![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sayın İris41 aynı türden aynı boyda bendede var ama daha hiç çiçek açmadı sadece yavru yapıyor,onlardada bir görev paylaşımı var bazıları sade çiçek bazıları sadece yavrulama,açar mı? açar...( 7 senedir bir tek o açmadı ama sonunda açacağına inanıyorum ömrüm yeterse ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Bendekiler hem acıyor hem yavru veriyor şanslıyım sanırım biraz kuru ve güneşte tutuyorum arada bir aklıma eserse gübre veriyorum kaktüsler icin olandan.7 yıl dır acmıyorsa bir sorunu vardır topragını degişip daha geniş bir saksıya aktarsanız bu cinlerin kök yapısıda oldukca güclü fark etmişinizdir |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim echinopsis artık yaşlandı herhalde bu sene yavru falan çıkarmadı. Belki de o da bana küstü. Yavrularını koparıp koparıp komşulara dağıttığım için... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
7 yıldır açmaması ilginçmiş, 2.yılında hemen çiçeğe başlıyorlar aslında... Gerçi kışı dışarda geçirmiyorsa açmaz... Benim ki 7-8 yıllık. Bunu yavruyken 2 tane almıştık komşumuzdan. Birini anneme ektim, birini kendim almıştım. Benim Canım Anneciğim'de bu çiçeği kızım ekti diye ve kaktüs sevgimi çok iyi bildiğinden soğuklarda ölmesin diye yaz-kış içerde evin baş köşesinde tutuyor. Tabi şimdiye kadar hiç açmadı. Anneme gittiğimde ben dışarı atıyorum kaktüsü, o hemen içeri alıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili Sakdağ,kaktüsleriniz harikalar,geçen haftadan beri vakit buldukça sayfanızı gezmeye çalışıyordum nihayet bugün tamamladım ve hayran kaldım.Yine söylemeden geçemeyeceğim,bu dikenli ve tüylü arkadaşlar çiçekleri ile beni çok şaşırttılar.Benim ilgimi çekmeyen bu bitkilerden iki tanesi çiçek açınca merakımı uyandırdı ve siz kaktüsçü arkadaşların sayfalarını gezmeye başladım,kolay gibi görünse de benim uğraşabileceğim bir hobi değil(isimlerini bile telaffuz edemiyorum )Ama siz arkadaşların sayfalarını gezmekten büyük keyif alıyor ve sabrınıza hayran kalıyorum.Size kolaylıklar diliyorum,sevgi ve selamlar. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Berçin Hanım; öncelikle beğeni yağmurunuz ve güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Kaktüslerin ilginç gövdeleri ve dikenlerinin yanı sıra, çoğu kimsenin inanamadığı güzel çiçeklerinin cazibesine kapıldığınıza çok sevindim doğrusu. Aslında çok kolay kaktüs bakmak, bol güneş, az su. Az su demişken mayıs yağmurlarında çok fazla ıslanan bazı kaktüslerim şu an can çekişiyor. Özellikle bazı atlas ve yılbaşı çiçeklerim çok fazla yağmur yediler. Hepsi kök kısmından çürüdüler, yeniden çürüklerini ayıklayıp tekrar diktim. Bazıları canlandı bazıları çürümeye devam etti - ediyor.Çürüyenleri ayıklayıp tekrar, tekrar diktim Bir noktada insan pes eder gibi oluyor. Ama önce çiçeklerimin sonra kendimin moralini düzeltip yola devam ediyoruz işte. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoş geldiniz, ne güzel büyümeye başlamış bu kaktüs böyle. İnşallah çiçeklerini de görürsünüz. ![]() Gerçi ben yaklaşık 6 senedir bekliyorum henüz açmadı ama bir gün bir süpriz yapıp çiçeklerle donanacak biliyorum ve bekliyorum... