![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın MKurtoğlu, seranız çok güzel olmuş. Hayırlı olsun.İyi akşamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Teşekkür ederim Sayın eoe1234. Bursa'dan yeni bir üye görmek çok hoş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik
|
Seranız hem güzel hem de kullanışlı. Kaktüs ve sukulentlerinizin yerlerinde mutlu olduğu belli oluyor. Ben şimdilik marketten aldığım rafla idare ediyorum. Ama balkon masasıda işgal edilmiş durumda onu temizlemem gerekiyor. Arada isyan sesleri duyuyorum çünkü ![]() Tohumdan yetiştirmedeki başarınızdan dolayı kutlarım sizi. Ben başarılı olamadım iki denememde. Yenilen güreşçi güreşe doymazmış derler. Bende yeniden deneyeceğim galiba ![]() Yavruların gelişmeleri harika. Çok çabuk büyüyorlar. Bu yaz kocaman olacaklar bu gidişle, emeklerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Alıntı:
Tohumdan yeetiştirmek için çok çaba harcamadım. Üstü kapaklı fide yetiştirme kapları oldukça faydalı. Edindiğim kaktüslerin minik saksılarına tohumları üçerli dörderli ektim. Çimlenme başlangıcında masa lambasının altında hem ısınmalarını hemde ışık ihtiyaçlarını sağladım. İki ay sonra diken oluşumu başladı. Ardından plastik kapaklı fide yetiştirme kapları içine alıp, kasım baışndan bu yana balkonda tuuttum. Tohumların içinde lithopslar vardı. Onların tamamını kaybettim. Sadece kaktüsler hayatta kaldı. Lithopsları tohumdan yetiştirmek kaktüse göre daha zor. Üye dostlarımızda, tohumdan yetiştirebilen bir iki örnek mevcut. Onları tekrar tebrik ediyorum. Bu aysonu Almanya'dan sukulent ve kaktüs tohumları gelecek. Yeni bir maceraya başlayacağım. Bu sefer Eylül ayından değil, Nisan ayından tohumları yetiştirmeyi düşünüyorum. Değerlerli eleştirileriniz için teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|