View Single Post
Eski 04-03-2012, 14:58   #45
MKurtoglu
Ağaç Dostu

MKurtoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2011
Yeni yaptrıdığım sera dün eve teslim edildi. Fakat yoğun yağmur yağışı sebebi ile bu sabah taşıma işlemini gerçekleştirebildim. Sabah 11:00 den 15:00 kadar taşıma işlemi beni oyaladı. Yeni sera, diğer portatif iki seradaki tüm kaktüsleri aldığı gibi, tohumdan yetiştirmekte olduğum tüm minik saksılarıda içine aldı.

Kutu profilden, gövdesini taşınması durumunda rahat edebilmel için iki parçalı olarak imal ettirdim. İki gövde ortadan birleştirilerek, tek sera gövdesi elde edildi. Rafları için tel metal bir malzeme kullandık. Sera içindeki hava sirkülasyonu sağlandı. İthal şeffaf branda ile üzerine çadır dikildi. Ön tarafında iki parça açılır femuralı kapısı mevcut. Fermuarlar açıldıktan sonra ön cephede rulo yapılarak, seranın üzerinde yer alan tokalı halatlar ile, toplu kalmaları sağlanıyor. Ayak yerine 360 derece döner tekerlekler monte edildi. Ayrıca tekerlekler üzerinde kilitlerde mevcut. Bursa'nın lodosları sert olduğu için, rüzgarla hareket etmesi önlenmiş oldu. Tekerleklerin bir yararı da, balkon temizliğindeki sıkıntıyı çözmesi oldu.

Her raf arası 30 cm açıklığa sahip, kaktüs ve sukulnetler daha ferah ortama kavuştu. 5 sıra raf mvcut. Ön üst raf 20 cm yüksekliğinde tutuldu. Minik saksılar için faydalı bir alan sağlandı.

Seranın montajı ve taşınma işlemi esnasında, dairenin birinci katta olması yoldan geçenlerin sorularına maruz bıraktı. Nereden alındığı, kaça mal olduğu, vb. bir çok soru aldım. Soruların ardından gelen olumlu tepkiler ise, hoş bir işi gerçekleştirdiğimi hissettirdi.

Eklenen Resimler

MKurtoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön