzenleyen adneser : 30-01-2013 saat 20:52 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
2 ay önce çok beğenerek aldığım Pachyphytum ovatum ,kargoda birçok yaprağı kırılmıştı.Kırılan yapraklarını da ektim, şimdi onlarda yavruladı. Ana bitkide yavaş yavaş kendini toplamaya başladı. ![]() ![]() Sonunda atlasta yeni sürgünleriyle beni mutlu etti, darısı diğer atlaslara diyelim ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Sn İpektuğçe,kaktüs ve sukulentle rinize baktım.Hepsi birbirinden güzeller.Euphorbia Obesa ,minik karpuzum dediğiniz çok güzel.Ben Ankara da görmedim galiba.Hepside sağlıklılar.Ellerinize sağlık .Sevgi ve Saygılar. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Euphorbia Obesa yı Taner Angay beyden getirtmiştik, iyiki de almışım artık o şansımızda kalmadı. Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Eyvah yavrularsa beni unutmayın lütfen ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
İpektuğçe'ciğim, nasıl bir ortamda konumlandırıyorsunuz kalonche'lerinizi? Çok güzeller maşallah, bakmaya doyulmuyor.. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.adneser , haklısınız diğer pembe kalancholerde renk değiştiriyor. Önce açık pembe açıyor, ikinci açışlarında koyu pembe oluyorlar. Olsunlar bakalım ben her tür renklerini çok seviyorum.Sevgili Sudenur, büyük saksılı kalancholerim balkonda açıkta duruyorlar, üzerleri çiçek tomurcuğu dolu fakat dışarı soğuk olduğundan onlar hâlâ açmadı. İçerde de yer kalmadı ki açsınlar diye içeri alayım bunlar küçük saksı olunca evin içindeler. Şimdilik bunlarla idare ediyorum, baharda da diğerleri açar. Teşekkür ediyor, sevgilerimi gönderiyorum.![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz nevsune hanım, hatırlatmanız için çok teşekkür ederim. ![]() Bende fotoğrafını çektiğimde bir şeyler var bunda dedim, sonra koşuşturmalardan bakmayı unuttum. Sizin mesajı okuyunca hemen gidip mercekle kontrol ettim, yinede belli bir böcek göremedim ama toz şeklinde görünen şeyler var, güvene almak için ilaçladım. Sonuçta yaprak uçlarında kurumalar da görünüyor ki, birşeylerin yolunda gitmediğini gösteriyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu gün sizin gibi bende dayanamadım iki tanede ben aldım başlangıcı böyle olursa sonu dipsiz kuyu heralde. ![]() Sizinki bu olabilirmi tesadüfen gördüm G.denudatum v pentacanthum (IPW) |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
yine dayanamayıp aldım sözüne bayılıyorum dayanabilsek bu halde olmazdık güle güle büyütün güzellerinizi. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum sevgili sibelim, evet tek sorunumuz dayanamamak oluyor yeni bir güzel görünce. Sadece bu değil birkaç güzel daha aldım, güneşli bir hava bekliyorum güzel fotoğraf çekebilmek için. İnşallah en kısa zamanda onları da eklerim. Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. adneser, ilginize teşekkür ediyorum. Sizin kaktüsleriniz de hayırlı olsun, güle güle büyütün. İlk fotoğraftaki kaktüsümün ismini Gymnocalycium damsii olarak bulmuştum. Sizin verdiğiniz isimle de aradım daha farklı kaktüsler çıktı. Umarım yanılmıyorumdur.Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|