![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüsleriniz çok güzel de, 191 Nolu mesajda ilk fotoğraflardaki kaktüsünüz çok ilgimi çekti. Toprağa öyle yan vaziyette mi ekildi, kökleri nerede, yani gövde sonradan mı toprağın üzerinde uzandi ) Aşık Veysel'i de anımsattınız sağolun. Lise yıllarımda karkalem bir portresini yapmıştım, hani başında takkesi olan bir fotoğrafı vardır,yüzündeki kırışıklıklarla nasıl da uğraşmıştım. Yıllar sonra bir taşınma sırasında kaybettim ve çok üzüldüm. DELİ GÖNÜL NE GEZERSİN Deli gönül ne gezersin Geze geze yorulman mı Ne kazandın bu sevdadan Vazgeç desem darılman mı Delisin gönül delisin Güzellere cilvelisin Bu işleri bilmelisin Çiçek olsan derilmen mi İnc-elekten elenirsin Diyar diyar dolanırsın Akar çağlar bulanırsın Hiç bir zaman durulman mı Yüce dağın menekşesi Sesin güzeller neşesi Gönlümün billur şişesi Taşa çalsam kırılman mı Söyletme garip Veysel'i Kahi uslu kahi deli Candan sevdiği güzeli Tenha bulsan sarılman mı |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Vildan Sönmez kökler alttaki ana lobun yan kısmından çıkmış. Aynen gözüktüğü gibi sabit duran köklü bir bitki. Belki çelik olarak ekildi ve devrilince kök toprağa değdiği yerden çıktı ya da daha büyük bir ana gövdeden çıkan sürgündü ve malum yerinden köklendi koparılıp kök aşağı gelecek şekilde dikildi. Açıkçası bilemiyorum. Ben bu haliyle aldım. Doğrusunu Taner Angay' a sormak lazım. İlk gördüğümde benimde çok ilgimi çekmişti. İlgimi anlamış olacak ki peşimden evime kadar geldi ![]() Şiir için teşekkürler. Ruhumuz beslendi. Resim de sanırım aşağıdakidir. ![]() Düzenleyen sariefe : 16-04-2011 saat 22:34 |
|
|
|
|
![]() |
|
|