![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
Sn.milaca2010 , öncelikle hoşgeldiniz, beğenmenize sevindim, sizi gördüğüme çok mutlu oldum. ![]() ![]() Şimdi sizin aldığınız kaktüse bakmaya gittim evet bendeki ile aynı, fakat Astrophytum senilise görsellerden baktım, daha farklı geldi bana. Bizim kaktüs daha değişik, bugünler de biraz rahatsızım, bilgisayara fazla oturamıyorum, o yüzden araştırmaya zaman bulamadım. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum, sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Sn ipektuğçe,merhabalar nasılsınız.Kaktüs ve Sukulentleriniz görsel olarak sağlıklılar.Benimde var ama çok zor bakımları çünkü su vermek sıkıntılı çok versen çürüyor.Ben zorlanıyorum.Bakımlarını isimlerini bilmiyorum.Sadece heves ve görsellik olarak çok seviyorum.Arıca çekingen olduğunuzu yazmışsınız.Lütfen hepimiz Arkadaşız ve hepimiz tek amaçla birbirimize yorum yapıyoruz.Ve hepimiz hastayız diye düşünüyorum(çiçek hastası) ne güzel bir hastalık değilmi. Sevgi ve Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-02-2013
|
sayın İpektuğçe. Crasulla ovata bitkinizden bizde bahçede yetiştiriyoruz şuan çiçek açtı. Almanca ismi kuruş ağacı (yaprak şeklinden dolayı). Orjinal isminde sayenizde öğrenmiş oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Gülenyüz teşekkürler, mesajınızla güldürdünüz beni. ![]() Aslında kaktüsler zor bitki değiller, sukulentler ve echeveria lar onlara göre biraz daha zor bitkiler diyebilirim. ( Benim için öyle) ![]() Kış boyunca sulamıyoruz, yazında çok sıcak havalarda saksı büyüklüğüne bakılarak 10 günde su verdiğimde oluyor, minik saksılara 4-5 günde bir verdiğim de oluyor.Birazdan sayfanızı ziyarete geliyorum. ![]() Sn.zuhaleyna, öncelikle hoşgeldiniz. Crasulla ovatanız çiçeklenmiş olması ne kadar güzel, görmek isterdim doğrusu. Bizde henüz çiçek belirtisi yok, balkon da yetiştiriyorum. Türkçe Para ağacı diye biliyordum bende. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Sevgili ipektuğçe sayfanı nasıl oldu da atladım, kendime kızdım. Ne kadar güzelmiş bitkilerin ve ne kadar güzel bakmışsın, eline sağlık... Hele o boncuk gibi olan sedumlara bakarken yemin ederim çıtır çıtır yesem dedim, çok şirinler.. Fakat ben seni birşey için daha tebrik etmek istiyorum, bitkilerinin tam latince isimlerini biliyor ve hatırında tutuyorsun, çok güzel birşey.. Evim güneş almadığı için kaktüs alamıyorum, ortamda nemli haliyle, gelip seninkileri seyrederim artık... Tekrar eline sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
Sayın ipektuğçe, bu güzelleri bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz. Hepsi birbirinden güzel gerçekten özellikle birkaçı beni çok etkiledi. Sağlıkla büyüyüp gelişmeleri dileğiyle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Canan hanım, öncelikle hoşgeldiniz. Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkür ediyorum. İsim konusuna gelince inanınki bende 3-4 çeşit bitki varken isim falan bilmiyordum ama nasıl çeşitleri artırdım, ilgim ve merakımda arttı. ![]() ![]() ![]() Sn. nodesperat3, beğeniniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. ![]() Düzenleyen ipektuğçe : 18-02-2013 saat 18:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Hazır sayfama uğramışken, bugünler de beni güzelliğiyle mest eden balkonumda ki pamuk şeker kıvamındaki kalanchoe mide sizlerle paylaşayım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Aman efendim kimler gelmiş, hoşgelmiş sayfama ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Alacakaranlık, yine latife yapıyorsun ![]() ![]() Demek süt annemiz bu buddhaydı , zaten bendeki bitkilerin yüzde doksanı senden olduğuna göre hepsi akrabalardır mutlaka ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili. ipektuğçe; Sayfanızda detaylıca yaptığım bir gezinti sonrasında neler neler atladığımı gördüm ve anladım ki bana da bu güzellerin virüsü bulaştı sanırım. Kaktüs,sukullent ve sedum'larınız çok güzeller, inanın bakmaya doyamadım. Maşallah hepsi çok çok güzeller, buda'nız olağanüstü güzellikte, simetrik oluşumları cezbediyor insanı. Emeklerinize sağlık, bol bol çiçekler açarak sizi mutlu etsinler. Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili milaca2010, çok incesiniz, çok teşekkür ediyorum güzel görüş ve düşünceleriniz için. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Arkadaşlarımın bahçesini gezip Sn ipektuğçe nin kaktüs sayfasına sukulent hediye etmez miyim. Müsaadenizle .Sevgi ve Saygılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum Sn.gülenyüz, çok naziksiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Nasılda güzel yaratılmışlar... MAŞALLAH Ve siz ne güzel bir özen göstermişsiniz.... Onları çok sevdiğiniz hallerinden belli değilmi : ))) Emeklerinize ve ellerinize sağlık.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayfanızı gezerken birden şişekler çaktı, gözlerimde inanamadım, ben bu güzeller güzeli pembeleri nasıl göremedim diye ![]() ![]() ![]() Saygı ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum, Sn.hepgül, ziyaretinize, beğeni ve güzel sözlerinize çok sevindim. Sevgilerimle... Sn.adneser, hiç üzülmeyin lütfen. Bu çok doğal bazen insanın gözünden kaçabiliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaktüs sayfası açtığım için başka (balkon ve teras) sayfayı dolduracak kadar çeşitli çiçeğim yok, domates, biberle veya sebzelerle doldurmak'ta istemediğimden şimdilik erteledim diyelim. Saygı ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Ben çiçek sayfalarında olarak algıladım ![]() Yanlış algılamamdan dolayı kusura bakmayın. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
189. mesaja eklediğim kalanchoe, 10 gün sonra renk değiştirdi. Aradaki farka bakarmısınız, ben ilk rengini daha çok sevmiştim. Tabii böyle de kalmıyacak daha sonra koyu pembeye doğru yol alacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|