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdag; Başlığınızı ziyaret etmekte çok gecikmişim ![]() Ben kaktüs ve sukulentlerle pek ilgilenmem ama, sizdekilerin bir çoğuna hayran kaldım. Birde, sunuş tarzınıza bayıldım. Ha, bir de "Biricik" e... Hepsi de çok güzel, rengarenk açtıklarında yüzünüzdeki mutlu tebessümü görür gibiyim. Güle güle sağlık içinde büyüyüp coşsunlar da daha çok seyredip sevinelim. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayfama hoş geldiniz Adalet Hanım, incelenecek sayfa sayısı fazla olunca gözümüzden kaçanlar olabiliyor bazen. Beğeniniz için teşekkür ederim. Bazı bitkilerim 6-7 yıllık, zaman geçtikçe daha güzel form kazanıyor; daha iyi görünüyorlar. Şehirden şehire taşınmalar sırasında en dayanıklı bitkiler kaktüslerim oldu, bende yola onlarla devam ediyorum. Bitkilerimi ve süs tavuklarımı çok seviyorum, onlara insanlar kadar değer veriyorum. Evde yine 3 öksüz civcivim var, anneleri bakmadı. Çok şekerler. ![]() Epeydir fotoğraf ekleyemiyorum, makinam tamirden hala çıkmadı, geçen zamanda bir çok değişik kaktüsüm açtı ve soldular. Fotoğraflayamadım maalesef. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun bir aradan sonra biraz resime ne dersiniz arkadaşlar, İlk olarak özel bir atlas: Selenicereus grandiflorus Pinar del Rio, 2 ay önceki hali ve şimdiki hali, çok hızlı büyüyor, umarım bir gün o muhteşem çiçeğini görmek nasip olur. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve yine çok sevdiğim 2 atlas çeşidi ve medine düğmeleri birlikteliği; Baş köşe çiçeklerim ![]() Sol baştaki Güler Atlasım; 3 tane kocaman kolu var, kırılmasın diye çıtalarla destek yaptım. 15 gün önce saksı değişimi gerçekleştirdim. Ortada medine düğmelerim, saksısı sürekli devrildiği için vileda kovasına oturtmak zorunda kaldım. npk gübreli suyla suladım birkaç kez, 1 metrelik boya kadar çıktılar. Sağda ise Bir Gecelik Gelinim, mayıs ayında bir ok uzatarak yeni yapraklar vermeye başladı. Kendi ağırlığıyla yamulmuştu. Onu da çıtalayla desteklemek zorunda kaldım. Tomurcuğumuz alttaki iri yaprağın ucunda. ![]() Bu çiçeklerin bulundukları konum, saat ona kadar direkt sabah güneşi alıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçmiş sayfalarda oldukça cılız görünen aranjman saksım, iyice dolgunlaştı. İçinde neler yok ki... Tavsiye üzerine sempervivum da ilave ettim ama bu bitkiyle anlaşamıyoruz bir türlü, istediğim gelişimi gösteremedi.![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Ellerinize emeğinize sağlık, gözümü alamadım maşallah. '' Sınırlı sayı '' ifadeniz bu çeşitlilikte gülümsetti beni, hepimiz aynı yetersizlikle durmadan yeni arayışlar içindeyiz. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayşe hanım, her kış geldiğinde içeri taşınanlar, naylon örtü altına girenler oluyor. Dağınıklığı, taşıma telaşı da cabası. Böyle durumlarda bir tane daha bitki almayacağım diye kendi kendi söz veriyorum ama tabi ki de dayanamıyorum. Bu bahar yine bir sürü bitki edindim, küpe çiçekleri, sardunyalar, gloxinia türleri, mevsim çiçekleri aklıma gelmeyen bir çok bitki... Tabi bu türler susuzluğa pek dayanıklı değil. Yaz gelince de tatiller de annemlere gidiyoruz. Bu yaz da kaktüs-sukulent harici edindiğim bu türleri arabaya yükleyip hepsini Edirne'ye bıraktım. 