![]() |
|
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
2 ay önce çok beğenerek aldığım Pachyphytum ovatum ,kargoda birçok yaprağı kırılmıştı.Kırılan yapraklarını da ektim, şimdi onlarda yavruladı. Ana bitkide yavaş yavaş kendini toplamaya başladı. ![]() ![]() Sonunda atlasta yeni sürgünleriyle beni mutlu etti, darısı diğer atlaslara diyelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Sn İpektuğçe,kaktüs ve sukulentle rinize baktım.Hepsi birbirinden güzeller.Euphorbia Obesa ,minik karpuzum dediğiniz çok güzel.Ben Ankara da görmedim galiba.Hepside sağlıklılar.Ellerinize sağlık .Sevgi ve Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Euphorbia Obesa yı Taner Angay beyden getirtmiştik, iyiki de almışım artık o şansımızda kalmadı. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Eyvah yavrularsa beni unutmayın lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Sevgili ipektuğçe sayfalarınızı gezerken alttaki (yapraktan üretim) resim ilgimi çekti. Merak ettiğim bu yapraklar ne kadar süre ile bu hale geldiler. Cevabınız için şimdiden teşekkürler, sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonradan beyaz veya sarıya dönüşebiliyor. Düzenleyen adneser : 30-01-2013 saat 19:52 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
İpektuğçe'ciğim, nasıl bir ortamda konumlandırıyorsunuz kalonche'lerinizi? Çok güzeller maşallah, bakmaya doyulmuyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birde yukardaki fotoğrafını eklediğim Pachyphytum ovatum yaprakları 1,5 - 2 ay gibi sürede köklendiler. Türlere göre farklılık gösteriyor, sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sn.adneser , haklısınız diğer pembe kalancholerde renk değiştiriyor. Önce açık pembe açıyor, ikinci açışlarında koyu pembe oluyorlar. Olsunlar bakalım ![]() Sevgili Sudenur, büyük saksılı kalancholerim balkonda açıkta duruyorlar, üzerleri çiçek tomurcuğu dolu fakat dışarı soğuk olduğundan onlar hâlâ açmadı. İçerde de yer kalmadı ki açsınlar diye içeri alayım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz nevsune hanım, hatırlatmanız için çok teşekkür ederim. ![]() Bende fotoğrafını çektiğimde bir şeyler var bunda dedim, sonra koşuşturmalardan bakmayı unuttum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
yine dayanamayıp aldım sözüne bayılıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum sevgili sibelim, evet tek sorunumuz dayanamamak oluyor yeni bir güzel görünce. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu gün sizin gibi bende dayanamadım iki tanede ben aldım başlangıcı böyle olursa sonu dipsiz kuyu heralde. ![]() ![]() Sizinki bu olabilirmi tesadüfen gördüm G.denudatum v pentacanthum (IPW) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Sn. adneser, ilginize teşekkür ediyorum. Sizin kaktüsleriniz de hayırlı olsun, güle güle büyütün. İlk fotoğraftaki kaktüsümün ismini Gymnocalycium damsii olarak bulmuştum. Sizin verdiğiniz isimle de aradım daha farklı kaktüsler çıktı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Echeveria Taurus, Bu güzellerin hepsini de dün balkona çıkardım. Yaklaşık 1 aydır bendeler, özellikle yaprak renklerinde açılma farkettim. Dünde hava çok güzel olunca balkona sefa yapmaya çıktılar çıkış o çıkış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Sevgili ipektuğçe, hepside çok güzeller, güle güle büyütün. Ben bugün çok severek aldığım titanopsis calcarea yı kaybedince bütün hevesim kaçtı. O her diktiği çelik tutan, her attığı tohum canlanan ben korkar oldum bir başkasını da kaybedersem diye. Sizinkilere bakıp avunuyorum bende . Bu güzellikler içinde sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Allah'ım ne güzellikler yaratmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle geç cevapladığım için kusura bakmayın arkadaşlar, mesajlarınızla beni çok mutlu ettiniz. Sevgili Esin hanım, bitkinizi kaybetmenize bende çok üzüldüm.Siz birde benim kaybettiklerimi bilseniz, gözümün önünde eriyip gittiler. Kalanchoe fedtschenkoi Duygularınızı çok iyi anlıyorum. Bu sene balkonda bitkilerim çok sağlıklı hayatlarına devam ederken 1 tane kayıp yaşadım oda tamamen benim hatam oldu. Kalanchoe fedtschenkoi, bir arkadaşımın hediyesiydi, hergün havalandırmak için üstünü açıp gece kapatıyordum. O gün nasıl olduysa unutmuşum, ertesi gün görünce şok oldum, çok sevdiğim bir türdü. Balkonda 1 kayıp yaşadım ama evin içinde o kadar çok bitki kaybettim ki ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sudenur, beğenmene sevindim arkadaşım, çok sağol. İnşallah yavrular ama ondan önce kaybetmeden yaşatabilmek tüm isteğim. ![]() ![]() Sn.adneser, güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Saygılarımla... Düzenleyen ipektuğçe : 13-02-2013 saat 12:47 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ipektuğçe; kaktüsünüz Astrophytum senilis olabilirmi? Bende aynı kaktüsten aldım bir kaç gündür adını araştırıyorum. Kaktüs ve sukullentleriniz çok güzel ,bol bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle. Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|