View Single Post
Eski 06-03-2012, 19:09   #58
MKurtoglu
Ağaç Dostu
 
MKurtoglu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-05-2011
Şehir: Bursa
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Seranız hem güzel hem de kullanışlı. Kaktüs ve sukulentlerinizin yerlerinde mutlu olduğu belli oluyor. Ben şimdilik marketten aldığım rafla idare ediyorum. Ama balkon masasıda işgal edilmiş durumda onu temizlemem gerekiyor. Arada isyan sesleri duyuyorum çünkü

Tohumdan yetiştirmedeki başarınızdan dolayı kutlarım sizi. Ben başarılı olamadım iki denememde. Yenilen güreşçi güreşe doymazmış derler. Bende yeniden deneyeceğim galiba

Yavruların gelişmeleri harika. Çok çabuk büyüyorlar. Bu yaz kocaman olacaklar bu gidişle, emeklerinize sağlık
Sayın Sevim.K

Tohumdan yeetiştirmek için çok çaba harcamadım. Üstü kapaklı fide yetiştirme kapları oldukça faydalı. Edindiğim kaktüslerin minik saksılarına tohumları üçerli dörderli ektim. Çimlenme başlangıcında masa lambasının altında hem ısınmalarını hemde ışık ihtiyaçlarını sağladım. İki ay sonra diken oluşumu başladı. Ardından plastik kapaklı fide yetiştirme kapları içine alıp, kasım baışndan bu yana balkonda tuuttum.

Tohumların içinde lithopslar vardı. Onların tamamını kaybettim. Sadece kaktüsler hayatta kaldı. Lithopsları tohumdan yetiştirmek kaktüse göre daha zor. Üye dostlarımızda, tohumdan yetiştirebilen bir iki örnek mevcut. Onları tekrar tebrik ediyorum.

Bu aysonu Almanya'dan sukulent ve kaktüs tohumları gelecek. Yeni bir maceraya başlayacağım. Bu sefer Eylül ayından değil, Nisan ayından tohumları yetiştirmeyi düşünüyorum.

Değerlerli eleştirileriniz için teşekkür ederim.

MKurtoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön