View Single Post
Eski 03-03-2012, 07:46   #43
MKurtoglu
Ağaç Dostu

MKurtoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış Mesajı Göster
Merhaba, sayfanız hayırlı olsun. Çok güzel kaktüsleriniz var. Hele tomurcuktan çiçek açışını izlemek müthiş olmalı. Ben bahçede bitkilerimi fotoğraflarken birden kum zambağı açmaya başladı. Nefesim kesildi, o kadar şaşırdım ki ellerim titremiş heyecandan, fotoğraflar flu çıktı. Büyüleyici bir deneyimdi.
Henüz kaktüslerde o zevki tadamadım.
Bursa benim için çok özel bir şehir , büyüdüğüm, en sevdiklerimle vedalaştığım...
Çocukluk hafızamda kalan Bursa = Deprem, şiddetli lodos, mis kokulu osmanlı çileği ve bayıldığım kestane şekeri :-))
Bir ara kaktüs seranızın planını rica ediyorum. Güzel bir kolleksiyon izleyeceğiz, takip edeceğim. Esenlikler diliyorum.
Yapı marketlerde satılan portatif seralardan iki adet kullanıyorum. Bugün portatif seraların yapısından yola çıkarak, kendi çizimini hazırladığım seramı eve getirecekler. Kutu profilden imal edildi. Seranın altında kolaylıkla yer değiştirmeyi sağlayacak tekerlekleri mevcut. Üzerine şeffaf ithal plastik çadır dikildi. İlkbaharda bu çadırı söküp,sonbaharın ortasında tekrar seranın üzerini kapatacağım. Serayı ara ara havalandırmak gerektiği için ön cephesine fermuarlı sistem kullandık. Seranın boyu oldukça uzun olduğu için fermuar bulmakta güçlük çektik. Sonunda tüm malzemeleri toparlayarak, serayı tamamladık. Bugun 11:00 gibi sera eve teslim edilecek. Seranın çizimini de sizlerle haftaiçi paylaşabilirm. Saygılarımla..

MKurtoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön