![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Geçmiş olsun Sayın Sakdag. Kaktüsünüzü sulamaya başladığınız için, içine hapsettiği su don etkisi ile gövdenin yarılmasına mı sebeb oldu. Aslında 4 derece suyun donma noktasının üzerinde bir değer. Ben de kışı kayıpsız geçirdim derken, dün iki kaybımın olduğunu fark ettim. Kaktüsün biri az su vermeme rağmen kök çürümesinden öldü. Diğeri adeta şeffaflaştı ve etsi dokusunda benek beneklekeler oluştu. Havaların tutarsızlığı beni de korkutuyor. Gece ile gündüz sıcaklıkları oldukça geniş aralıkta seyrediyor. Seranın önünü kapattıp kapatmamakta tereddütlerim var. Belki doğal şartlar için bitkilerin mücadele vermesi için rahat bırakmalıyız. Tekrar tekrar geçmiş olsun. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2008
|
Geçmiş olsun, umarım yarası çabucak kapanır. Tam bahar geldi derken yine sıcaklıklar epeyce düştü. Bu sabah Bursa 4 derece idi. Alıntı:
Benim de bir kaktüsümde alındığında alt kısmında açık yeşil koyu yeşil lekelenmeler vardı. Sanki donmuş çözülmüş gibi. Sonra üst taraflarda kahverengi çürümeler oldu. Kaktüsün üstünü kestim. Bekliyorum bakalım ne olacak diye... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizce bu kaktüs neye benziyor? ![]() Şimdi oldu.... Bir de böyle bakın, ![]() Bu kaktüsüm mutfak penceresinde duruyor, mutfağa her girişimde bir şey tarafından izleniyormuşum hissine sürüklüyor insanı... Bir Marslı, yeşilse yeşil, kocaman gözler, kirpikleri bile var, tepede bir tutam saç, minik bir burun, tabi gülümseyen bir ağız(dost canlısı).... ''Selam dünyalı... '' (merak etmeyin , kaktüsüme zarar vermedim, ağzı A4 kagıdından, öylesine duruyor orda , yapışık değil) ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbaharda bu cevizi ağaçta gördüğüm ilk anda onunla ne yapacağıma hemen karar vermiştim. Ancak dün yapabildim... Cinsini bilmiyorum ama epey iri bir ceviz...Neyse özenle ikiye ayırdım cevizimi, içini yedim... Bize lazım olan kabukları zaten... ![]() Sonra özenle minik bitkilerimi diktim, ![]() Böyle daha iyi oldu sanki Yüzen ceviz adacıkları... ![]() ![]() Tabi ben bunlarla uğraşırken, Meraklı da camın dışından beni izliyordu. Bu deli ne yapıyor diye. Allah cümlemize akıl fikir versin. Amin.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüs - Sukulent Kardeşliği Bahçem olsaydı eğer çim yerine yerörtücü olarak kesinlikle bu iki güzel sukulenti kullanırdım. Ama maalesef şimdilik saksılardalar ve kaktüslere arkadaşlık ediyorlar. Sarkarak büyüyecekler. Kışın çeliklenmiştim, baharla birlikte ilk çiçekler göründü. İnşallah tüm saksıyı kaplamış, yoğun çiçekli hallerini de görürüm. Delosperma cooperi ve buz çiçeği (sarı, kırmızı, beyaz gibi renklerini de bulmak lazım, karışık renkli olarak büyük saksılarda aranjman güzel olabilir) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|