30'a yakın saksı taşındı. Edirne'ye gideceğimiz zaman erkenden kalkıp hepsini kasalara dizdim,aralarını gazete kağıtlarıyla sıkıştırıp yolcuğuluğa hazır ettim. Bir de bunların hepsini 4.kattan arabanın yanına indirip, eşime ben yani biz hazırız dedim. İşitilen azarları duymamak için kulaklarıma pamuk tıkamayı da ihmal etmedim tabi. İşte bu yüzden sınırlı sayı dedim. Bir de buzdağının görünmeyen yüzü vardı yani. ![]() Sonbahara yavaş yavaş girdiğimiz bu günlerde şimdiden kafamdan planlar yapmaya başladım kış içim. Bu bitki içeri alınacak, bu bitki naylon seraya konacak vs. Zaten birçok bitkiyi de ikili üçlü gruplar halinde birleştirip yerden kazanmaya çalıştım. Bütün bunların yanında kaktüs ve sukulentler için kendime sınır koymuyorum tabi ki de... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Edirne'ye gideceğimiz zaman erkenden kalkıp hepsini kasalara dizdim,aralarını gazete kağıtlarıyla sıkıştırıp yolcuğuluğa hazır ettim. Bir de bunların hepsini 4.kattan arabanın yanına indirip, eşime ben yani biz hazırız dedim. İşitilen azarları duymamak için kulaklarıma pamuk tıkamayı da ihmal etmedim tabi. İşte bu yüzden sınırlı sayı dedim. Bir de buzdağının görünmeyen yüzü vardı yani. ![]() Aynı azarları inanın bende çok işitiyorum. Arabamızın küçük olması da çok kötü oluyor benim için. Memlekete gittiğimizde çok dalga geçiyorlar benimle. İyi ki arabası küçük büyük olsa koyun keçi de çıkar diye laf çarpıyorlar. Eşim gaza geliyor tabi bu son bir daha arabada kaktüs taşımam Kesin kararlı ama nedense yaz geldiğinde benim sözüm geçiyor. Kaktüsler, diğer salon bitkilerim, akvarum, kendimiz, valizimiz, ıvır zıvır, .... arabada bacağımı kıpırdatacak yer kalmıyor ve hiç bu durumdan şikayetçi olamıyorum. Yolda birer birer bitkilerimi kaybederim korkusundan. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbaharın nazlı kızı, Sedum joy; çiçeklerini açtığı zaman sonbahar başladı demektir... ![]() Bu minik lobivia'da tomurcuğa durmuş ama geceler oldukça serin; tomurcuk açar mı, kurur mu bekleyip göreceğiz. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve mayıs yağmurlarından beri yılbaşı ve paskalyalarla başım dertte... ![]() Önce paskalyalar bozuldu, yağmurun altında kaldılar ve çürüdüler... Daha sonra yılbaşılar; yazın araya tatillerin girmesi dolayısıyla düzensiz sulamadan dolayı onları da kaybettim. Yeniden yapraktan büyütmeye çalışıyorum... Bir ara çok kızdım çünkü ben ektikçe onlar çürüyorlardı. Bir daha paskalya ve yılbaşı almayacağım dedim ama satışta gördüğüm an alacağımdan emin olabilirsiniz... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlginç başlıklar konusunda iddialı olduğun için bu başlığı sen açmalısın arkadaşım. Sitede deli çok olduğu için ben ve arkadaşlar şiddetle destek olacağız emin olabilirsin. Taşınan bitkiler deyince İstanbul-Manyas hattında taşınan Güler Abla'da aklıma geliyor hemen.Yazın ki taşınma halimi fotoğraflayacaktım ama sinirler gerilince unutmuşum. Arka koltuklar çökmüştü resmen. İşin tuhafı dönüşte de annemden aldıklarım geliyor bu seferde... |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sevgili sakdağ, bitkileriniz mi güzel yoksa sohbetleriniz mi güzel kararsız kaldım... tanışmıyoruz ama sohbetleriniz deki samimiyet ve sıcaklık ayrıca okurken bazı mesajları yeri gelen gülümsemeler eşliğinde okumam yazma ihtiyacı hissettirdi. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdağ, Kaktüs ve sukulentleriniz harika...Onları sevgi ve sabırla büyüttüğünüz belli. Ayrıca çektiğiniz fotograflarınızı ve içtenliğinizi çok sevdim. Elime batan bir kaktüs dikeninin yol açtığı problemler nedeniyle kaktüslere mesafeli dursam da sukulentleri çok seviyorum. Bahçem yok ama evde, balkonlarda, apartman merdivenleri ve iş yerinde yetiştirmeye çalışıyorum. Sevgili cemo ve alcen'den gelen sukulentlerle oldukça çeşidim oldu. Uzun zamandır gözüm lithopslarda, Antalya'dan Taner Bey'den sipariş edecektim ama çevremde ki bir çok arkadaşım çürütünce ben de vazgeçtim. Şimdi özellikle crassula türlerinden bir grup yapıp sipariş vereceğim. Sizin lithopsun son durumunu merak ediyorum doğrusu... Balkon yer darlığından ötürü ben de çok sıkıntıdaydım, şöyle bir çözüm buldum, belki işinize yarar: http://www.agaclar.net/forum/979542-post506.htm Bu arada sadece 6 ay sürekli oturmama rağmen Balıkesir benim ana baba ocağım. Çocukluğumun bayram, sünnet ve düğünler için tüm sülalenin buluşma noktası. Anneannemlerin 6 odalı kocaman ahşap bir konağı vardı. Dedemin yüzlerce güvercini... Çok büyük bir iç avluda anneannemin yağ tenekelerinde yüzlerce çiçeği. Çiçekleri sulamak benim görevimdi, ama hortum ve musluk yoktu. Kova haline getirilmiş yağ tenekelerine tulumbadan su çekip çiçekleri sulamak pek kolay değildi doğrusu ama çok keyifliydi. Işıklar içinde yatsın, kokusu hala burnumda olan anneannemden geçti herhalde bu çiçek sevdası... Tüm torunlarına bir tatlı adı takmıştı, "mafiş"(maviş), höşmelim, helva, şekerpare... Dedemin tarlasında geceleri ateş yakıp mısır közlerdik, taze nohut toplayıp yerdik. Dedemin dükkan kiracısı olan bir helvacı vardı, sürekli gidip "bizi dedem gönderdi" diyerek ondan bedava helva alırdık ![]() Şimdi yazlığa giderken içinden geçiyoruz o kadar Maalesef çocuklarım böyle bir çocukluk geçiremiyor ![]() Konu konuyu açtı, memleket ve çocukluk anılarımla sayfanızı doldurdum. İnsanın çocukluğundaki sesler kokular tatlar hayatımız boyunca peşimizde, hep onları aramamız çocukluğumuzda ki naifliğe özlem herhalde... Sevgilerimle... Düzenleyen syuksek : 07-09-2012 saat 17:12 |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Balkonumda yer sıkıntısı pek yok aslında, iki balkonum var. Biri doğu-güney cepheli 18 metrekare, diğeri güney-batı cepheli 12 metrekare. Bitki sayım biraz fazla olduğu için yoğunluk küçük balkonda. Anılarınızı keyifle okudum, aslen Edirneliyim. Balıkesir'de bana tuhaf gelen şeylerden biri de mayıs ayında insanların ellerinde birer demet yeşil nohutla yiyerek gezmeleri... Tadını hiç sevmedim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
yoğurt kapları sizinde kurtarıcınız anlaşılan )) |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl çok saksı aldım ama çiçek alma hızım, saksı alma hızıma yetişemedi sanırım... ![]() Bir yazı okumuştum, Türklere has hareketlerden biriymiş; yoğurt kabını saksı olarak kullanmak. Bu arada en sevdiğim ambalaj saksı, yarım kg'lık kare plastik peynir kutusu. Bunun bir de teneke olanı var ama sadece bir firma var o ürünü üreten, heryerde bulunmuyor. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|